خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رهبر محبوس کاتالونیا: اسپانیا جنبش جدایی‌طلبی را "سر می‌بُرد"

ایسنا | بین‌الملل | چهارشنبه، 20 شهریور 1398 - 13:03
سرشناس‌ترین رهبر جدایی‌طلب کاتالونیا که تحت بازداشت به سر می‌برد، دولت اسپانیا را متهم به تلاش برای سر بریدن جنبش جدایی‌طلبی از طریق محاکمه رهبران کرده است.
استقلال،كاتالونيا،اسپانيا،جنبش،دولت،رهبران،بازداشت،درخصوص،را ...

سرشناس‌ترین رهبر جدایی‌طلب کاتالونیا که تحت بازداشت به سر می‌برد، دولت اسپانیا را متهم به تلاش برای سر بریدن جنبش جدایی‌طلبی از طریق محاکمه رهبران کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اوریول جونکراس، معاون پیشین دولت محلی کاتالونیا که در ارتباط با "وعده به جدایی در سال ۲۰۱۷" تحت بازداشت است، در آستانه راهپیمایی سالانه استقلال‌طلبان که امروز (چهارشنبه) برگزار می‌شود، به سوالات خبرنگاران رویترز پاسخ داده است.
انتظار می‌رود این راهپیمایی، بازتاب‌دهنده قوا و اتحاد جنبش جدایی‌طلبان باشد.
این رهبر حزب "چپ جمهوری‌خواه کاتالونیا" می‌گوید: "من درخصوص بی‌گناهی خود مصمم هستم و ما هیچ جرمی مرتکب نشده‌ایم؛ آنچه دولت (اسپانیا) می‌خواهد با این بازداشت (پیش رو) وانمود کند، سر بریدن جنبش صلح‌آمیز است، چون (دولت) نمی‌تواند دو میلیون شهروند را بازداشت کند، ما را به زنجیر کشیده است".
جونکراس در میان ۱۲ رهبر کاتالونیایی قرار دارد که ۹ تن از آن‌ها با اتهام شورش، اغتشاش و حیف و میل اموال عمومی برای رفراندوم استقلال و اعلامیه سرهم‌بندی شده استقلال در بازداشتند و دادستان‌ها به دنبال محکوم کردن آن‌ها به هفت تا ۲۵ سال حبس هستند.
نهادهای دولت اسپانیا اظهار داشته‌اند محاکمه این رهبران عادلانه بوده و طبق قانون انجام گرفته است؛ دادگاه عالی اسپانیا به احتمال زیاد طی ماه اکتبر، درخصوص این افراد رای صادر خواهد کرد.
ده‌ها هزار تن از جدایی‌طلبان کاتالونیا، امروز در بارسلونا به تظاهرات خواهند پرداخت؛ اقدامی که از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تحت عنوان "روز ملی کاتالونیا" صورت می‌گیرد.
به نظر می‌رسد جنبش استقلال کاتالونیا به لحظه تعیین‌کننده خود رسیده باشد؛ رهبران این جنبش به احتمال زیاد به تعیین سمت‌ و سوی این جنبش -پس از بروز چند دستگی‌های داخلی- خواهند پرداخت.
این جنبش، بزرگترین بحران چند دهه اخیر در اسپانیا به شمار می‌رود.
جونکراس گفته است درخصوص به رای گذاشتن جدایی کاتالونیا توسط رهبران که دو سال پیش علی‌رغم ممنوعیت قضایی انجام گرفت، هیچ گونه پشیمانی ندارد و یک "الزام دموکراتیک" را به انجام رسانده است.
پلیس که طی رای‌گیری به کنترل جمعیت پرداخته بود، از دولت اسپانیا خواست تا این منطقه تحت حکمرانی مستقیم مادرید درآید.
جونکراس، رفراندومی مشابه همه‌پرسی استقلال اسکاتلند در سال ۲۰۱۴ را گزینه‌ ارجح خود برای کاتالونیا عنوان کرده است.
او در پاسخ به سوال درخصوص رویکرد یک‌جانبه خود می‌گوید: "ما نمی‌توانیم هرگونه اقدام دموکراتیک و صلح‌آمیز را کنار بگذاریم".
او تصریح کرده که حزب او همیشه خواستار برگزاری رفراندوم استقلال بوده است.
نتایج نظرسنجی یک موسسه کاتالونیایی که در ماه ژوئیه صورت گرفت، نشان از کاهش حمایت از استقلال طی دو سال گذشته دارد؛ ۴۸ درصد از مردم طی این نظرسنجی مخالف استقلال و ۴۴ درصد نیز موافق جدا شدن از اسپانیا بوده‌اند.
"مجمع ملی کاتالان" که سازمان‌دهنده راهپیمایی امروز است، کاهش حمایت از استقلال را کم‌اهمیت جلوه داده و بیان کرده که نبود نقشه راهی واضح، با وجود چند دستگی احزابی که خواهان استقلال هستند، عمده دلیل این موضوع به شمار می‌رود.
انتهای پیام