خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خدا از منت بدش می‌آید، اما خودش سر مردم منت می‌گذارد!

فارس | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 20 شهریور 1398 - 11:06
حجت‌الاسلام علوی تهرانی گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید: در هیچ مسئله‌ای بر دیگران منت نگذارید، اما با وجود این در خصوص نعمت دین اسلام به وضوح بر مردم منت می‌گذارد و این اهمیت دین را نشان می‌دهد.
دين،خداوند،اسلام،علي،منت،فرمود،وَ،السلام،علوي،عاشورا،تهراني،س ...

محشر؛ ویژه‌نامه ماه محرم خبرگزاری فارس: مراسم عزاداری ظهر عاشورا مسجد امیر (ع) با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی و مدیحه‌سرایی سیدمهدی میرداماد روز گذشته سه‌شنبه ۱۹ شهریورماه برگزار شد.
براساس این گزارش، حجت‌الاسلام علوی تهرانی در این مراسم طی سخنانی با موضوع «امامت، روح غدیر» اظهار داشت: برای دین اسلام سه مرحله قائل هستند، مرحله اول ظهور و شروع اسلام است که این حقیقت در ۴۰ سال بعد عام‌الفیل با نزول اولین آیات از سوره مبارک علق بر وجود حضرت پیامبر(ص) آغاز ش؛ دینی که از بزرگترین نعمت‌های الهی است.
خداوند در قرآن می‌فرماید: در هیچ مسئله‌ای بر دیگران منت نگذارید زیرا با منت، صدقات شما باطل می‌شود.
وی افزود: خداوند با وجود این نکات درباره منت، در خصوص نعمت دین اسلام به وضوح بر مردم منت می‌گذارد و این اهمیت دین را نشان می‌دهد.
خداوند منت می‌گذارد؛ زیرا در قیامت از دین سوال می‌کند که امام صادق (ع) می‌فرماید: خداوند در قیامت سوال نمی‌کند چه خوردی، بلکه سوال می‌کند چرا دین من را عمل نکردی؟
چرا دین من را ترویج نکردی؟
علوی تهرانی با اشاره به اینکه دین با ۶ خصوصیت آمد، گفت: دین اسلام برای همه بشر است و دومین ویژگی آن اعتبار تا روز قیامت است.
دین اسلام کامل‌ترین دین است و بعد از آن دین دیگری نخواهد آمد و تنها دین مورد پذیرش خداوند اسلام است.
آخرین ویژگی اسلام آن است که خداوند دین اسلام را تعیین کرده است.
این کارشناس دینی با بیان اینکه دومین مرحله اسلام، اکمال دین است، گفت: در آیه ۶۷ سوره مائده داریم: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ؛ ای پیامبر!
آنچه از سوی پروردگارت [درباره ولایت و رهبری علی بن أبی طالب امیرالمؤمنین (علیه السلام)] بر تو نازل شده ابلاغ کن؛ و اگر انجام ندهی پیام خدا را نرسانده ای.
و خدا تو را از [آسیب و گزند] مردم نگه می‌دارد؛ قطعاً خدا گروه کافران را هدایت نمی‌کند.»
وی تصریح کرد: پیامبر(ص) به عمار فرمود: «یا عمّار!
اِن رَأیتَ عَلیّاً قَد سَلَکَ وَادیّاً وَ سَلَکَ النّاس وَادیاً غَیرهُ فَاسلک مَعَ عَلیّ وَدَع النّاس؛ ای عمّار!
اگر دیدی علی علیه السلام به راهی می‌‏رود و همه مردم به راهی دیگر، تو با علی علیه السلام حرکت کن و همه مردم را رها کن.» نگو مردم اکثریت هستند و علی(ع) در اقلیت بلکه بدان اکثریت مردم هم در برابر علی(ع) وزنی ندارند.
علوی تهرانی با اشاره به اینکه حضرت موسی (ع) از خداوند سوال کرد چرا امت محمد (ص) را برترین امت قرار دادی، گف: در این روایت داریم: «یارَبِّ لِمَ فَضَّلْتَ أُمَّهَ مُحَمَّدٍ صلّی الله علیه و آله و سلم علی سائِرِ الأُمَمِ؟
فَقالَ اللّه ُ تَعالی: فَضَّلْتُهُمْ لِعَشْرِ خِصالٍ.
قالَ مُوسی وَما تِلْکَ الخِصالُ الَّتِی یَعْمَلُونَها حَتَّی آمُرَ بَنی إِسْرائِیلَ یَعْمَلُونَهَا؟
قالَ اللّه ُ تَعالی: الصَّلاهُ والزَّکاهُ والصَّومُ والحَجُّ وَالْجِهادُ والْجُمُعَهُ وَالْجَماعَهُ وَالْقُرْآنُ وَالْعِلْمُ وَعاشُورَاءُ؛ خدایا!
چه چیز موجب شد تا اُمَّت محمد صلّی الله علیه و آله و سلم را بر سایر امّت‌ها برتری دهی؟
خداوند بزرگ مرتبه فرمود: آنان را به خاطر ده ویژگی برتری دادم.
موسی علیه السلام عرض نمود: آن خصلت‌ها چیست که انجام می‌دهند تا بنی‌اسرائیل را به انجام دادن آنها دستور دهم؟
خداوند بزرگ مرتبه فرمود: نماز، زکات، روزه، حج، جهاد، جمعه، جماعت، قرآن، علم و عاشورا»
این کارشناس دینی گفت: عاشورا اسلام را برتر از ادیان دیگر کرد.
موسی فرمود: عاشورا چیست؟
خداوند فرمود: الْبُکَاءُ وَ التَّبَاکِی عَلَى سِبْطِ مُحَمَّدٍ ص وَ الْمَرْثِیَةُ وَ الْعَزَاءُ عَلَى مُصِیبَةِ وُلْدِ الْمُصْطَفَى؛ گریه کردن و تباکی بر نوه محمد(ص) و مرثیه و عزاداری بر مصیبت فرزند مصطفی است.
گریه بر امام حسین(ع) انفعال نیست، گریه جنگ است.
صوت این سخنرانی را اینجا بشنوید:
انتهای پیام/