جهادگری داغ تابستانی در مناطق محروم جنوب کرمان+فیلم و عکس
از محرومیتهای جنوب کرمان زیاد شنیدهایم اما انصافا باید جهادی باشی تا از نزدیک این محرومیت را لمس کنی و در گرمای داغ تابستان، منطقهای را مقصد سفر تابستانی قرار دهی که میدانی نه از هوای خنک و لطیف خبری هست و نه از امکانات آنچنانی، اما دانشجویان جهادی این کار را کردند و تفریح و نشاط تابستانهشان، خدمت به مردمان محروم در جنوب کرمان است.

از محرومیتهای جنوب کرمان زیاد شنیدهایم اما انصافا باید جهادی باشی تا از نزدیک این محرومیت را لمس کنی و در گرمای داغ تابستان، منطقهای را مقصد سفر تابستانی قرار دهی که میدانی نه از هوای خنک و لطیف خبری هست و نه از امکانات آنچنانی، اما دانشجویان جهادی این کار را کردند و تفریح و نشاط تابستانهشان، خدمت به مردمان محروم در جنوب کرمان است.
خبرگزاری فارس کرمان|دعوت شدیم برای اعزام به جنوب کرمان و دیدار با گروههای جهادی در شهرستان رودبار جنوب، بعد از نماز صبح به همراه چند نفر از همکاران حرکت کردیم و ساعت هشت صبح وارد شهرستان جیرفت شدیم و پس از توقف و استراحتی در دفتر بسیج دانشجویی شهرستان جیرفت به سمت رودبار حرکت کردیم.
از محرومیتهای جنوب کرمان زیاد شنیدهایم اما انصافا باید جهادی باشی تا از نزدیک این محرومیت را لمس کنی و در گرمای داغ تابستان، منطقهای را مقصد سفر تابستانی قرار دهی که میدانی نه از هوای خنک و لطیف خبری هست و نه از امکانات آنچنانی، اما دانشجویان جهادی این کار را کردند و تفریح و نشاط تابستانهشان، خدمت به مردمان محروم در جنوب کرمان انتخاب کردند.
اولین مقصد ما روستای هیرگلو از توابع بخش مرکزی شهرستان رودبار جنوب بود فاصله این روستا تا مرکز شهرستان ۴۰ کیلومتر است و گروه جهادی شهید تاجیک دانشگاه کهنوج در این روستا در حال ساختن یک مسجد بود.
حجت خاوری مسئول این گروه جهادی که دانشجوی مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی بود، گفت: حدود 6 ماه است که در حال ساخت مسجد روستا هستیم، حدود ۶۰ خانوار با جمعیت ۵۰۰ نفر در این روستا زندگی میکنند.
وی افزود: ۱۲ سال است مردم یک دیوار را بدون هیچ ایمنی بهعنوان مسجد برای برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر و دیگر مناسبتها ایجاد کرده بودند، هزینههای ساخت این مسجد از کمکهای مردم، بسیج دانشجویی و اندکی هم از خیران تاکنون تامین شده است .
مسئول گروه جهادی شهید تاجیک ادامه داد: همه افرادی که به ما برای ساخت این مسجد کمک میکنند عضو بسیج دانشجویی و از بومیان این منطقه هستند و انشاءالله تا پایان آبان ماه مسجد آماده و به بهرهبرداری میرسد.
فاطمه یکی از افراد روستا به خبرنگار فارس در مورد عمده مشکلات روستای هیرگلو میگوید: نداشتن مسجد، سرویس بهداشتی، حمام و...
از مشکلات این روستا است، برخی از مسئولین به ما قول ساخت حمام و سرویس بهداشتی را دادهاند اما هنوز به سرانجام نرسیده است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات روستا نداشتن مسجد است که دانشجویان دست به کار شدند و مسجدی را برای ما احداث میکنند.
روحانیونی که با خانواده جهادگر میشوند
حجتالاسلام سیدمهدی نبوی مبلغ اعزامی از قم در روستای هیرگلو در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: مشکل حمام این روستا اکنون تا حدی بهترشده و قبلا این دیوارکها برای حمام وجود نداشت.
وی با اشاره به مشکلات فرهنگی منطقه عنوان کرد: برای مشاوره در زمینه تربیت فرزند، خانواده، ازدواج و ...
