خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سند تحول بنیادین بستر تحقق تعلیم و تربیت اسلامی است

مهر | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | چهارشنبه، 13 شهریور 1398 - 16:20
قزوین- رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش گفت:سند تحول سیاست گذاری کلان کشور باپشتوانه علمی وتئوریک و نسخه اجرایی تحقق تعلیم و تربیت اسلامی برای پاسخ به نیازهای آینده است.
سند،تحول،پرورش،آموزش،تربيت،بنيادين،تعليم،اساس،مددي،اجراي،اسل ...

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه تبیین سند تحول بنیادین ظهر چهارشنبه با حضور رضا مددی مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین، خیرالله رحمانی مدیرکل آموزش و پرورش استان، غلامی مدیر ناحیه یک و جمعی از فرهنگیان و معلمان ناحیه یک آموزش و پرورش در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.
رضا مددی در این جلسه اظهار داشت: گفتمان سازی سند تحول رویکرد وزارتخانه در سال جاری است و باید آن را در ۶ ساحت پیاده کنیم.
وی بیان کرد: سند تحول در واقع سند حاکمیتی و نقشه راه اصلاح آموزش و پرورش است و مبنای همه سیاست گدازی ها محسوب می‌شود و برای همه نهادهای تصمیم گیر در حوزه آموزش و پرورش به عنوان یک سند قابل اتکاست که همه نهادها آن را تأیید کرده‌اند و بر اساس قانون ششم تاکید شده هر سیاستی با الهام از این سند باشد.
مددی افزود: این سند هم چارچوب تئوریک دارد و هم راهبردی و نظام فکری و کاربردی است و به عنوان نسخه تحقق تعلیم و تربیت اسلامی است که ارکان نظام و رهبری ان را پذیرفته و بر آن تاکید داشته‌اند.
وی یادآور شد: سند تحول یک سیاست گداری کلان کشور است و تربیت جامعه بر این اساس خواهد بود و چون پشتوانه علمی و تئوریک دارد و دنبال تحقق استقلال در حوزه تعلیم و تربیت بومی و استفاده از آموزه‌های دینی و فرهنگ ایرانی با نگاه آسیب شناسانه و آینده نگرانه تنظیم شده می‌تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
سند تحول موجب اجرای تعلیم و تربیت اسلامی می‌شود
رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بر اساس این سند باید از وضعیت فعلی به وضعیت جدید چرخش کلان داشته باشیم و تغییر وضعیت به نهادی فرهنگی اجتماعی، ارزش‌مداری عقلانی و مسئولیت‌پذیر، مشارکت، پذیرش تنوع و تکثر در چارچوب نظام معیار اسلامی، نگاه یکپارچه نگر به هویت انسان در تمام ابعاد، فعالیت در محیط‌های تربیتی، برون گرایی و فعال بودن، رقابت‌های جمعی و تعالی‌بخشی، کسب شایستگی در تمام ساحت‌های تربیتی هویت‌یابی و مقاومت در برابر شرایط نامساعد از آن جمله است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این سند نتیجه هم اندیشی حدود ۴۰۰ اندیشمند حوزه دانشگاه و کارشناسان تعلیم و تربیت کشور است و در دانشگاه فرهنگیان در تلاشیم چند مدرس را تربیت کنیم که به سند اشراف کامل داشته باشند تا وارد اجرا شویم.
رضا مددی مشاور وزیر و رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در این جلسه اظهار داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر اساس آسیب شناسی تهیه شده ولی هنوز برخی از فرهنگیان و معلمان با این سند آشنایی ندارند و بر اساس سیستم خود برنامه می‌دهد.
مددی بیان کرد: با این سند به دنبال برنامه ریزی بلندمدت هستیم و همه مدارس باید سند راهبردی داشته باشند و بر اساس نقشه راه حرکت کنند.
وی یادآور شد: آموزش و پرورش ملزم به اجرای سند تحول بنیادین است و مقام معظم رهبری هم موضوع تعلیم و تربیت دانش آموزان را امری همیشگی دانسته‌اند و اگر نقشه راه مشخصی نداشته باشیم به اهداف چشم انداز نخواهیم رسید.
مدیران باید برنامه مدارس خود را در اجرای سند آماده کنند
مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند راهبردی گفت: اگر بخواهیم تعلیم و تربیت اسلامی پیاده شود باید سند تحول بنیادین را اجرایی کنیم و همه مدیران مدرسه با نقشه‌های تعریف شده مبتنی بر این سند برنامه داشته باشند.
وی اضافه کرد: مدیران مدارس در تعیین سرنوشت یک مدرسه با صدها دانش‌آموز و ده‌ها معلم نقش دارند و باید نقشه کلانی برای اداره واحد آموزشی خود داشته باشند.