خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش تحرکات در پارلمان عراق برای استیضاح وزرای دولت

فارس | بین‌الملل | دوشنبه، 01 مهر 1398 - 16:56
نمایندگان وابسته به «عمار الحکیم» و «حیدر العبادی» در پارلمان عراق تحرکات خود را برای استیضاح برخی وزرای دولت عادل عبدالمهدی افزایش داده‌اند.
استيضاح،پارلمان،دولت،عراق،وزراي،الجديد،عبدالمهدي،العربي،رأي

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پارلمان عراق شاهد تحرک برخی نمایندگان برای استیضاح برخی وزرای دولت نوپای «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر این کشور است.
وبگاه خبری العربی الجدید گزارش کرد که «پارلمان عراق از چند روز گذشته شاهد تحرکات دو جبهه است.
جبهه نخست، نزدیکان تیار الحکمة به رهبری عمار الحکیم (رئیس سابق مجلس اعلا) و ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی (نخست‌وزیر سابق) و شماری دیگر از نمایندگان است تا برخی وزرا استیضاح و برکنار شوند.
در مقابل، جبهه دیگر به رهبری ائتلاف الفتح، نزدیک به ایران، تلاش می‌کند روند استیضاح را متوقف یا مختل کند زیرا معتقد است که باید به دولت فرصت بیشتری داد تا شایستگی خود را اثبات کند».
دولت عبدالمهدی فقط ده ماست است که از پارلمان رأی اعتماد گرفته است اما فشارها برای استیضاح وزرای دولت، از چند ماه پیش آغاز شده است.
برخی منابع در پارلمان عراق به وبگاه خبری العربی الجدید گفتند، «تحرکات جدید، جدی است...
و پرونده استیضاح در جلسات آتی مطرح خواهد شد».
طبق گزارش‌های خبری در عراق، بیشترین وزرایی که در معرض استیضاح قرار دارند، وزرای برق (لؤی الخطیب)، دارایی (فؤاد حسین)، بهداشت (علاء الدین العلوان)، نفت (ثامر الغضبان)، ارتباطات (نعیم الربیعی) و حمل‌ونقل (عبدالله لعیبی) است.
یک منبع نزدیک به عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق به العربی الجدید گفته، نخست‌وزیر اصراری [نابجا] روی وزیران ندارد و استیضاح را حق نمایندگان و پارلمان می‌داند اما این هم حق نخست‌وزیر است که جایگزین وزیر استیضاح شده را که معرفی کرد، رأی اعتماد بگیرد نه آنکه سناریو وزیر آموزش و پرورش تکرار شود و پارلمان سبب بی‌وزیر ماندن این وزارتخانه شده است.
این منبع تأکید کرد که این رفتار [عدم رأی اعتماد به وزرای جایگزین] به معنای حمله به دولت و تلاش برای براندازی دولت است.
انتهای پیام/م