دولت درشتهیکل؛ عامل مظلومیت بخش تعاون
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: بخش تعاون مظلوم واقع شده و افت اصلی که منجر به عدم توجه به تعاون شده، در درشتهیکل بودن دولت است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: بخش تعاون مظلوم واقع شده و افت اصلی که منجر به عدم توجه به تعاون شده، در درشتهیکل بودن دولت است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، حشمتالله عسگری ظهر امروز در چهاردهمین دوره تجلیل از تعاونیهای برتر استان سمنان اظهار کرد: انسان موجودی اجتماعی است و بهتبع آن از اجتماعی بودن خود باید منتفع شود؛ این انتفاع را در روابط با دیگران از حیث اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ....
به دست خواهد آورد.
وی تصریح کرد: گستره تعاون وسیع است و آثار زیادی به همراه دارد؛ آثار اقتصادی تعاون به بهبود تولید، ارتقای اشتغال و توسعه ظرفیتهای اقتصادی منجر میشود که در بخش خصوصی این آثار نمود بیشتری دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان افزود: آثار اجتماعی از دیگر اثرات بحث تعاون است و کاهش فقر و فقرزدایی را به دنبال دارد؛ در این راستا، بهبود عدالت بهواسطه تشریک سرمایهها، توسعه مشارکتهای مدنی و توسعه مشارکتهای مردمی متجلی میشود.
عسگری بیان کرد: از حیث سیاسی، توسعه تعاون به معنای توسعه آزادی و مسأله انتخاب است و اینکه عدهای را گرد هم آورده که برای تعیین مسیر تصمیم بگیرند، مشارکتها و مسؤولیتهای اجتماعی نیز ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تعاون از سه حیث اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حائز اهمیت بوده و بر بحث تعاون ازلحاظ منطق قرآنی نیز تأکید شده است.
پیامبر اسلام (ص) بعد از مهاجرت از مکه به مدینه، مهاجران و انصار را در کنار هم قرار دادند و باعث از بین رفتن محرومیت منطقه شدند و بنای تعاون نیز نهاده شد.
بخش تعاون مظلوم واقع شده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: بخش تعاون مظلوم واقع شده است و رسالت و جایگاهی که باید در کشور داشته باشد، متناسب با آنچه قانون اساسی تعیین کرده، نیست.
عسگری گفت: اقتصاد ایران بر سه رکن دولت، بخش خصوصی و تعاونی تعریف شده و بهتبع آن در قوانین پنج ساله باید تعاونیها ۲۵ درصد در اقتصاد کشور سهم داشته باشند که این مهم محقق نشده است.
وی تصریح کرد: دولت در کشور ما بزرگ است؛ ۸۲ درصد از سود ناخالص ملی در اقتصاد کشور در دست دولت به معنای عام است و بخش خصوصی نیز مانند بخش تعاون مظلوم است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: افت اصلی که منجر به عدم توجه به تعاون شده است، نه سیاستهای حمایتی بلکه در درشتهیکل بودن دولت است و کاهش اندازه دولت و تغییر رویکردهای دولتی به بخش تعاونی و خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد.
عسگری اضافه کرد: بازدهی به مقیاس یکی از شاخصهای اقتصادی است؛ بازدهی به مقیاس در یک پروژه با ایجاد تعاونی کم میشود و بهتبع آن قیمت تمامشده نیز کاهش مییابد.
فلسفه تعاونی به مقیاس کردن فعالیتهای اقتصادی است و باید هزینهها را پوشاند و محصول را رقابتپذیر کرد.
وی تصریح کرد: در حوزه تعاون و تعاونی نباید خطکش گذاشت و تمام ابزار را به بخش تعاون تخصیص داد؛ اما انتظار داریم تعاونیها در میزان بهرهمندی از اشتغال روستایی سهم بیشتری را به خود اختصاص دهند که این امر در طول چهل سال گذشته بینظیر بوده است.
از تعاونیها حمایت شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: در جهت توسعه و ارتقای تعاونیها از هیچ تلاشی دریغ نخواهد شد و در ستاد تسهیل نیز از تعاونیها حمایت شود تا تعاونیها شکل بگیرند و بهبود پیدا کنند.
عسگری افزود: استان سمنان در بحث توسعه تعاونیها پیشقراول بوده و کمتر استانی است که با این تعداد عضو تعاونی تشکیل شده باشد و این مایه افتخار و مباهات است.
وی تصریح کرد: توفیق یا عدم توفیق تعاونیها در اعتماد است؛ اینکه تعاونیها جمع شده و تصمیم میگیرند فعالیتی انجام دهند، بر مبنای اعتماد بوده و قائل به خرد جمعی است و مردم به هم اعتماد دارند.مردم عاقل و قائل به خرد جمعی جای خرد فردی هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اضافه کرد: دولت بزرگ است؛ باید از ظرفیت گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامهریزی برای ارائه پیشنهاد در بهبود شرایط استفاده کنیم و وظیفه داریم در حد توان خود در رفع مشکلات پیشنهاد دهیم.
عسگری افزود: تجربه نشان داده پیشنهادات اصلاحی استان نسبت به قوانین کشور در مجلس شورای اسلامی تأیید و اصلاح شده و از اینگونه اقدامات زیاد بوده و خوشبختانه این ظرفیت خوبی است.
وی تصریح کرد: قانون وحی منزل نیست و همافزایی در دولت و دیگر قوا شکل گرفته است؛ باید در جهت حل مشکلات اقدام جدی صورت گیرد.
پرداخت تسهیلات روستایی و اشتغال خانگی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: منابع موجود بسیار خوب است و در سال گذشته، یک هزار و 100 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش در حوزههای صنعت و کشاورزی پرداخت شده است و همچنان نیز پرداخت تسهیلات روستایی و اشتغال خانگی ادامه دارد.
عسگری گفت: یکی از سیاستهای دولت، هدایت نقدینگی به سمت تولید خرد با تجمیع سرمایه و پساندازهای خرد و توسعه تعاونیهاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تلاش شود تا سنگ از جلوی پای تعاونیها برداشته شود و باید بتوانیم تعاونی را سطح کلان ارتقا داده و بدین ترتیب پیشران در اقتصاد کشور باشیم.
انتهای پیام/2249/م/