خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبت ۱۲ اثر غیرمنقول استان گیلان در فهرست آثار ملی کشور

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 01 مهر 1398 - 12:46
رشت- مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از ثبت ملی ۱۲ اثر غیرمنقول این استان خبر داد و گفت: نقشه، ضوابط و مقررات حریم پنج اثر تاریخی گیلان نیز تهیه و برای تصویب نهایی ارسال می شود.
آثار،باستاني،تاريخي،دوره،پهلوي،فهرست،محوطه،ثبت،استان،فومن

به گزارش خبرنگار مهر، شهرود امیر انتخابی پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۱۲ اثر غیرمنقول استان گیلان در فهرست آثار ملی ثبت شد، اظهار کرد: «این آثار مربوط به دوره‌های پیش از اسلام تا دوره پهلوی اول بوده است.
امیرانتخابی در ادامه با بیان اینکه محوزه باستانی کاسی‌سرای فومن قدیمی‌ترین اثر این فهرست است، گفت: این محوطه باستانی بیش از ۳هزار سال قدمت دارد و یکی از قدیمی‌ترین أآثار تاریخی مناطق جلگه‌ای است.
وی پل آجری سند فومن مربوط به دوره قاجار، پل خشتی فومن، گراند هتل انزلی مربوط به دوره پهلوی اول، ساختمان فلاحت لاهیجان مربوط به دوره پهلوی اول، غار باستانی دستکند میکال مربوط به اوایل اسلام، محوطه باستانی کاسی سرا مربوط به هزاره اول قبل از میلاد، خانه نبی زاده مربوط به دوره پهلوی اول، امامزاده عین علی مربوط به دوره قاجار، اداره هواشناسی انزلی مربوط به پهلوی اول، محوطه باستانی لیارسنگ بن مربوط به دوره اشکانی و ساسانی را از جمله آثار ثبت شده در فهرست ملی کشور عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان همچنین در ادامه با اشاره به اینکه نقشه و ضوابط و مقررات حرایم پنج اثر تاریخی و باستانی استان که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده تهیه و تنظیم شده است، تصریح کرد: این فهرست پس از بحث و بررسی های فنی در شورای حرایم آثار تاریخی استان، برای تصویب نهایی به دفتر ثبت آثار تاریخی کشور ارسال می شود.
وی به اهمیت تعیین عرصه و حریم آثار تاریخی استان گیلان اشاره کرد و ادامه داد: بر همین اساس نقشه و ضوابط و مقررات مربوط به آثار تاریخی بقعه شیخ زاهد لاهیجان، تی تی کاروانسرای سیاهکل، آرامگاه کاشف السلطنه لاهیجان، محوطه باستانی مارلیک رودبار و گورستان باستانی لیارسنگ بن املش، تهیه و تنظیم شده است.
امیرانتخابی افزود: پس از مطالعه و بررسی کارشناسی، اقدامات لازم برای تصویب نهایی این آثار در دستور کار قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: بعد از تصویب نهایی ضوابط قانونی حریم این آثار و ابلاغ، تمامی ارگان‌های ذیربط موظف هستند در راستای حفظ حریم حفاظتی و منظری این آثار تاریخی، قبل از هر گونه ساخت و ساز در مجاورت هماهنگی های لازم را با این اداره کل انجام دهند.