فارغ التحصیلان بیکار در مشاغل غیر مرتبط+عکس
برخی فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز برای جلوگیری از زیان بیشتر به کسب و کارهایی غیر از تحصیلات خود دست زده اند و با وجود اینکه سال ها عمر و هزینه خود را صرف تحصیلات دانشگاهی کرده اند، امروز در رشته های دیگری اشتغال دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،این روزها بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی 3قفله شده است و نبود شغل حتی به مقطع دکترا هم رسیده تا جایی که برخی برای نجات خود از بیکاری مجبور به فعالیت در هر شغلی هستند.
سالهاست بازار کار ایران با جمعیت انبوهی از فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه شده و صف طولانی از تقاضا برای کار هم شکل گرفته است.
جوانانی که ویژگی مشترک همه آنها تحصیل دانشگاهی در رده های مختلف کاردانی تا دکترا بوده و تقریبا همگان از طرز فکر یکسانی نسبت به شغل و آینده کاری هم برخوردارند.
تا دهه 60 تقریباً مشکل خاصی با عنوان اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور وجود نداشت و حتی افراد دیپلمه نیز می توانستند به آسانی در مشاغل مختلف وارد شده و فعالیت کنند، اما امروز شرایط کاملاً تغییر یافته و افراد با مدارک کارشناسی تا دکترا نیز با چالش های فراوانی برای ورود به بازار کار مواجه اند.
*دلایل پیچیده شدن بیکاری جوانان
یکی از دلایل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نداشتن مهارت و تخصص است و افراد چیزی جز دانش تئوریک ندارند.
در حالی که سیاست گذاران باید برای فراهم کردن زمینه ورود به مشاغل و حرفه های گوناگون برنامه ریزی می کردند، به دنبال ایجاد دانشگاه و کلاس های فراوان درسی رفتند که امروز اتفاقاً دانشگاه مانعی برای اشتغال جوانان شده است.
جوانی که سال ها در پشت میزهای دانشگاه سپری کرده و با افزایش سن، امروز چیزی برای عرضه ندارد و با وجود مدارک دانشگاهی مختلف، بسیاری امکان دریافت یک پذیرش شغلی را هم ندارند.
در حالی که اگر از دهه های قبل دسته بندی جوانان برای ورود به بیش از 600 رشته شغلی شناخته شده انجام می شد، امروز همه به دنبال چند شغل خاص، پشت میزنشینی، دکتر و مهندس شدن و مانند آن نبودند و اساساً لازم نبود تا همه افراد به دانشگاه بروند.
آنچه مهم است این است که بحران بیکاری امروز کشور تنها برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است و این نوع از بازار کار 3 قفله شده و دولت نمی تواند برای رونق آن کاری بکند، وگرنه بازار مشاغل ساده بحرانی ندارد و در بسیاری از موارد رونق هم دارد و مشاغل نیازمند مهارت و تخصص نیز تقریباً خوب بوده و ممکن است در دوره ای دچار شدت و ضعف شود، ولی مشکل خاصی نیست و مسئله تنها بیکار ماندن میلیونی فارغ التحصیلان بیکار است.
برخی فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز برای جلوگیری از زیان بیشتر به کسب و کارهایی غیر از تحصیلات خود دست زده اند و با وجود اینکه سال ها عمر و هزینه خود را صرف تحصیلات دانشگاهی کرده اند، امروز به دلیل نبود زمینه اشتغال در رشته های تخصصی، وارد مشاغل و حرفه های دیگری شده اند.
حسن - تحصیلات فوق لیسانس کتابداری - شغل کارگر مزرعه
مصیب - تحصیلات لیسانس مهندسی مکانیک سیالات - شغل کارگر سبدسازی
نرگس - تحصیلات لیسانس فقه و حقوق - شغل مربی مهدکودک
امین - تحصیلات دکترای باستان شناسی - شغل آرایشگر
اسماعیل - تحصیلات کارشناسی ارشد حقوق- شغل راننده مینی بوس
انتهای پیام/