توسعه ورزشهای زورخانهای در کشور نیازمند نگاه دانشگاهی است
اردبیل - رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی گفت: برای توسعه فراگیر ورزشهای زورخانهای در سطح کشور نیازمند برخورداری از زبان علمی و بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی جوهری ظهر دوشنبه در مجمع انتخاباتی هیئت ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی استان اردبیل عنوان کرد: توسعه ورزشهای پهلوانی که به عنوان مکتب انسان ساز معرفی میشود، نیازمند برخورداری از رویکرد علمی و بهره گیری از ظرفیت دانشگاههاست.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اخیرا برخی از دانشگاههای کشور برای توسعه و معرفی علمی ورزشهای باستانی وارد گود شدند، افزود: ورزش باستانی یکی از پویاترین رشتههای ورزشی دنیا شناخته میشود که معرفی آن به نسل جوان با بهره گیری از زبان گویای علوم نوین و استفاده از اساتید و کارشناسان زبده علوم ورزشی امکان پذیر میشود.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی یادآور شد: از جمله تعهدات این فدراسیون در سال جاری، آموزش ورزشهای پهلوانی و باستانی برای هزار نفر از نیروهای بسیجی کشور و همچنین توسعه آموزشهای این رشته در بین معلمان و دانش آموزان است.
جوهری از فعال سازی ورزشهای باستانی و پهلوانی در سواحل مختلف کشور نیز خبر داد و افزود: این طرح در سال گذشته به صورت آزمایشی در رده سنی نوجوانان انجام پذیرفت که با موفقیتهایی نیز همراه شد؛ به همین دلیل برگزاری مسابقات پهلوانی در سواحل دریا نیز امکان پذیر خواهد شد.
به گفته وی باید ندای مظلومیت این رشته ورزشی را به گوش مسئولان تصمیم ساز رسانده و با جلب اعتبارات مورد نیاز از حمایتهای مناسبی بهره مند شد.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی ادامه داد: توسعه ورزشهای زورخانهای حتما به گودهای زورخانه و تجهیزات خاص نیاز نداشته بلکه در تمامی مناطق با کمترین امکانات نیز میتوان به اشاعه این ورزش پرداخت.
جوهری با تاکید بر ترویج این ورزش در بین خانوادهها، یادآور شد: ورزشهای پهلوانی با شعرهای حماسی و عرفانی آمیخته شده و گودهای زورخانه خاستگاه مسلک پهلوانی هستند.
وی ادامه داد: برای افزایش زیرساختهای مورد نیاز برای پرداخت به ورزش زورخانهای، باید بخشهای خصوصی و مردمی نیز وارد گود شوند.
جوهری تصریح کرد: از نمونههای ورود موفق بخش خصوصی به حوزه ورزش باستانی و پهلوانی میتوان به استان اصفهان اشاره کرد چرا که بیش از ۶۰ زورخانه فعال در این استان با مشارکت بخش خصوصی اداره میشوند.