با شهر تماس میگیرند و گلهمند هستند، یک ساعت کلاس همسرداری برای اهالی روستا گذاشتیم اما درخواست داشتند که این جلسات را ادامه دهید.
این مبلغ با ابراز گلایه از عدم حمایت مسئولان برای کار در این روستاها عنوان میکند: حمایت تنها توسط مردم صورت گرفته و اگر اندک حمایتی از سوی دولت صورت میگرفت مشکل فقر فرهنگی در این مناطق برطرف میشد و اگر فقر فرهنگی برطرف شود، فقر اقتصادی هم برطرف خواهد شد.
نبوی تصریح کرد: اینجا که میگویند مناطق محروم است، محروم اقتصادی نیستند بلکه کشاورز هستند و دام دارند به دلیل اینکه دچار فقر فرهنگیاند و نمیتوانند این امکانات را اداره کنند و به عنوان مثال 6 ماه کار میکنند و 6 ماه دیگر نمیدانند چه کار کنند و آورده خود را از دست میدهند.
مبلغ اعزانی از قم گفت: اگر دولت و مسئولان حمایت کند این مشکل برطرف خواهد شد و اگر مسئولان بهمانند طلبهها به صورت جهادی به این مناطق بیایند سرعت کار بیشتر میشود و به جای اینکه طی ۱۰ سال این پیشرفتها صورت گیرد پنج یا سه سال جلوتر میافتد.
نبوی با اشاره به اینکه در این روستا روحانی ثابت وجود ندارد، گفت: اگر مسئولان به این مناطق نیایند نمیتوانند فقر فرهنگی را ببینند، فقط کافیست بیایند و ببینند بچههای گروه جهادی چه کارهایی انجام میدهند و بروند.
نبوی گفت: برای اعزام روحانی به این منطقه باید حمایت شود و دغدغه مسئولان نیز باشد، من میتوانم با هزینه شخصی خودم بیایم و برگردم آیا همه طلبهها میتوانند این کار را انجام دهند؟
وی بیان داشت: تعداد طلبههای ما کم است و آن تعداد هم باید روحیه جهادی داشته باشند البته روحیه جهادی دارند و در این مناطق دیده میشود بعضی از طلبهها با خانواده خود حتی میآیند اما تعداد روستاها و مساجد زیاد است.
این مبلغ اعزامی از قم به مسائل و مشکلات مهمی در این منطقه اشاره کرد و خواستار توجه جدی مسئولان به این مناطق شد.
عدالت آموزشی و ساخت مدرسه در دستور کار جهادگران
بعد از بازدید از روستای هیرگلو و خداحافظی به گروه جهادی شهید تاجیک به سوی روستای برجک حرکت کردیم، روستایی در فاصله ۷۵ کیلومتری شهرستان رودبار در جنوب کرمان که 2 هزار نفر جمعیت دارد.
در روستای برجک گروه جهادی از دانشگاه فرهنگیان کرمان استقرار دارد و در حال ساخت یک باب مدرسه هستند و در زمینه مسائل آموزشی و فرهنگی در این منطقه در حال فعالیت هستند که در همین زمینه گپ و گفتی با مسئول بسیج دانشجویی فرهنگیان داشتیم.
مهراب رستمی مسئول بسیج دانشگاه فرهنگیان کرمان به خبرنگار فارس گفت: گروه جهادی که در این منطقه فعالیت میکند گروه جهادی شهید شهسواری است، با توجه ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و همچنین رسالت آن، بحث عدالت آموزشی را پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در منطقه برجک حدود دو سال در حال فعالیت هستیم، عنوان کرد: با توجه به ظرفیتی که داریم محور اصلی فعالیت ما در این منطقه بحث آموزش و عدالت آموزشی است و با توجه به نیازسنجیهایی که سال گذشته در منطقه انجام دادیم متوجه شدیم یکی از روستاهای زیر مجموعه برجک به نام سبزپوشان مدرسه ندارد و از مدرسه کپری استفاده میکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کرمان گفت: استارت ساخت یک باب مدرسه یک کلاسه در را سبزپوشان شروع کردهایم و اکنون تا زیرسقف رسیده و انشاءالله تا اول مهر سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
رستمی گفت: با توجه به اینکه این مناطق جزء مناطق محروم هستند مشکل دیگری که این مناطق در زمینه آموزش دارند شاهد وجود معلمان و سرباز معلمان بیانگیزه هستیم و این باعث شده امر آموزش در این مناطق ضعیف و بسیار ضعیف باشد و حتی بچهها در پایههای بالاتر آن حد نصاب آموزشی لازم را کسب نکنند.
