خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲۳۳۵کیلو بذریونجه برای کشت در دیمزارهای کم بازده کردستان توزیع شد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 13 شهریور 1398 - 09:32
سنندج - رئیس اداره مرتع و امو بیابان اداره کل منابع طبیعی کردستان گفت: دو هزار و ۳۳۵ کیلوگرم بذر یونجه برای تبدیل ۲۳۴ هکتار از دیمزارهای کم‌بازده کردستان به علوفه‌کاری توزیع شد.
آبخيزداري،استان،اداره،مراتع،ملي،بيولوژيك،بذر،كردستان،صندوق،ع ...

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، بختیار مرادی اظهار داشت: اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری در هشت هزار و ۹۷ هکتار در سطح مراتع کردستان با خرید و ورود بیش از ۱۵ تُن بذر مورد نیاز گیاهان مرتعی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه آبخیز مطالعه شده و و روستاهای دارای طرح مرتعداری مصوب از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس در سال جاری، توزیه بذر یونجه در شش شهرستان انجام می شود، افزود: کار توزیع این بذر در کامیاران، سروآباد، سنندج، دیواندره، بیجار و مریوان آغاز شده است.
رئیس اداره مرتع و امو بیابان اداره کل منابع طبیعی کردستان ادامه داد: اجرای این طرح‌ها ۲۲ تُن بذر نیاز دارد که این اداره کل تاکنون موفق به خرید ۱۵ تن آن شده و تهیه بقیه بذور مورد نیاز نیز در دست اقدام است.
مرادی یادآور شد: امسال سعی شده با استفاده ظرفیت قانونی و مشارکت بهره‌برداران و جوامع محلی در روستاهای دارای طرح‌های مرتعداری و مطالعات آبخیزداری هستند اقدامات اساسی از جمله تهیه بذر مورد نیاز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح ملی بوم سازگان زاگرس انجام شود.
وی بیان کرد: با توجه به حجم عملیات بیولوژیک آبخیزداری و تخصصی بودن آن، برنامه های مصوب ابلاغی در ستاد اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری صندوق توسعه ملی در استان و دبیرخانه بوم سازگان زاگرس، انجام طرح‌های بیولوژیک آبخیزداری در مراتع استان توسط اداره مرتع و امور بیابان انجام می‌شود.
رئیس اداره مراتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی کردستان گفت: عملیات بیولوژیک آبخیزداری با هزینه ۲۸ میلیارد ریالی در سطح مناطق استان بر اساس فهرست بها انجام می‌شود که شامل خرید و نصب آبشخور دام، بذرپاشی، بذرکاری، کپه کاری، تبدیل دیم‌زارهای کم بازده، حفاظت و قرق مراتع با تأمین نهاده است.
مرادی افزود: در عملیات بیولوژیک آبخیزداری جهت غنی سازی مراتع استان، از گونه‌های ماشک، اسپرس، یونجه، خلر، جاشیر، کما، آگروپاپیرون و گیاهان دارویی مانند آویشن، ختمی، کاسنی در اراضی ملی استان استفاده می‌شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی عملیاتهای مذکور در سطح ۹ هزار و ۶۶۱ هکتار از مراتع این استان، با توجه به مشارکت مردم و ظرفیت بالای اجرای آن در استان در سریعترین زمان ممکن و با کیفیت متمایز به اجرا در آمد.