قاچاق چوب در کشور افزایش یافته است/ ممنوعیت واگذاری مراتع درجه یک
زنجان-معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت: قاچاق چوب طی سال جاری نسبت به سال گذشته در کشور افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، خلیل آقایی ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران در محل محل پروژه آبخیزداری قره چریان گفت: دلیل اصلی قاچاق چوب، این است که طرح تحول چوب در سطح کشور اجرا شده و وصنایع وابسته، کمتر چوب از خارج از کشور وارد میکنند.
وی اظهار کرد: بحث زراعت چوب نیز یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گرفته و سیاستهای جدی را به زراعت چوب اختصاص دهیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در برهه کنونی قیمت چوب افزایش یافته است و افرادی در این زمینه به دنبال درآمد بیشتر هستند، گفت: قاچاق چوب در طول تاریخ وجود داشته و بیتردید در این میان، افزایش قیمت چوب علت قاچاق را تشدید میکند.
آقایی افزود: یگان حفاظت را مسئول محافظت و پشتبانی از جنگلهای هیرکانی قرار دادیم.
وی ابراز کرد: امسال قاچاق چوب در کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته و در راستای جلوگیری از قاچاق چوب، قراردادها و اقدامات لازم انجام گرفته است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری خاطرنشان کرد: همه استانها درگیر قاچاق چوب هستند و این در حالی است که دغدغه قاچاق چوب در استانهای شمالی کشور بیشتر احساس میشود.
آقایی با بیان اینکه تنها ۳۰ هکتار از جنگلهای ارسباران دچار حریق شده اند، گفت: علت بیش از ۹۵ درصد حریق جنگلها و مراتع، عوامل انسانی است و در نیمه دوم سال نگرانیهایی برای جنگلهای شمال کشور وجود دارد و تمهیداتی اندیشیده شده و امیدواریم شرایط بدی نسبت به آتشسوزی در جنگل نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی سازمان جنگلها و مراتع، احیا و حفاظت است، اصلاح و بهرهبرداری در جایگاههای بعدی قرار دارد، ادامه داد: در زمینه حفاظت امسال طرح بومیسازی زاگرس برای ۱۱ استان به مساحت ۶ میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس تعریف شده است و ۱۷ لایه اطلاعاتی بارگذاری شده و پروژههای اطلاعاتی و پروژههای مربوطه شناسایی و تکالیف مربوطه به استانها ابلاغ و ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه در جنگلهای هیرکانی طرح مبارزه با آفت شمشاد در حال اجرا است و طرح حفاظت از ۲ میلیون هکتار جنگلهای هیرکانی به مزایده گذاشته شده و نقطهای خارج از حفاظت نیست، گفت: برای طرح جایگزین برای جنگلهای هیرکانی با دانشگاه گرگان و ساری قراردادی بسته شده و مطالعات تفصیلی در حال انجام است و امیدواریم که تا پایان امسال، طرح جایگزین تعریف شود و از ابتدای سال آینده به مرحله اجرا درآید.
آقایی از اجرای طرح ممنوعیت واگذاری مراتع درجه یک و طرحهای مرتعداری خبر داد و افزود: در سال گذشته ۸۵۰ هزار هکتار کار آبخیزداری انجام شده و متوسط تغذیه ۵۰۰ مترمکعب است که نشان از۴۰۰ میلیون مترمکعب آب تغذیه شده به سفرههای زیزمینی است.