وی ابراز داشت: ما در زمینه آموزشی سعی کردهایم در هر کدام از روستاهای زیر مجموعه روستایی برجک دانشآموزان را شناسایی کرده و فعالیت آموزشی انجام دهیم، سعی کردهایم در این مدتی که در اینجا حضور داریم کمبودهای آموزشی آنها را برطرف کنیم.
وی میگوید: خیلی از مردم این منطقه از لحاظ نیازهای اولیه مانند مسکن، خوراک، پوشاک و از الحاظ اقتصادی مشکل دارند و باید برای رفع این مشکلات، اشتغالزایی و آموزشهای مهارتی در دستور کار قرار گیرد تا مشکل اقتصادی در اینجا تا حدودی مرتفع شود.
رستمی افزود: رهبری در دیداری که در سال جاری با گروههای جهادی داشتند، تاکید کردند: "یکسری از افراد هستند گرچه محرومیت جسمانی ندارند اما الحاظ روحی محرومند و این مناطق را نمیشناسند و در محرومیتزدایی این مناطق گام بر نمیدارند" به همین دلیل یک تیم رسانهای را در این اردو دعوت کردهایم و در حال جمعآوری یک مستند از محرومیتهای این مناطق جهت انعکاس آن در سطح کشور است.
وی با بیان اینکه آگاهی از این محرومیتها تنها نباید در بین گروههای جهادی باشد و سایر مردم هم از این محرومیت آگاه شوند، خاطرنشان کرد: در این اردوهای جهادی ۵۰ بسیجی شامل ۳۰ نفر آنها آقا و ۲۰ نفر خانم حضور دارند و فعالیت خانمها در زمینه مسائل فرهنگی است.
خدمات فرهنگی، هنری و آموزشی جهادگران در منطقه
فاطمه ادیبان از اعضای گروه جهادی شهید شهسورای در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه برنامههای ما در سه محور فرهنگی، هنری و آموزشی است، اظهار داشت: در زمینه هنری تاکنون آموزش نمدبافی را برگزار کردهایم و با توجه به نزدیک شدن به مهرماه نحوه درست کردن جامدادی را به اهالی روستا آموزش دادیم و در این زمینه استقبال خوبی صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: در دوره قبل از دبستان به کوکان رنگآمیزی، اعداد و مطالبی که در مهدکودک به دیگر بچه ها در شهر آموزش میبینند را آموزش میدهیم، در دبستان محور کار ما پرورش خلاقیت است و در درس علوم و ریاضی آنها به صورت آزمایشی و عملی با دانشآموزان کار میشود.
ادیبان افزود: کلاسهای فرهنگی ما شامل آموزش احکام، قرآن و مسائلی که در منطقه مورد نیاز است، میشود و تاکنون ۴۵ نفر در روستای برجک در این کلاسها شرکت کردهاند و از سن سه سال تا کلاس هفتم را مورد آموزش قرار دادهایم.
تحصیل در دمای 50 درجه بدون کولر
یکی از اهالی روستای برجک به خبرنگار فارس گفت: روستای ما و روستاهای اطراف از مشکلات زیادی از جمله نداشتن سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی رنج میبرند، همچنین در مدرسه روستا کولر نیست و بچههای ما در دمای ۵۰ درجه بدون هیچ وسایل سرمایش مشغول به تحصیل هستند.
وی عنوان کرد: تنها تا دور اول متوسط در روستا دانشآموزان تحصیل میکنند و برای ادامه تحصیل مجبورند به شهر بروند که به دلیل مشکلات اقتصادی خیلی از دانشآموزان از ادامه تحصیل باز میمانند.
مسیری صعبالعبود و سخت برای رسیدن به بخش چاهابراهیم/مشکل آب آشامیدنی و تغذیه مردم
بعد از بازدید و خداقوت به جهادگران روستای برجک به طرف روستای چاهابراهیم از بخش جازموریان حرکت کردیم، در این منطقه گروه جهادی عمار زیر نظر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان مشغول خدمترسانی به مردم بود.
