لزوم نوسازی شبکه آبفای اهواز برای جلوگیری از شیوع بیماریها
نماینده مردم خوزستان در شورای عالی استانها با اشاره به اینکه بسیاری از کارشناسان، استمرار جاری شدن فاضلاب در معابر هواز را عامل بیماریهای بسیاری میدانند، افزود: نیاز است که شبکه فرسوده آبفای اهواز در سریعترین زمان ممکن نوسازی شود.

نماینده مردم خوزستان در شورای عالی استانها با اشاره به اینکه بسیاری از کارشناسان، استمرار جاری شدن فاضلاب در معابر هواز را عامل بیماریهای بسیاری میدانند، افزود: نیاز است که شبکه فرسوده آبفای اهواز در سریعترین زمان ممکن نوسازی شود.
به گزارش ایسنا، سیدمحسن موسویزاده در بیست و دومین اجلاس عمومی شورای عالی استانها در نطق پیش از دستور خود، گفت: همه مستحضرید که سال ۱۳۹۸ برای استان خوزستان همچون استانهای لرستان، گیلان و مازندران با سیل و طغیان رودخانهها آغاز شد؛ سیلی که حداقل در استان خوزستان از ماهها قبل میشد با مدیریت آب در پشت سدها آن را کنترل کرد و یا میزان خسارت آن را به حداقل رساند که متاسفانه نه تنها این کار صورت نگرفت بلکه باز هم مردم دار و ندارشان فدای بیتدبیری دیگری شده است.
وی افزود: این سیل که در خوزستان از اواخر اسفندماه آغاز شد تا پایان اردیبهشت مردم و مسئولان را درگیر خود کرد.
در این سیل هر چند با هشدارهای مکرر جان مردم در امان ماند، اما صدها باب خانه و هزاران هکتار گندمزار، باغات و نخلستانهای مردم، حوضهای پرورش ماهی، مزارع نیشکر و احشام آنها از بین رفت و خسارات فراوانی به کشاورزی، دامداری و باغداری استان وارد شد.
آنچه در این واقعه باعث کاهش آلام و دردهای مردم شد همکاری و همدلی همه آحاد جامعه و هموطنان بود که حماسهای مثال زدنی در تاریخ کشور ثبت کردند.
وی ادامه داد: با وجود خسارات فراوان به برکت بارندگیهای امسال و تعهد مردم شریف و صبور استان خوزستان در خصوص کمک به خودکفایی کشور در محصولات استراتژیکی همچون گندم بحمدالله کشاورزان استان با فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود مقام اول کشور را به خود اختصاص دادند.
اما همین کشاورزان صبوری که مزارع آنها طعمه سیلاب شد با وجود وعدههای مکرر مسئولان در پرداخت خسارت پس از گذشت چهار ماه از اتمام سیل تاکنون بین بانکها و ادارات در تردد هستند و با وجود تکمیل پروندههای خود، چشم انتظار وفای به عهد مسئولان هستند.
نماینده مردم خوزستان در شورای عالی استانها، در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه راههای ارتباطی روستایی که شریانهای حیاتی این مراکز مهم کشاورزی هستند، اغلب در سیل اخیر تخریب شده و تاکنون بازسازی نشدهاند، افزود: آسیب به وسایل نقلیه مردم به واسطه این راهها همچنان ادامه دارد.
مدارس و منازل تخریب شده روستاییان نیازمند توجه ویژه و سرعت عمل در بازسازی است.
قطعا اگر رودخانههای استان لایروبی میشد ما شاهد این حوادث تلخ نبودیم.
سیل امسال رسوبات رودخانهها را چندین برابر کرد و پس از سیل هم هیچ اقدام اساسی جهت لایروبی تا به امروز صورت نگرفته و چنانچه در سال آتی نیمی از بارندگیهای امسال را داشته باشیم، حوادثی مشابه یا حتی شاید به مراتب بدتر را شاهد باشیم.
وی افزود: فاضلاب اهواز امروز به معضل بزرگی برای این کلانشهر تبدیل شده است.
سیل اخیر آنچنان بر تأسیسات و سیستم قدیمی و فرسوده آب و فاضلاب اهواز فشار وارد کرده که کمتر خیابانی در شهر میتوان دید که با مشکل سرریز فاضلاب مواجه نباشد.
وی ادامه داد: طغیان فاضلاب در جای جای شهر علاوه بر تخریب زیرساختهای شهری، مشکلات عدیدهای را برای مردم به وجود آورده و برخی محلهها را به مکانهایی غیرقابل سکونت تبدیل کرده است.
موسوی زاده با اشاره به نظر کارشناسان بهداشتی درباره اینکه استمرار این وضعیت عامل بیماریهای فراوانی برای مردم خواهد بود، افزود: درخواست ما این است که با توجه به فرسودگی شبکه آبفای اهواز، نسبت به حل این معضل اقدام عاجلی صورت گیرد.
استان خوزستان به عنوان یکی از کهنترین مراکز تمدنی بشر، مملو از آثاری گرانبها و باستانی است که متأسفانه تاکنون کمترین توجهی به آن نشده است.
بیتوجهی به امر احیا، مرمت و معرفی این آثار به گردشگران و جهانیان، آنها را در معرض خطری جدی قرار داده است.
این در حالی است که امروز در دنیا شاهدیم که برخی کشورها با داشتن اندک آثاری باستانی با درایت و تدبیر، ارزآوری فراوانی برای خود بوجود آورده؛ در حالی که استان خوزستان به تنهایی برابر چندین کشور آثار فاخر و ارزشمندی دارد.
وی تأکید کرد: یکی از اقدامات وزارت کشور در سالهای اخیر تبدیل برخی از شهرها به شهرستان بوده؛ هر چند که این اقدام نوعی استقلال برای آن شهرستان به شمار میرود، اما این قبیل اقدامات بدون ایجاد هر گونه زیرساختی صورت میگیرد و برخی شهرستانهای جدیدالتأسیس در استان خوزستان همچون شهرستان کارون فاقد ابتداییترین امکانات از قبیل ساختمانهای اداری بوده که علاوه بر ایجاد زحمت و مشقت برای پرسنل اداری، مردم را نیز در پیچ و خم مشکلات گرفتار کرده است.
وی تأکید کرد: مناطق حاشیهای اهواز که جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر را در خود جای داده هنوز از ابتداییترین خدمات همچون آسفالت مناسب، فاضلاب و فضای سبز بیبهرهاند که قطعا با بودجه اندک شهرداری نمیتوان این محرومیتها را در کوتاهترین مدت برطرف کرد.
لذا باید وزارت کشور و دولت محترم بودجهای خاص برای این مناطق کم برخوردار اختصاص دهند تا مردم این منطقه پس از سالها تحمل سختی و مشکلات، مورد توجه قرار گیرند.
وی تأکید کرد: خوزستان دو پایانه مرزی مهم چذابه و شلمچه را در خود جای داده که سالانه میلیونها نفر جهت زیارت عتبات عالیات به خصوص در ایام اربعین از این طریق راهی کشور عراق میشوند.
علاوه بر تردد زوار، این مراکز به عنوان مراکز مهم مبادلات تجاری با کشور عراق به شمار میروند.
لذا لازم است راههای مواصلاتی به آنها ترمیم و توسعه پیدا کنند.
بیتردید لزوم تسریع در اتصال راهآهن خرمشهر-بصره از طریق شلمچه و همچنین توسعه و تعریض راههای مواصلاتی چذابه باید در اولویت قرار گیرد.
انتهای پیام