خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 24 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شاعر و حافظ‌پژوه پیشکسوت درگذشت

باشگاه خبرنگاران | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 26 شهریور 1398 - 12:07
پرویز خائفی، شاعر و حافظ‌پژوه پس از یک دوره بیماری در زادگاهش شیراز از دنیا رفت.
حافظ،خائفي،شيراز،پرويز،ادبيات،شهريورماه،ليسانس،تدريس،شاعر،مدتي

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پرویز خائفی، شاعر و حافظ‌پژوه پیشکسوت در سن ۸۳ سالگی درگذشت.
او شامگاه دوشنبه (۲۵ شهریورماه) پس از یک دوره بیماری در بیمارستانی در زادگاهش، شیراز از دنیا رفت.
مراسم تشییع پیکر این شاعر و پژوهشگر نیز ساعت ۹ صبح روز پنج‌شنبه (۲۸ شهریورماه) از روبه‌روی تالار حافظ برگزار خواهد شد.
پرویز خائفی متولد ۱۶ آذرماه سال ۱۳۱۵ در شیراز بود.
آن‌گونه که در معرفی‌اش عنوان شده، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان رساند و برای ادامه تحصیل وارد دانشکده ادبیات شیراز شد.
او در رشته زبان و ادبیات فارسی لیسانس گرفت و سپس به تدریس در دبیرستان‌های شیراز مشغول شد.
بعد از چندی عازم تهران شد و دوره فوق لیسانس را در علوم اجتماعی گذراند و به سمت مسئول تبلیغات و انتشارات کمیته پیکار با بی‌سوادی منصوب شد.
خائفی از آن پس در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد و مدتی ریاست کتابخانه ملی فارس را برعهده داشت.
او همچنین در کنار تدریس در دانشگاه، مدتی سرپرست مرکز حافظ‌شناسی در آرامگاه حافظ نیز بود.
اولین مجموعه شعر پرویز خائفی با عنوان «حصار» در سال ۱۳۴۲ منتشر شد.
«باز آسمان آبی است»، «از لحظه تا یقین»، «این خاک تابناک»، «کی شعر‌تر انگیزد»، «پنج کتاب در یک کتاب»، «پیرار و پار»، «یاد و باد»، «آخرین آغاز» و «کنار لحظه‌های عمر» دیگر کتاب‌های منتشرشده این شاعرند.
خائفی همچنین پژوهش‌هایی در زمینه شعر کلاسیک و به‌خصوص حافظ منتشر کرده و از جمله کتاب‌هایش درباره حافظ «حافظ در اوج»، «مقالات و مقابله‌ها» و «نگاهی به غزل حافظ» است.
انتهای پیام/