خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیشگیری از افسردگی با «هویج پلوی شیراز» / این غذای محلی چشمانتان را تیزبین می‌کند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 16 بهمن 1397 - 09:32
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از استرس، اضطراب، افسردگی و تقویت بینایی موثر دانست.
هويج،شيراز،پلوي،غذا،تقويت،برنج،اضافه،خواص،سنتي،تفت،طب،پژوهشگ ...

آشپزخانه سلامت؛
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، هویج پلو یکی از غذا‌های سنتی شیراز و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، سلنیوم، کولین، روی (زینک)، امگا ۳، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، فیبر، فسفر، گوگرد و ...
است.
برای بررسی خواص هویج پلوی شیراز و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص هویج پلوی شیراز
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهم‌ترین خواص هیج پلوی شیراز گفت: این غذا دارای پروتئین بسیار بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا غذایی مناسب برای سالمندان و کودکان در حال رشد است.
وی افزود: بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر یکی از مهم‌ترین خواص هویج پلوی شیراز است.
بیشتر بخوانید: سلامت چشمانتان را با این غذای لذیذ تضمین کنید
عظمایی بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: هویج پلوی شیراز به علت داشتن آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود، لذا برای زنان باردار و جنین مفید است.
وی اظهار کرد: افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی، تقویت سیستم قلبی عروقی و بهبود سندروم پیش از قاعدگی از دیگر خواص این غذای بی‌نظیر است.
عظمایی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: هویج پلوی شیراز به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشه‌کن کنید
عظمایی اظهار کرد: هویج پلوی شیراز نشاط‌آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.
وی بیان کرد: کلسیم، منیزیم، سلنیوم و فسفر موجود در این غذا، موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از آلزایمر و پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.
مواد لازم هویج پلوی شیراز (۵-۴ نفر)
-برنج ۴ پیمانه
-پودر سبوس برنج یک قاشق مرباخوری
-هویج ۵۰۰ گرم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۵۰ گرم
-نمک، زردچوبه، دارچین و فلفل به مقدار لازم
-زعفران دم کرده نصف لیوان
-پیاز ۲ عدد متوسط
-شیره انگور ۲۰۰ گرم
-خلال پسته به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه هویج پلوی شیراز
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را با آب و کمی نمک خیس می‌کنیم.
-هویج را پس از شستن، با رنده درشت خلال می‌کنیم.
-هویج خلال شده را در روغن دنبه یا کنجد تفت می‌دهیم.
-شیره انگور را با کمی آب جوش مخلوط کرده و به هویج تفت داده شده اضافه می‌کنیم.
-کمی صبر می‌کنیم تا هویج درون این مایع پخته شود.
-پیاز را رنده کرده و نمک، دارچین، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم.
-گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.
-مخلوط گوشت را به صورت گلوله‌های کوچک شکل می‌دهیم.
-گلوله‌های گوشت را درون روغن تفت می‌دهیم، سپس به هویج اضافه می‌کنیم.
-برنج را می‌پزیم، آبکش کرده و سبوس برنج را اضافه می‌کنیم.
-یک پیمانه از برنج را کف قابلمه می‌ریزیم.
-یک لایه از مواد که ترکیبی از گوشت چرخ کرده و هویج است، روی برنج می‌ریزیم.
-به همین ترتیب یک لایه برنج و یک لایه از مواد ریخته می‌شود.
-سپس کمی آب و روغن اضافه می‌شود و صبر می‌کنیم تا غذا بپزد.
-پس از پخت غذا داخل سینی ریخته می‌شود و با زعفران دم‌کرده و خلال پسته تفت داده شده تزئین می‌کنیم.
انتهای پیام/