خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ژنتیک، عامل ۷۵ درصد اختلال بیش فعالی

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 11 شهریور 1398 - 12:11
پزشک متخصص اعصاب و روان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عامل ۷۵ درصد اختلال بیش فعالی (ADHD) ژنتیک است.
اختلال،فعالي،كودكان،درمان،علايم،اشاره،صفايي،دبستاني،اختلالات ...

پزشک متخصص اعصاب و روان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عامل ۷۵ درصد اختلال بیش فعالی (ADHD) ژنتیک است.
‌دکتر مریم صفایی در گفت و گو با ایسنا،‌ افزود: بیش فعالی (‌ADHD ) نوعی اختلال روانپزشکی است که احتمال ابتلا به آن در کودکان پیش دبستانی، دبستانی، نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد.
وی به آگاهی از علایم بیش فعالی اشاره کرد و افزود: کاهش پایدار توجه، افزایش ایجاد بیش فعالی و تکانشگری از علایم این اختلال به شمار می رود.
وی تصریح کرد: کودکان مبتلا به این اختلال به طور معمول نمی توانند توجه خود را روی تکالیف مدرسه حفظ کنند و روی کارها و وظایف خود تمرکز نمی کنند و آن ها را به پایان نمی رسانند.
وی با بیان این که بی توجهی در کودکان بیش فعال ممکن است به شکل حواس پرتی، جا گذاشتن و گم کردن وسایل باشد، اظهار کرد: کودکان دارای این اختلال قبل از فکر کردن به سؤالات پاسخ می دهند.
وی به شیوع دو تا ۹ برابری اختلال بیش فعالی ( ADHD ) در پسران نسبت به دختران اشاره و عنوان کرد: مواجهه با مواد سمی قبل از تولد ، ضربه ها، افزودنی های غیر مجاز و ...
از دلایل محیطی ابتلا به بیش فعالی به شمار می رود.
وی بر اهمیت تشخیص و درمان به موقع تأکید و خاطرنشان کرد: کودکان مبتلا به این اختلال در معرض خطر بسیاری از مشکلات و اختلالات دیگر نظیر افسردگی و اضطراب هستند، بنابراین آگاهی از علایم و مراجعه به موقع و درمان زودهنگام در پیشگیری از عواقب جبران ناپذیر تأثیر بسزایی دارد.
صفایی به تصور اشتباه عموم در خصوص درمان اختلالات در کودکان اشاره کرد و گفت: بسیاری از والدین به دلیل تصورات اشتباه و باور غلط از مراجعه به روانپزشک ممانعت می کنند، غافل از آن که بدانند درمان نشدن این اختلال در آینده ، فرد را در معرض خطر بزهکاری و مصرف مواد مخدر قرار می دهد.
انتهای پیام