سرویس استان ها
کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است؛ محصولی که بدون شک میتواند به اندازه زَر (طلا) برای خراسان جنوبی با در اختیار داشتن حدود ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت بسیار ارزشمند باشد، استان ما تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.

کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است؛ محصولی که بدون شک میتواند به اندازه زَر (طلا) برای خراسان جنوبی با در اختیار داشتن حدود ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت بسیار ارزشمند باشد، استان ما تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
به گزارش ایسنا، خراسان جنوبی به عنوان شرقیترین استان کشور خاستگاه محصولات استراتژیکی مانند زرشک است که برداشت این یاقوت سرخ با توجه به شرایط آب و هوایی از اوایل مهرماه در خراسان جنوبی آغاز میشود و در مناطق گرمسیری تا اواخر آذرماه به طول میانجامد.
زرشک استان بعد از فرآوری در کشورهای سوئیس، کانادا و آلمان طرفداران زیادی دارد.
براساس مطالعات زرشک بهلطف بربرین خاصیت ضدباکتری، ضدقارچی و ضدپروتوزوآ (تکیاختگان) دارد.
زرشک با جلوگیری از اتصال باکتریها به سلولهای انسان میتواند از بروز عفونتها جلوگیری کند.
از خواص زرشک برای درمان التهاب و بهبود انواع عفونتها در بدن استفاده میشود.
زرشک دربهبود عفونت مثانه، عفونت دستگاه ادراری و عفونتهای دستگاه گوارش مؤثر است.
تأثیر میوه زرشک در مبارزه با عفونتهای دستگاه ادراری از ریشه آن بیشتر است.
زرشک به بهبود گلودرد، گرفتگی بینی، درمان سینوزیت و بهبود برونشیت و برخی دیگر از ناراحتیهای رایج دستگاه تنفسی کمک میکند.
از دیگر خواص زرشک این است که به درمان عفونتهای ناشی از قارچ پوستی کاندیدا نیز کمک میکند.
افزایش میزان تولید زرشک و پیگیری برای خرید بهتر این محصول
محمدعلی بیجاری، مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: زرشک یکی از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی است و از این منظر باید به صورت ویژه دیده شود.
وی در خصوص میزان تولید زرشک در سال ۹۸، اظهار کرد: بر اساس برآورد اولیه میزان تولید زرشک در سال جاری ۲۵ درصد بیش از گذشته خواهد بود که البته در این ارزیابی مسائلی چون طوفانهای اخیر را نیز باید در نظر گرفت.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: مکاتباتی با وزیر جهاد کشاورزی پیرامون محصول استراتژیک زرشک انجام شده و در این مکاتبات دو موضوع دستور به سازمان مرکزی تعاون روستایی در زمینه خرید محصول زرشک و تأمین تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز به مبلغ یک صد میلیارد تومان پیگیری شد.
بیجاری ادامه داد: زرشک محصول مزیتدار استان و یک برند خراسان جنوبی محسوب میشود و از این منظر باید نهایت تلاش خود را برای ارائه یک زرشک با کیفیت داشته باشیم.
ارائه تسهیلات برای فرآوری زرشک
مهدی بهدانی، مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: خرید محصول زرشک نقدینگی زیادی نیاز دارد چرا که در سال جاری حدود ۱۰۰ هزار تن زرشک تر در استان خراسانجنوبی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه نهایت فعالیتهای ما در جهاد کشاورزی باید به نفع کشاورز باشد، اظهار کرد: در تبصره ۱۸ بند الف، ۱۰ رسته فعالیت برای بهرهگیری از تسهیلات کم بهره ارزان قیمت تعریف شده که سه رسته نرخ سود هفت درصد و هفت رسته نرخ سود ۱۲ درصد دارند.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در این راستا ۳۰ میلیارد تومان برای رسته گلخانهها و ۳۰ میلیارد تومان در حوزه شیلات و آبزیان به استان اختصاص پیدا کرد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت بحث زرشک رایزنیهایی صورت گرفته و در نهایت اجازه داده شده امکان استفاده از این ۶۰ میلیارد تومان در رستههای دیگر وجود داشته باشد.
بهدانی یادآور شد: بر این اساس میتوانیم از این اعتبار به واحدهای دارای پروانه فرآوری که قصد فرآوری زرشک دارند، تسهیلات بدهیم.
تهیه و تنظیم: زهرا حمیدی خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی
انتهای پیام