خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احساس‌مداری حسن اشعار مشیری است

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 30 شهریور 1398 - 14:01
عباس ساعی گفت: اعتقاد دارم حسن اشعار فریدون مشیری احساس‌مدار بودن آن است.
مشيري،اشعار،فريدون،شاعر،شعر،ساعي،مخاطبان،نگاه،قرار،عاشقانه،ش ...

عباس ساعی گفت: اعتقاد دارم حسن اشعار فریدون مشیری احساس‌مدار بودن آن است.
این شاعر در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، به مناسبت سال‌روز تولد فریدون مشیری عنوان کرد: فریدون مشیری جزو معدود شاعران معاصری است که اشعار او مورد توجه عموم مردم واقع شده و بیشتر مخاطبان این شاعر قشر جوان هستند و به تعبیر یکی از منتقدین بیشتر دانش آموزان دبیرستانی مخاطبان اشعار مشیری هستند.
وی ادامه داد: از طرفی اشعار فریدون مشیری مورد عنایت یک‌سری از سخن‌سنجان بسیار دقیق و سخت‌گیر مانند مرحوم خسرو فرشیدورد قرار گرفته، این استاد ادبیات معتقد بود فریدون مشیری یکه سوار شعر ایران است و در حوزه شعر کمتر شاعری به عظمت و بزرگی مشیری وجود دارد.
ساعی بیان کرد: دو مورد از اشعار مشیری مانند «کوچه» و «سایه‌ها» بسیار شهرت یافته و دلیل محبوبیت آن‌ها احساس بسیار درخشان، ناب و زبان آهنگین این دو شعر است.
کلام و سخن مشیری دارای یک نوع هارمونی بسیار دل‌پذیر است که همین مسئله اشعار او را نسبت به شاعران دیگر متمایز می‌کند.
این شاعر اظهار کرد: خود بنده بین کلاس‌های درس، زمانی که بچه‌ها احساس خستگی می‌کنند، برخی از شعرهای مشیری را برای آن‌ها می‌خوانم و حتی کسانی که ارتباط نزدیکی با شعر ندارند به این اشعار جذب و علاقه‌مند می‌شوند.
وی افزود: تنوع مضامین در شعر فریدون مشیری بسیار چشم‌گیر است، اشعار وی در زمینه‌های اخلاقی و اجتماعی بسیار تاثیرگذار است.
نگاه فریدون مشیری به همه چیز در عالم هستی عاشقانه است، همه چیز در نگاه وی اهمیت تبدیل شدن به یک شی خاص که می‌تواند در جایگاه معشوق قرار گیرد را دارد.
ساعی تشریح کرد: اما گروهی از منتقدان ویژگی عاشقانه اشعار مشیری را بیشتر رمانتیک و احساس‌مدار می‌پندارند؛ یعنی شاعر خیلی زود تحت تاثیرهر پدیده‌ای قرار می‌گیرد، حتی خود این شاعر در جایی می‌گوید «من از افتادن یک برگ هم در پاییز دلم می‌گیرد»، اگر دید ما نسبت به شعر، نگاهی سیاسی بوده و شعر را ابزاری برای سیاست بدانیم، دیگر اشعار مشیری ارزشی ندارند.
این شاعر افزود: اشعار مشیری برای مبارزه با استکبار مناسب نیست و از این بابت مشیری از سوی شاعرانی مانند رضا براهنی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم مورد سرزنش بوده است اما عموم مردم اشعارشاعرانی همچون مشیری را ترجیح می‌دهند.
وی عنوان کرد: از نگاه من احساس‌مدار بودن اشعار این شاعر یک حسن است زیرا مخاطبان بسیاری دارد و اکثر این مخاطبان جوانان هستند، خیلی از این جوانان کلید حل مشکلات خود را در دفتر شعرهای مشیری جست‌وجو و پیدا می‌کنند، در نتیجه از این منظر مشیری بسیار قابل احترام است.
ساعی بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های فریدون مشیری این بود که هیچ وقت خود را درگیر مسائل سیاسی نکرد و به همین علت چندین سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در ایران فعالیت داشته و اشعارش همچنان مورد توجه بوده است.
حجم بیشتری از اشعار فریدون مشیری را قالب چهار پاره به خود اختصاص می‌دهد.
این شاعر با اشاره به اضافه شدن اشعار فریدون مشیری به کتاب‌های ادبیات در مدارس، گفت: این مسئله یکی از اتفاق‌های خوبی بوده که اکنون در نظام جدید آموزشی رخ داده است و بستری بسیار مناسب برای دانش‌آموزان فراهم شده تا با این شاعر معاصر بیشتر آشنا شوند.
انتهای پیام