خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توپ ماجرای برنج در زمین وزارت صمت/معاون وزیر کشاورزی: هیچ اختیاری در تخصیص ارز واردات برنج نداریم

تسنیم | اقتصادی | دوشنبه، 25 شهریور 1398 - 08:54
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از 2 مرداد هیچ اختیاری در تخصیص ارز واردات برنج نداریم و همه اختیارات به وزارت صنعت‏، معدن و تجارت منتقل شده است.
برنج،كشاورزي،عرضه،وزارت،جهاد،كشور،تائيد،فروشگاه

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی اکبر مهرفرد با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از 2 مرداد امسال تا کنون در مورد تنظیم بازار برنج‏، ثبت سفارش و تائید و تخصیص ارز آن هیچ اختیاری ندارد و همه اختیارات به وزارت صنعت‏، معدن و تجارت منتقل شده است افزود: اما پیش از آن‏‌، در یک فرآیند، حدود 900 هزار تن برنج وارد کشور شد و رویه وزارت جهاد کشاورزی در 4 سال گذشته بر این بود که از حدود 3 میلیون تن مصرف برنج کشور حدود 2 میلیون تن در داخل تولید و بقیه وارد شود.
وی ادامه داد: رویه این بوده است که در 4 ماه فصل برداشت برنج داخلی، برنج خارجی وارد نشود و در 8 ماه دیگر وارد شود.
مهرفرد اضافه کرد:‌ امسال کارگروه تنظیم بازار تصویب کرد که این محدودیت به علت نگرانی های ناشی از شرایط تحریم، برداشته شود و از آن موقع،‌ محدودیت برداشته شد.
وی افزود: از آن موقع ،‌ هیچ محدودیتی در تائید و تامین ارز نداشتیم و همه را تائید کردیم و مسول تامین ارز، بانک مرکزی است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی درباره نحوه عرضه برنج و حذف واسطه ها گفت: نظر کارشناسی ما این بود که تشکل های تولیدکننده، تولیدکنندگان و تعاونی ها، شالی کوبی هایشان را توسعه دهند و برندسازی کنند و جلوی اختلاط برنج داخلی و خارجی را بگیرند و خودشان عرضه کنند تا ورود واسطه ها و دلالان کمتر شود.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه سیاست هایی داشت و صنایع تبدیلی را گسترش داد و برندهایی را ایجاد کرد اما هنوز سوداگران بازار برنج، وجود دارند.
مهرفرد اضافه کرد: فروشگاه های عرضه محصولات کشاورزی در سراسر کشور، سازمان تعاونی روستایی است که تشکل و اتحادیه کشاورزان است و عرضه مستقیم دارند و حدود 2 تا 3 هزار فروشگاه در سطح کشور دارند و برخی از فروشگاه های زنجیره ای هم مستقیم از کشاورزان می خرند و عرضه می کنند.
انتهای پیام/