با محصولات آببر خداحافظی کنیم/اتمام پروژه آبرسانی به تفرش تا سال 1400
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه باید با محصولات آببر خداحافظی کنیم، گفت: تا سال 1405 باید بین 850 تا 900 میلیون مترمکعب آب در استان صرفهجویی شود.

استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه باید با محصولات آببر خداحافظی کنیم، گفت: تا سال 1405 باید بین 850 تا 900 میلیون مترمکعب آب در استان صرفهجویی شود.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سید علی آقازاده در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با بیان اینکه براساس برنامه سازگاری با کم آبی باید تا سال 1405 بین 850 تا 900 میلیون مترمکعب صرفه جویی آبی در استان مرکزی اجرایی شود، افزود: باید سهم شهرستانها در کاهش مصرف آب ظرف 48 ساعت آینده مشخص شود و برنامه شهرستانها به دبیرخانه اعلام شود.
همچنین باید برنامه استان در راستای اجرای برنامه سازگاری با کم آبی تا 2 هفته آینده تهیه و به تهران ارسال شود.
وی با بیان اینکه در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، میتوان سیستمهای نوین آبیاری را توسعه بخشید، گفت: استان مرکزی در استفاده بهینه از آب در این بخش و توسعه سیستمهای نوین آبیاری از جمله استانهای موفق است و در این راستا کشاورزان نیز همکاری قابل قبولی داشتند.
آقازاده با تاکید بر تمرکز جدی بر انسداد چاههای غیرمجاز که باید با برنامهریزی دقیق در دستور کار قرار گیرد، افزود: شهرستانهای اراک، شازند، خنداب و خمین نسبت به برنامهریزیها در جهت انسداد چاههای غیرمجاز عقب هستند و باید در 6 ماهه دوم سال که فعالیتهای کشاورزی کاسته میشود، این عقبافتادگی جبران شود، همچنین باید هوشمندسازی و نصب کنتورهای حجمی نیز با جدیت دنبال شود و در راستای اقدام موثرتر در نصب کنتورهای حجمی برای سال 99 تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه باید با استفاده از آبهای سطحی سطح آب زیرزمینی را تحت کنترل درآورد و در آبخوانداری، آبخیزداری و احداث سدهای خاکی فعالتر عمل کرد، گفت: باید با تولید محصولات آببر خداحافظی کرده و در راستای بازگرداندن آب به کشاورزی خاصه در عرصه شیلات برنامهریزی کرد.
همچنین کاهش مصرف آب در حوزه صنعت نیز باید دنبال شود.
استاندار مرکزی به جلسه ای که در هفته پیش با وزیر نیرو برگزار شد و تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه اشاره کرد و افزود: بالاخره پس از سالها پیگیری، تخصیص آب سد 15 خرداد به استان و شهرستان دلیجان مصوب شد که این سهم بین 5 تا 10 میلیون مترمکعب خواهد بود و لازم است که در جلسات آتی حداکثر تخصیص برای دلیجان که عمدتا در صنعت کاربرد خواهد داشت اختصاص یابد.
وی آبرسانی به ساوه از سد کوچری را از دیگر مصوبات این جلسه عنوان کرد و گفت: در این جلسه پیشنهاد شد برای انتقال آب از ظرفیت ماده 56 قانون استفاده شود، اجرای این خط انتقال 700 میلیارد تومان هزینه در پی دارد.
مجوز دولت برای استفاده از مشارکتکننده در اجرای این طرح نیاز بود که با دستور وزیر نیرو مقرر شد نامهای به رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی ارسال شود تا مجوز استفاده از مشارکتکننده برای این طرح صادر شود.
آقازاده فعالسازی پروژه آبرسانی به تفرش تا پایان مهرماه و اتمام آن تا سال 1400 را دیگر مصوبه این جلسه برشمرد و بیان کرد: به جهت صرفهجویی در منابع آب در این جلسه مقرر شد که تخصیص اعتباری از سوی وزارت نیرو در نظر گرفته شود که رقم این منابع در شورای عالی آب کشور مشخص میشود.
وی در ادامه به خرید گندم در استان مرکزی اشاره کرد و افزود: در سال جاری هفت میلیون و 700 هزار تن گندم در کشور خریداری شده است که میزان خرید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان خرید 14 درصد کاهش داشته است، این رقم در استان مرکزی به 305 هزار تن می رسد و در مقایسه با سال گذشته کاهش 3 درصدی در خرید به ثبت رسیده است.
استاندار مرکزی گفت: مبلغ کل گندم خریداری شده در استان مرکزی 518 میلیارد تومان است که تاکنون 513 میلیارد تومان معادل 99 درصد این مبلغ پرداخت شده و این روند پرداخت هزینه گندم خریداری شده از کشاورزان در استان بی سابقه بوده است.
انتهای پیام