در مسیر روستا ماشینی که در آن بودیم در شنزارها گیر کرد و با مشقت از شنها خارج شدیم و بعد از گذشتن از مسیر صعبالعبور و سخت بالاخره به بخش چاه ابراهیم رسیدیم، این روستا در ۱۱۰ کیلومتری رودبار جنوب و در ۲۰ کیلومتری شهر زهکلوت قرار دارد بخش چاه ابراهیم از ۲۳ روستا تشکیل شده است و ۴ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد.
مسئول گروه جهادی عمار بیسج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: زمینه فعالیت ما در این روستا و روستاهای اطراف آن فرهنگی، پزشکی، آموزشی و رسانه است، سعی کردیم روحیه مطالبهگری را در افراد روستا بالا ببریم تا خودشان مشکلاتشان را پیگیری کنند.
وی بیان داشت: در حوزه فرهنگی در زمینه احکام، قرآن، طب اسلامی، مشاورزه ازدواج، تربیت فرزند و در زمینه آموزشی ما در حوزه آموزش کودک دو جزوه تهیه کردهایم و این موارد آموزش داده میشوند و کار گلدوزی را به آنها آموزش دادیم.
مسئول گروه جهادی عمار دانشگاه آزاد اسلامی کرمان بیان داشت: یکی دیگر از کارهای که داریم انجام میدهیم آموزش کیف پاکتی است و این کیف جایگزین پلاستیک در خریداری میشود و به دنبال این هستیم بازار کار آن را راهاندازی کنیم تا اهالی روستا با دوخت این کیفها بتوانند منبع درآمدی برای خانوادههای خود داشته باشند.
وی با اشاره به مشکلات فرهنگی منطقه، آب آشامیدنی سالم و تغذیه را نیز از دیگر مشکلات مردم این منطقه برشمرد.
بعد از بازدید از گروه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در روستای چاهابراهیم راهی روستای میلفرهاد شدیم که متاسفانه به دلیل ترکیدن لاستیک ماشینمان مجبور شدیم سفر خود را به پایان برسانیم اما همچنان این دفترچه باز است...
برنامهریزی برای اعزام 6 هزار جهادگر به مناطق محروم
مسئول بسیج دانشجویی استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه در مجموع بیش از ۱۲۰ گروه جهادی در سطح استان کرمان داریم، اظهار داشت: برنامهریزی کردهایم در سال جاری 6 هزار نفر را به مناطق محروم اعزام کنیم و بیشترین فعالیتهایی که گروههای جهادی انجام میدهند بر مبنای مسائل مردم است یعنی در ابتدا نیازمندیهای مردم را شناسایی و متناسب با آن عملیات انجام میدهیم.
بهروز با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی صورت گرفته اولین عرصهای که بچههای جهادی فعالیت میکنند در حوزه توانمندسازی مردم است، تصریح کرد: گروههای جهادی در عرصههای بهداشت و درمان، فرهنگی، آموزشی، دامپزشکی، کشاورزی و عمرانی فعالیت دارند.
وی عنوان کرد: تقریبا بیش از ۱۲۰ پروژه خرد را در تابستان سال جاری برنامهریزی کردهایم به پایان برسانیم و یا شروع به کار کنیم و برخی پروژههای ما مدرسه هستند که تا پایان شهریورماه به بهرهبرداری میرسند و این فعالیتها ادامه دارد.
بهروز با اشاره به اینکه ۱۲۰ مرکز آموزشی در اردوهای جهادی شرکت کردهاند، گفت: ما دو نوع اردوی جهادی داریم یکی هستههای اردوهای جهادی روستایی هستند یعنی هسته این گروهها توسط دانشجویان خود همان روستا شکل گرفته است و ما بیشتر پشتیبانی و نظارت را روی آنها انجام میدهیم و برخی از گروههای جهادی ما به شهرها و روستاهایی دیگر هجرت میکنند و مسائل و مشکلات مردم را پیگیری و حل میکنند.
وی با اشاره به اینکه ما در شهرستان رودبار جنوب بیش از هفت گروه جهادی بومی داریم، افزود: تاکنون گروهها جهادی که به روستاهای شهرستان رودبار جنوب هجرت کردهاند، دانشگاه آزاد، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علوم پزشکی و ...
هستند.
گزارش از محبوبه سعیدی
انتهای پیام/۸۰۰۱۸/ق/ر