هیئت ما/ آیین سنتی «مجمع پُلا»
با آغاز ماه محرم و ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) مردم جای جای ایران به شیوههای مختلف به سوگ امام حسین (ع) و یاران با وفایش مینشینند و مردم استان مرکزی نیز با آیینهایی که از پشتوانه مذهبی، فرهنگی و صبغه تاریخی خاصی برخوردار هستند، عزاداری شهدای کربلا را برپا میکنند. آیینهای سنتی عاشورایی روایتگر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان ایران است. آیینهای محلی محرم و عاشورا به فراخور فرهنگ و شیوههای مرسوم هر منطقه و استان متفاوت است اگرچه عزاداری و به سوگ نشینی شهیدان کربلا وجه اشتراک تمامی این آیینها است. مَجمَع گُذاری از آیینهای محرم در مازندران است که قدمتش درشرق این استان به ۲۰۰ سال میرسد. این آئین بیشتر در روستاهای مناطق کوهستانی و ییلاقی مازندران برگزار میشود، ولی جا افتادهترین شیوه مجمع گذاری که در این استان شهرت دارد مربوط به روستای «کوهستان» از توابع شهرستان بهشهر است. در این آیین، کدبانوهای روستائی غذاهای مختلفی برای پذیرائی از عزاداران حسینی تدارک میبینند و غذاها را داخل سینی بزرگی که مجمع نامیده میشود قرار میدهند و به حسینیه و محل عزاداری میبرند تا از عزاداران پذیرایی کنند. مجمعهای حاوی غذا ابتدا در آشپزخانه حسینیه یا مسجد جمع آوری میشود و پس از عزاداری و اقامه نماز مغرب، هر مجمع جلوی پنج نفر از عزاداران قرار داده میشود تا از خودشان پذیرائی کنند.

با آغاز ماه محرم و ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) مردم جای جای ایران به شیوههای مختلف به سوگ امام حسین (ع) و یاران با وفایش مینشینند و مردم استان مرکزی نیز با آیینهایی که از پشتوانه مذهبی، فرهنگی و صبغه تاریخی خاصی برخوردار هستند، عزاداری شهدای کربلا را برپا میکنند.
آیینهای سنتی عاشورایی روایتگر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان ایران است.
آیینهای محلی محرم و عاشورا به فراخور فرهنگ و شیوههای مرسوم هر منطقه و استان متفاوت است اگرچه عزاداری و به سوگ نشینی شهیدان کربلا وجه اشتراک تمامی این آیینها است.
مَجمَع گُذاری از آیینهای محرم در مازندران است که قدمتش درشرق این استان به ۲۰۰ سال میرسد.
این آئین بیشتر در روستاهای مناطق کوهستانی و ییلاقی مازندران برگزار میشود، ولی جا افتادهترین شیوه مجمع گذاری که در این استان شهرت دارد مربوط به روستای «کوهستان» از توابع شهرستان بهشهر است.
در این آیین، کدبانوهای روستائی غذاهای مختلفی برای پذیرائی از عزاداران حسینی تدارک میبینند و غذاها را داخل سینی بزرگی که مجمع نامیده میشود قرار میدهند و به حسینیه و محل عزاداری میبرند تا از عزاداران پذیرایی کنند.
مجمعهای حاوی غذا ابتدا در آشپزخانه حسینیه یا مسجد جمع آوری میشود و پس از عزاداری و اقامه نماز مغرب، هر مجمع جلوی پنج نفر از عزاداران قرار داده میشود تا از خودشان پذیرائی کنند.