تثبیت ژن چندقلوزایی در 17 هزار راس دام سبک
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از تثبیت ژن چندقلوزایی در 17 هزار راس دام سبک خبر داد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از تثبیت ژن چندقلوزایی در 17 هزار راس دام سبک خبر داد.
محمدعلی صادقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از سال ۸۵، سازمان جهادکشاورزی استان و دانشگاه زنجان به صورت مشترک، طرح تحقیقات اصلاح نژاد گوسفند افشاری را شروع کردند و در حال حاضر، ۲۵ استان متقاضی این طرح هستند؛ در واقع در قالب این طرح، موثرترین ژن چند قلوزایی از یک نژاد خاص از نیوزلند وارد گوسفند افشاری و ثبت شد.
این مسئول از موفقیت برای ثبت این ژن در سال ۹۱ خبر داد و افزود: یکی از مزیتهای طرح مذکور، افزایش ضریب برهزایی و چند قلوزایی به ۴.۲ با حفظ پایه بومی گوسفند افشاری است.
همچنین اگر همه میشها حاوی این ژن باشند، علاوه بر افزایش سطح درآمد، به بهبود وضعیت مراتع کمک شایانی میشود و دیگر نیازی به مرتع و خرید علوفه نیست.
وی با بیان اینکه در کنار انتقال ژن چند قلوزایی، ضریب تبدیل غذایی هم افزایش مییابد، تصریح کرد: افزایش کیفیت پشم، سرعت رشد بالاتر و کاهش حجم دنبه از دیگر مزیتهای اجرای این طرح به شمار میرود.
صادقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به بهرهوری پایین، گوسفنداری سنتی به ویژه در سالهایی که مراتع به علت شرایط آب هوایی فقیرتر می شود، کمتر به صرفه است و به دلیل بالا بودن هزینه های تمام شده، گوشت گوسفند قیمت بالایی دارد.
بنابراین افزایش چند قلوزایی میتواند به عنوان یکی از راهکارهای افزایش بهرهوری باعث سودده شدن گوسفنداری در شرایط نیمه متمرکز شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: گوسفند افشاری یکی از نژادهای سنگین وزن در بین گوسفندان ایران به شمار میرود به طوری که وزن تولد، سرعت رشد و وزن از شیرگیری در این نوع گوسفند در مقایسه با سایر نژادهای کشور قابل توجه است بنابراین میتوان این نژاد را یکی از نژادهای گوشتی گوسفند ایران به حساب آورد که از پتانسیل مناسبی برای تولید گوشت برخوردار است و میتواند نقش مهمی را در تامین گوشت قرمز منطقه ایفا کند.
انتهای پیام