کیفیت بالای داروی ایرانی / تدوین آییننامه جدید تاسیس داروخانه
رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به تحقق شعارهای اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو، تاکید کرد: به طور قطع یقین میگوییم که داروهای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردارند.

رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به تحقق شعارهای اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو، تاکید کرد: به طور قطع یقین میگوییم که داروهای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردارند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شانهساز در نشست خبری پنجمین دوره نمایشگاه ایرانفارما با بیان اینکه این نمایشگاه حاصل زحمت چند دهه تلاش صنعت داروسازی کشور است، گفت: از آنجایی که در صنعت داروسازی تلاش میکنیم که مردم با قیمت مناسبتر و بیمهها با هزینه کمتر بتوانند دارو را تامین کنند و قیمت تمام شده برای مردم کمتر شود، هیچوقت در بحث مارکتینگ دارو هزینهای را پیشبینی نمیکنیم.
همین موضوع باعث شده که شرکتهای دارویی حرکت جدی در زمینه تبلیغات انجام ندهند و این معضلی برای بخش صادرات دارو در کشور است.
تحقق شعارهای اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو
کیفیت بالای داروی ایرانی
وی با بیان اینکه در حوزه دارو توانستهایم بسیاری از شعارهای اقتصادی مقاومتی را محقق کنیم، افزود: البته در حوزه تبلیغات دارو ضعیف عمل میکنیم و این موضوع منجر به عدم آشنایی توانمندیهای صنعت داروسازی کشور شده است.
بهطوری که به تدریج پزشکان و مردم باور میکنند که داروهای ایرانی کیفیت بالایی ندارند.
این درحالیست که به طور قطع یقین میگوییم که داروهای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردارند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه صنعت داروسازی پس از انقلاب اسلامی رشد خوبی داشته است، گفت: برگزاری نمایشگاه ایران فارما حرکتی بسیار خوب و رو به رشد است که یک مرجعیت منطقهای و بینالمللی پیدا کرده است.
به عنوان مثال سالهاست که علاوه بر داروهای معمولی و سنتی، در زمینه داروهای بایوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، سلول درمانی و ...
در دنیا حرفهای زیادی برای گفتن داریم؛ بهطوری که شرکتهای دانشبنیان داخلی داروهای های بایو تکنولوژی و جدید را ظرف یک تا دو سال با قیمت پایین تولید کرده و در اختیار مردم قرار میدهند.
شانهساز ادامه داد: در منطقه خاورمیانه کشوری را نداریم که در حوزه بایوتک هر روز دستاوردهای جدیدی داشته باشد.
این درحالی است که در کشور ما همه کارخانههای داروسازی در برنامههای خود ١٠ تا ٢٠ قلم داروی آماده ورود به بازار دارویی کشور دارند و این نشان دهنده آن است که دانشکدهها، دانشگاهها و شرکتهای تولید دانش در کشور به خوبی عمل کردهاند و ارتباط بین صنعت و دانشگاه امروز به رشد و بالندگی رسیده است.
تلاش برای تبدیل شدن ایران به قطب تولید مواداولیه دارویی
وی با بیان اینکه در تولید مواد اولیه دارویی نیز حرکتهای خوبی شروع شده است، گفت: بیش از نیمی از مواد اولیه دارویی را در داخل تولید میکنیم.
در عین حال با استفاده از منابع طبیعی و توانمندی کشور در حوزه دارو و هماهنگی بینبخشی میتوانیم به قطب تولید مواد اولیه دارو در دنیا تبدیل شویم که میتواند اشتغال و ثروت زیادی به دنبال داشته باشد.
شانهساز با اشاره به بحث اثربخشی و ایمنی داروها نیز گفت: در حوزه اثربخشی، ایمنی و عوارض دارویی یکی از پیشرفتهترین آزمایشگاههای غذا و دارو را در منطقه داریم.
در اثربخشی دارو آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو و آزمایشگاههای همکار بر کیفیت داروهای داخلی نظارت میکنند.
در عین حال اگر از تولید داروهای دانشبنیان و جدید صحبت میکنیم، مطمئن باشید که کنترل آنها در زمینه ایمنی و اثربخشی به طور قوی انجام میشود.
بنابراین با روشها و استانداردهای شناخته شده در دنیا، کیفیت داروهای داخلی را میسنجیم.
۱۳هزار داروخانه در کشور
شانهساز در پاسخ به سوالی درباره مشکل فارغالتحصیلان جوان داروسازی برای تاسیس داروخانه و نداشتن سرمایه کافی برای این کار، گفت: در حوزه تاسیس موسسات پزشکی که داروخانه هم جزو آنهاست، اتفاقی که میافتد این است که بدون حمایت مالی، سرویسهای دارویی در اقصینقاط کشور ارائه میشود.
باید توجه کرد که حدود ۱۳۰۰۰ داروخانه در کشور وجود دارد که ۱۲۰۰۰ مورد از آنها، داروخانههای خصوصی هستند که در همه مناطق اعم از برخوردار و محروم ارائه خدمت میکنند.
چرایی تدوین آیین نامه جدید برای تاسیس داروخانه
وی با تاکید بر اینکه باید راهکارهایی برای تاسیس داروخانه بهویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار داده شود و از داروخانهداران حمایت شود تا بتوانند به خوبی سرویسدهی کنند، گفت: متاسفانه بر خلاف مقررات برخی از همکاران جوان ما در دام یکسری سرمایهگذار میافتند که بدون توجه به ماهیت کار یک داروخانه نگاهشان برای تاسیس داروخانه صرفا اقتصادی است.
از طرفی آراء مراجع قضایی هم به صورت ناخواسته زمینه تکرار این اقدام را در برخی موارد فراهم میکند.
شانه ساز ادامه داد: بر همین اساس در حال تدوین آییننامه جدیدی در حوزه تاسیس داروخانهها در سازمان غذا و دارو هستیم تا بر اساس آن، تسهیلات بیشتری برای تاسیس مشترک داروخانهها از سوی چند همکار داروساز ارائه دهیم.
باید توجه کرد که نگاه یک داروساز با کسی که نگاهش صرفا سرمایهگذاری است، در تاسیس داروخانه متفاوت است.
بنابراین در این آییننامه راهکارهایی دیده شده تا متقاضیان تمایل داشته باشند که به صورت مشترک اقدام به تاسیس داروخانه کنند.
وی ادامه داد: این اقدام منافعی چون همافزایی سرمایهها و اشتغال تعداد بیشتری داوساز را به دنبال دارد و نیاز داروسازان به همکاری با افراد سرمایهگذار نیز کمتر میشود.
امیدواریم در آینده شاهد باشیم که داروخانهها هم مانند یک شرکت تعاونی و سهامی اداره میشوند و بیش از یک موسس داشته باشند.
این اقدام میتواند تحولی را در داروخانهها ایجاد کند.
ادامه دارد