خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کتابی که تصمیمات شورای نگهبان را به چالش می‌کشد، مجوز گرفت

فارس | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 11 شهریور 1398 - 11:50
اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی به کتابی با عنوان «نقد رویه‌های شورای نگهبان» مجوز داده که شائبه‌هایی ایجاد می‌کند.
كتاب،نگهبان،قانون،شوراي،نقد،رياست،سياسي،جمهوري،زنان،رجال،كان ...

اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی به کتابی با عنوان «نقد رویه‌های شورای نگهبان» مجوز داده که شائبه‌هایی ایجاد می‌کند.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «نقد رویه‌های شورای نگهبان» در اردیبهشت ماه امسال از اداره کتاب مجوز گرفت و عرضه شد.
از آن پس شائبه‌هایی درباره این اثر پیش آمده حتی نقد و نظرات مثبت و منفی منتشر شده است.
اما نکته‌ای که وجود دارد، اینکه نباید مصوبات و قوانین این شورا را زیر سوال برد.
در حالی که کتاب در بخش‌هایی به قوانین ایراداتی وارد کرده است.
بر اساس این گزارش، پس از انتشار این اثر هیات خرید کتاب در مورخ ۹۸/۴/۹ جلسه ۶۱۱ تعداد ۵۰ نسخه از همین کتاب را تا مبلغ ۳۵ میلیون ریال خریداری کرده است.
کتاب «نقد رویه‌های شورای نگهبان» به قلم علی‌اکبر گرجی ازندریانی و محمد مهاجری تالیف شده و از سوی نشر جنگل روانه بازار کتاب شده است.
در این کتاب، فصول مختلف به مواردی از جمله، قانون و قانونگذاری، قوه قضاییه، مقرره گذاری و نهادهای رگولاتور، صیانت از حقوق فردی و اجتماعی، سایر موضوعات حقوقی اختصاص دارد.
در بخشی از این کتاب آمده است:
تایید صلاحیت کاندیداهای زن به ریاست جمهوری علی‌رغم اینکه شورای نگهبان تاکنون تفسیر به رسمی از اصل ۱۱۵ قانون اساسی و وجه سیاسی ارائه نکرده است، اما تاکنون صلاحیت هیچ کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری را نیز تایید ننمودند.
عده‌ای از حقوقدانان رجال سیاسی را به عنوان فعالیت سیاسی محسوب کرده و زنان را نیز جنبه سیاسی می‌داند اما برخی دیگر معتقدند خانم‌های ایرانی نمی‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند، مگر اینکه قانون اصلاح شود چون تعریف رجال سیاسی تنها به مردم قابل اطلاق است و رفع تبعیض علیه زنان را اصل ۱۱۵ قانون اساسی به شرایط انتخابات ریاست جمهور است می‌شمارد و به نوعی می‌توان از آن مخالفت شورای نگهبان با انتخاب زنان در ریاست جمهوری را برداشت نمود.
در توضیح بیشتر این نکته بیان می‌شود که در هر روند و پروسه اجرایی نقد نیاز است و در بهبود مسیر کمک می‌کند، حال آنکه در قانون نیز این مسئله قید شده اما به نظر نمی‌رسد شورای نگهبان در تصمیمات قانون را مدنظر نداشته و تنها اعمال سلیقه کرده باشد.
انتهای پیام/