خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از وزارت بهداشتی که پای کار نیست تا نشت متادون در طرح «جدا سازی دارو از درمان معتادان»

فارس | استان‌ها | چهارشنبه، 27 شهریور 1398 - 17:30
متاسفانه مصرف متادون نه تنها ترک اعتیاد را به دنبال نداشته بلکه موجب شده مراکز ترک اعتیاد موضوع درمان را رها و تنها به سودآوری خود توجه می کنند.
درمان،مراكز،اعتياد،دارو،ترك،استان،متادون،لرستان،شوراي،جداساز ...

متاسفانه مصرف متادون نه تنها ترک اعتیاد را به دنبال نداشته بلکه موجب شده مراکز ترک اعتیاد موضوع درمان را رها و تنها به سودآوری خود توجه می کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، روند درمانی مراکز و کلینیک‌های ترک اعتیاد انتقادات زیادی را در پی داشته، به طوری که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که این مراکز نه تنها موجب کاهش آسیب نشده بلکه در مواردی آسیب‌ها را افزایش داده‌اند.
مطابق برخی تحقیقات، در مراکز ترک اعتیاد با معتادانی مواجه هستیم که پس از ده سال مراجعه به این مراکز همچنان به مصرف متادون ادامه می‌دهند، تعدد مراکز ترک اعتیاد در استان نیز سبب شده نظارت بر این مراکز آن‌گونه که باید و شاید انجام نشود.
جداسازی دارو و درمان راهکاری است که از سوی کارشناسان و برخی دستگاه‌ها مطرح می‌شود، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز از سال گذشته تاکنون نسبت به اجرای این طرح در استان تاکید و مصوباتی نیز داشته است.
عصر امروز در شورای مبارزه با موادمخدر لرستان طرح جداسازی دارو و درمان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که این موضوع نقدهایی را نیز به دنبال داشت.
وزارت بهداشت و درمان پای کار نیست
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه دانشگاه در زمینه جداسازی دارو از درمان اقداماتی را انجام و جلساتی با معاون غذا و دارو در استان برگزار کرده، عنوان کرد: اما متاسفانه اجرای این طرح با مشکلاتی مواجه بود، از جمله اینکه مکاتبات ما با وزارت بهداشت و درمان جوابی نداشته یعنی تا حدودی با مشکل قانونی برخورد کردیم.
عباس پزشکی افزود: در اجلاس معاونین درمان نیز این موضوع را مطرح کردیم اما سیاست وزارت بهداشت بر این است که پروتکل‌های درمانی در حال تغییر است و پروتکل‌های جدید را ابلاغ خواهد کرد، اما اینکه در پروتکل جدید مقوله جدا سازی دارو از درمان مدنظر ما در آن گنجانده شده یا نه، هنوز مشخص نیست.
وی گفت: مشکل دیگر موضوع هزینه بسته خدمتی است، یعنی تفکیک هزینه خدماتی مانند ویزیت مددکاری یا موارد دیگر مشخص نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: اگر پروتکل‌های الحاقی پایه قانونی داشته باشد، نظارت دانشگاه و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بر حوزه درمان و دارو در مراکز ترک اعتیاد افزایش و شاهد ساماندهی مراکز ترک اعتیاد خواهیم بود.
پزشکی در مورد تعدد مراکز ترک اعتیاد نیز بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ظرف یک سال و نیم گذشته در خصوص صدور پروانه‌های جدید مقاومت کرده است.
تفکیک قیمت‌ها مشخص نیست
معاون پیشگیری بهزیستی لرستان نیز در خصوص مصوبه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مبنی بر جداسازی دارو و درمان در مراکز ترک اعتیاد توضیح داد: براساس همین مصوبه واگذاری بخش دارویی به داروخانه را انجام داده‌ایم، اما وزارت بهداشت موظف است پروتکل الحاقی را ابلاغ کند .
ابتسام داشی افزود: موضوع دیگر همان تعیین قیمت‌ها است که باید به تفکیک هزینه هر کدام از خدمات ارائه شده در این مراکز مشخص شود، در مجموع اجرای موفق این طرح منوط به فراهم کردن زیر ساخت آن در استان است.
وی با بیان اینکه بهزیستی کشور در امر جدا سازی دارو از درمان در مراکز ترک اعتیاد پیش قدم شده، گفت: لرستان در زمینه درمان غیردارویی در مراکز سرپایی جزو سه استان پایلوت کشور است و جلسه آموزش روانشناسان و مسوولان فنی را برگزار کرده است.
معاون پیشگیری بهزیستی لرستان ادامه داد: به ما یک اعتبار نیز تخصیص داده شده که فعلا 20 پرونده را جدا کرده و رویکرد غیردارویی این افراد دربازه یک ساله تا اثر بخشی را دنبال می‌کنیم.
نشت متادون یک چالش جدی است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان ضمن اظهار نگرانی در خصوص نشت متادون در مراکز ترک اعتیاد، عنوان کرد: این موضوع به عنوان یک چالش در کشور مطرح است، با وجود اینکه وضع ما در استان نسبت به کشور بهتر است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مورد نظر فاصله داریم.
مجتبی بیرانوند گفت: در حالی که در مراکز ترک اعتیاد مصرف متادون سال اول ده درصد، سال دوم سی درصد و سال سوم 50 درصد کاهش داشته باشد، درحالی که ما در مصرف متادون نه تنها کاهش آسیب را نداشته بلکه با افزایش آسیب نیز مواجه بوده‌ایم.
وی با بیان اینکه جدا سازی دارو و درمان را در کلینک‌های ترک اعتیاد در دستور کار داریم، تصریح کرد: از نگاه ما و بسیاری از کارشناسان مصرف توامان دارو و درمان یک مشکل جدی است بنابراین جداسازی دارو و درمان را شروع کنیم.
زیرساخت جدا سازی دارو و درمان در استان مهیا است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با اشاره به اینکه زیرساخت‌های جداسازی دارو از درمان ایجاد شده، عنوان کرد: معاونت وقت دانشگاه علوم پزشکی در شورای هماهنگی موافقت خود را اعلام کرده و انتظار ما اجرایی شدن این مصوبه است.
بیرانوند تاکید کرد: در مراکز ترک اعتیاد باید تنها مقوله مشاوره‌، روانشناسی، مددکاری ارائه و تجویز دارو ارائه و توزیع به داروخانه‌ها محول شود و البته معاونت غذا و دارو نظارت بر داروخانه‌ها را اعمال کند.
وی در خصوص مشخص نبودن نرخ خدمات ارائه شده در مراکر ترک اعتیاد نیز توضیح داد: تفکیک هزینه خدمات ارائه شده اعم از مشاوره ، آزمایشات، داروی متادون و موارد دیگر به راحتی توسط کارشناسان قابل بررسی است.
گزارش از نسرین صفربیرانوند
انتهای پیام/ق