تازهترین تظاهرات در هنگکنگ و درخواست دولت محلی برای کنار گذاشتن خشونتها
پس از آنکه تازهترین تظاهرات هنگکنگ به آشوب کشیده شد و پلیس در واکنش به پرتاب کوکتل مولوتف از سوی معترضان اقدام به پرتاب گاز اشکآور کرد، دولت این منطقه گفته است، خشونت راه حل مشکلات نیست.

پس از آنکه تازهترین تظاهرات هنگکنگ به آشوب کشیده شد و پلیس در واکنش به پرتاب کوکتل مولوتف از سوی معترضان اقدام به پرتاب گاز اشکآور کرد، دولت این منطقه گفته است، خشونت راه حل مشکلات نیست.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت هنگکنگ طی بیانیهای گفت، خشونت تنها به جامعه آسیب میرساند از این رو برای حل مشکلات تلاش خواهد کرد.
طی تازهترین تظاهرات مردم این دولتشهر، هزاران تن از مردم با پوشاندن صورت خود به همراه خانوادهها و کودکان، با نادیده گرفتن ممنوعیت تظاهرات به صورت مسالمتآمیز اقدام به پیمایش مسیری دو کیلومتری از منطقه "کازوِی بِی" به سوی مرکز تجاری شهر کردند؛ آنها مکررا درخواست اصلاحات دموکراتیک داشتند.
همانند تمامی تظاهراتها طی این تابستان، پلیس این مورد را نیز ممنوع کرده بود اما معترضان بدون دلسردی به کار خود ادامه دادند.
برخی از مردم طی تظاهرات یکشنبه اقدام به سوزاندن پرچم چین و خرابکاری در ایستگاههای مترو کردند.
صدها تن از آنها به مجتمع دفاتر دولتی آسیب زدند و با کوکتل مولوتف و آجر، موانع پلیس را هدف قرار دادند.
پلیس در واکنش، با شلیک گاز اشکآور و استفاده از کامیونهای آبپاش سعی در شناسایی مهاجمان و آرام کردن تظاهرات داشت؛ در پی این اقدام، معترضان عقب نشستند اما چندین ساعت به رویارویی با پلیس در دستههای کوچکتر پرداختند.
امروز (دوشنبه) پلیس اعلام کرد، طی درگیری حامیانِ سوی پکن با معترضان که اواخر یکشنبه در منطقه "نورث پوینت" و "فورترس هیل" انجام گرفت، مردم با استفاده از چکشهای آهنی و اشیای دیگر به هم یورش بردند که تعدادی مجروح بر جای گذاشت و پلیس را مجبور به استفاده از گاز اشکآور کرد.
پلیس میگوید: "معترضان تندرو اقدامات خشونتآمیزشان را با پرتاب کوکتل مولوتف به مقرهای پلیس تشدید کردند".
طی یکی از رویاروییهای مردم با این نیروها، پس از آنکه دو مامور پلیس جهت هشدار به آنها اسلحه خود را بیرون کشیدند، معترضان اقدام به پرتاب کوکتل مولوتف به سوی این دو تن کردند.
خیزش تظاهرات ضد دولتی هنگکنگ از ماه ژوئن و در واکنش به لایحه "استرداد" دولت به راه افتاد؛ شهروندان طرح این لایحه که ارسال مظنونان هنگکنگی به دادگاههای سرزمین اصلی چین را فراهم میکرد، نمونهای از کاهش خودمختاری این منطقه توسط حکمرانی چین قلمداد میکنند.
چندی پیش دولت با اعلام لغو این لایحه، نتوانست آشوب را بخواباند و درخواستهای معترضان به دموکراسی بیشتر و تحقیق درخصوص اقدامات پلیس افزایش یافت.
تاکنون بیش از ۱۳۰۰ تن در ارتباط با درگیریها میان پلیس و مردم دستگیر شدهاند.
اقتصاد هنگکنگ که تحت آسیب جنگ تجاری میان آمریکا و چین قرار داشت، حال با ضربه این آشوب، تحتالشعاع قرار گرفته است.
چین قدرتهای خارجی را متهم به برانگیختن تظاهرات میکند.
اخیرا معترضان از ادامه تظاهراتشان در آستانه اول اکتبر -جشن هفتادمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست چین- خبر دادهاند.
"جبهه حقوق بشر مدنی" اعلام کرده که برای بیست و هشتم سپتامبر و اول اکتبر، برنامه تظاهرات دارند.
"اِریک لای" که از سازماندهندگان این گروه است و چندین راهپیمایی را در گذشته ترتیب داده، میگوید: "وقتی دولت از پاسخ به درخواست مردم سر باز میزند، گفتوگو بیمعنی است".
انتهای پیام