پساب کارخانه کاغذسازی نباید وارد محیط شود
یک کارشناس بهداشت آب مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: پسابهای کارخانه کاغذسازی هیچ ارتباطی با آب شرب ندارد، اما به عنوان یک عامل خطر آلاینده در منطقه، بر این عقیده هستیم که این پسابها نباید وارد محیط شود.

یک کارشناس بهداشت آب مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: پسابهای کارخانه کاغذسازی هیچ ارتباطی با آب شرب ندارد، اما به عنوان یک عامل خطر آلاینده در منطقه، بر این عقیده هستیم که این پسابها نباید وارد محیط شود.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، چندی پیش اخباری مبنی بر ورود آلاینده های یک کارخانه کاغذسازی به زاینده رود اعلام شد.
نیاز وحدت پور، رئیس گروه کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای اصفهان در خبری به ایسنا از تاثیر غیرمستقیم این پساب بر آب شرب خبر داده بود.
بر این اساس زهرا موسویان، کارشناس بهداشت آب مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، اظهار کرد: فاضلاب این کارخانه کاغذسازی به رودخانه ریخته نمیشود و در این راستا اداره کل محیط زیست استان در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه اداره کل محیط زیست به این نتیجه رسیده که کارخانه را جزء صنایع آلاینده قرار دهد، تصریح کرد: این کارخانه به مراجع قضایی معرفی شده است، اما در حال حاضر پسابها وارد رودخانه نمیشود، بلکه پسابها داخل حوضچههایی جمعآوری و به رودخانه ریخته نمیشود.
این کارشناس بهداشت آب مرکز بهداشت استان اصفهان توضیح داد: پسابهای این کارخانه کاغذسازی وارد حوضچههایی میشود که در بالا دست تصفیه خانه احداث شده است.
این پسابها قبلاً از مجاورت خط انتقال آب به تصفیه خانه عبور میکرد و اکنون به منظور کاهش خطر آلودگی که ممکن است در اثر نشست در لوله های انتقال آب ایجاد شود، پسابها داخل حوضچهها جمع میشود.
وی با بیان اینکه وجود این پساب در محیط ممکن است عامل آلودگی باشد، اظهار کرد: با این حال مشکلاتی از جمله بوی نامطبوع در فصل تابستان ممکن است ناشی از جمع آوری این پساب در حوضچه ها ایجاد شود که اعتراضات مردمی به دنبال داشته باشد.
همچنین چراگاه دام نیز در این منطقه وجود دارد که ممکن است دامها از این پساب استفاده کنند و یا تانکرهای سیاری که برای راه سازی استفاده میشود در این مسیر قرار دارند که که احتمال آلودگی آنها وجود دارد .
این کارشناس بهداشت آب مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: این حوضچهها چهره خوشایندی ندارند و نهایتا ممکن است آلودگیهای خاک هم ایجاد کند.
قانوناً نباید این پسابها به این شکل وارد محیط شود و تخلیه از کارخانه انجام شود.
موسویان افزود: مرکز بهداشت تاثیرات جانبی که در مباحث زیست محیطی و بهداشت مطرح است را اعلام کرده است.
برای این پسابها باید تصفیه پیشرفته انجام شود که حالت چرخشی داشته و بازگردانده شود و دوباره در همان فرآیند استفاده شود و یا اینکه آن پساب را به صنعتی همچون صنعت ذوب آهن بفروشند.
انتهای پیام