کشاورزی و باغداری هیچ درآمدی برای مردم بسطام نداشته است
شاهرود - عضو شورای شهر بسطام ضمن بیان اینکه این شهر قابلیت تبدیل به قطب صادرات محصولات گلخانهای را دارد، گفت: کشاورزی و باغداری هیچ درآمدی برای مردم منطقه در سالجاری نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، احسان احمدی ظهر پنجشنبه در نشست هماندیشی شهر بسطام با حضور استاندار سمنان ضمن بیان اینکه بیکاری جوانان بزرگترین مشکل بسطام محسوب میشود که آمارهای استانی با نرخ بیکاری این منطقه در تضاد است، ابراز داشت: بهاشتباه و یا از روی عمد شرق استان سمنان قطب کشاورزی نامگذاری شد و این درحالیکه آبی برای کشاورزی وجود نخواهد داشت و طی این سالها نیز کشاورزی و ازجمله باغداری هیچ درآمدی را برای کشاورز نداشته است.
وی افزود: تنها در صورتی میتوان از کشاورزی بهره کافی برد که با برنامهریزی ایجاد حداقل یک گلخانه هزار متری در کنار باغات هدفگذاری شود که در این امر دولت و جهاد کشاورزی باید از صفر تا صد ماجرا حامی باشد و تنها در این صورت با توجه به مزیت فرودگاه میتوانیم قطب صادرات محصولات گلخانهای شویم.
جمع شدن باغات بسطام به دلیل سرما زدگی
عضو شورای شهر بسطام ضمن بیان اینکه به دلیل سرمازدگی باغات طی دو سه سال گذشته مردم این شهر درآمدی نداشتند، ابراز داشت: از طرفی بانکها نیز فشار خود را برای ضبط اموال و ضمانتهای وامها دوچندان کردند و سؤال اینجا است که اگر این منطقه هدف کشاورزی است پس چرا هیچ کمکی برای انتقال و ذخیرهسازی آب رودبار که میتواند بخش مهمی از آب موردنیاز کشاورزی بسطام را تأمین کند نمیشود؟
احمدی در ادامه تصریح کرد: در موضوع باغات، جهاد کشاورزی دایه داغتر از مادر برای باغداران شده است و طی این مدت هیچ کمکی برای جبران خسارت سرمازدگی به باغداران صورت نگرفت و امسال بخشی از باغات بسطام به همین دلیل تراشیده شد.
وی ضمن بیان اینکه اگر خدایی نکرده سال بعد هم سرمازدگی رخ دهد قطعاً بخش عمدهتری از باغات تراشیده خواهد شد، افزود: اگر باغداری اقدام به فروش باغ خود کرد به دلیل عدم درآمد کافی و برای گذران زندگی بود و به جزعت میتوان گفت بزرگترین مشکل اداری شاهرود هزینه بالا و طولانی بودن پروسه دریافت مجوزها و پروانهها چه در کشاورزی و چه در صنعت و گردشگری است.
المان درخور بایزید بسطامی وجود ندارد
عضو شورای شهر بسطام بابیان اینکه ثبت جهانی مجموعههای تاریخی بسطام و خرقان اولویت اصلی این منطقه به شمار میرود، ابراز داشت: هنوز از اعتباری که برای این موضوع در سفر ریاست جمهوری مصوب شد خبری نیست و متأسفانه مقبره سلطان العارفین بایزید بسطامی به فراموشی سپردهشده و المانی درخور شخصیت بایزید نصب نشده است.
احمدی در ادامه تصریح کرد: با توجه به جاذبههای فراوان گردشگری در منطقه بسطام ازجمله آرامگاههای سلطان العارفین بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی باید به سمت گردشگری حرکت کرد و این امر نیاز به عمل دارد نه حرف، اگر بایزید و خرقانی در کشوری همچون ترکیه بودند آنگاه متوجه میشدید که چه درآمدی را میتوان از قبال این بزرگان کسب کرد.
وی بابیان اینکه درمانگاه شهر نمونه گردشگری بسطام با سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی حتی جوابگوی خود مردم بسطام نیز نیست، افزود: با فراهم شدن زیرساختهای مناسب میتوان از این طریق درامدهای اقتصادی کسب کرد با توجه به موقعیت و آبوهوای مناسب، بسطام بهترین منطقه برای ایجاد کمپهای ورزشی و بیمارستانهای توریست درمانی است.