مدیرکل امور مرتع کشور: اختصاص 1500 میلیارد تومان اعتبار به سازمان جنگلها برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به سیل اخیر با اذن مقام معظم رهبری و مصوبه مجلس 150 میلیون یورو معادل 1500 میلیارد تومان به سازمان جنگلها در راستای اجرای عملیات آبخیزداری، آبخوانداری تخصیص داده شده است.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، ترحم بهزاد ظهر امروز در حاشیه جلسه مشترک انجمن مرتعداری ایران با موضوع اشتغال فارغالتحصیلان بخش منابع طبیعی با اشاره به جلسه امروز اظهار داشت: در این جلسه که با انجمن علمی مرتعداری کشور و با حضور اساتید دانشگاه و بخش تحقیقات داشتیم، در رابطه با نحوه به کارگیری و استفاده از فارغالتحصیلان برای اشتغال در بخش مراتع بحث شد.
وی افزود: هدف اصلی دفتر حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری و استفاده بهینه از مراتع در راستای افزایش تولید علوفه به منظور بهبود معیشت بهرهبرداران است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: 84.8 میلیون هکتار وسعت مراتع کشور بوده که 52 درصد از عرصه کشور را تشکیل میدهد و میتوان گفت 63 درصد از منابع ملی را مراتع کشور تشکیل میدهد که از این میزان 78 میلیون هکتار واگذار شده و 308 هزار پروانه چرا برای 38 هزار و 261 سامان عرفی شناسایی و پروانه چرا به بهرهبرداران داده شده است.
بهزاد بیان کرد: با توجه به عنایت ویژه مقام معظم رهبری در سال گذشته 700 میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری و امسال هم با توجه به سیل اخیر با اذن مقام معظم رهبری و مصوبه مجلس 150 میلیون یورو معادل 1500 میلیارد تومان به سازمان جنگلها در راستای اجرای عملیات آبخیزداری، آبخوانداری تخصیص داده شده که از این میزان 86 میلیارد و 240 میلیون تومان برای بخش مرتع درراستای عملیاتی کردن کارهای بیولوژیکی، بیومکانیکی و کارهای مدیریتی تخصیص داده شده است.
وی ادامه داد: در سازمان 4 ستاد تاکنون تشکیل شده که یکی از آنها همین ستاد توسعه ملی است، دیگری ستاد هیرکانی جنگلهای خزری که در رابطه با جایگزین کردن طرح تنفس و حفاظت از جنگلهای شمال به بحث میپردازد و ستاد بومسازگان زاگرس که در راستای افزایش حفظ رطوبت و جلوگیری از خشکیدگی درختان بلوط فعالیت دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: ستاد حفاظت هم از دیگر ستادها بوده که با توجه به اینکه سه نوع اراضی جنگلی، مرتعی و بیابانی داریم، در رابطه با بخش مرتع، مراتع را به سه بخش تقسیم کردیم.
بهزاد افزود: 78 میلیون هکتار از مراتع کشور ممیزی شده که از این میزان، 20 میلیون هکتار برای طرح مرتعداری واگذار شده و 58 میلیون هکتار هم ممیزی و حدود 8 و نیم میلیون هکتار از مراتع هم فاقد ممیزی است.
وی تصریح کرد: براساس تصمیمگیری ستاد حفاظت، در مناطقی که فاقد ممیزی هستند با توجه به اینکه هنوز بهرهبرداران شناساییشده نیستند نظارت مستمر توسط یگان حفاظت انجام میشود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: در ارتباط با طرحهای مرتعداری هم ضرورتی در رابطه با حفاظت از عرصهها نمیبینیم و خود بهرهبرداران و ناظران ادارات کل از این بخش نظارت میکنند.
بهزاد ادامه داد: در رابطه با مراتعی که دارای پروانه چرا هستند با توجه به بند «ب» ماده 29 نظارت با یگان است، در این زمینه یا مفاد پروانه چرا رعایت و یا اینکه رعایت نمیشود که با هرگونه عدم رعایت قوانین برخورد میشود.
وی با اشاره به ایستگاههای تولید بذر مرتعی در کشور عنوان کرد: 22 ایستگاه تولید بذر مرتعی در کشور داریم که از این تعداد 7 ایستگاه احاله مدیریت به بخش خصوصی شده و 2 ایستگاه هم درحال احاله و 2 ایستگاه دیگر در حال تهیه طرح هستند، برای بازسازی، تجهیز و نوسازی ایستگاه چغا در استان مرکزی هم تلاش میکنیم.
انتهای پیام/ن