خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نیاز رو به افزایش جامعه به خدمات توانبخشی و سلامت روان

مهر | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 10 شهریور 1398 - 14:49
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، گفت: نیاز جامعه به خدمات توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روان ، روز به روز در حال افزایش است.
توانبخشي،حوزه،دانشگاه،بهزيستي،سلامت،بهداشت،علوم،كارشناسان،رش ...

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی جغتایی، در مراسم جشن دانش آموختگی جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به شرایط زندگی مردم در دنیا بلحاظ اجتماعی و اقتصادی، شیوع بیماری های غیرواگیر، تغییر سبک زندگی و...، افزود: این شرایط سبب شده تا ۷۰ تا ۸۰ درصد قطعنامه های سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با رشته ها و خدمات این حوزه ها باشد و روز به روز نیاز مردم به خدمات کارشناسان و متخصصان تربیت شده در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بیشتر شود.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به ژنو برای شرکت در اجلاس سازمان جهانی بهداشت، گفت: یکی از مسئولان انجمن ها و مراکز بین المللی آموزش حوزه سالمندی که از سالها پیش در جریان فعالیت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ایران بود، ضمن ابراز خشنودی از شرکت نماینده ایران در این اجلاس، دانشگاه علوم بهزیستی و رشته های آن را به دبیرکل سازمان جهانی بهداشت معرفی کرد.
جغتایی که از جمله موسسان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است، خطاب به دانش آموختگان این دانشگاه اظهارداشت: نیاز روزافزون جامعه به خدمات کارشناسان و متخصصان سه حوزه توانبخشی، رفاه و سلامت اجتماعی و سلامت روانی، از ویژگی های رشته های مربوطه است که اهمیت آنها را دو چندان می کند.
وی افزود: نیاز به خدمات تمامی رشته های توانبخشی، سلامت اجتماعی مانند مددکاری و سلامت روانی مثل روانشناسی و مشاوره، امکان اشتغال کارشناسان و متخصصان این حوزه ها را نیز بیشتر کرده است و با توجه به شرایط کنونی جامعه بلحاظ اشتغال جوانان، وجود فرصت های شغلی فارغ التحصیلان این حوزه ها، حائز اهمیت است.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی درهمین ارتباط ادامه داد: هم اکنون وزارت بهداشت با توجه به شرایط زندگی مردم، به دنبال تاسیس کلینیک نیست بلکه ایجاد مراکز بهداشت روان و توانبخشی را پیگیری می کند چرا که جامعه به خدمات این مراکز نیاز دارد و یا شبکه بهداشت و درمان کشور در پی اضافه کردن کارشناسان سلامت روان، مددکاران اجتماعی و کارشناسان توانبخشی به داخل شبکه است، چون در اجرای برنامه هایی مانند غربالگری اوتیسم، غربالگری مبتلایان به فلج مغزی و ...، به این کارشناسان نیاز دارد.
جغتایی، سومین ویژگی رشته های تخصصی حوزه های توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روانی را نیاز جوامع مختلف دنیا به تولید دانش در این حوزه ها ذکر کرد و خطاب به دانش آموختگان دانشگاه علوم بهزیستی گفت: خوشبختانه شما دانش آموختگان این دانشگاه، توانایی علمی و عملی حوزه های تخصصی خود را دارید تا بتوانید نیاز بیماران و نیازمندان جامعه را رفع کنید، زیرا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بصورت آکادمیک تاسیس شده و نظام طراحی آن، علمی ترین سیستم آموزشی و تربیت نیروی متخصص در این حوزه ها است و فارغ التحصیلان آن برغم وجود مشکلات آموزشی، از جمله متخصصان با سواد و توانای حوزه های مربوطه محسوب می شوند که دنیا نسبت به آن آگاهی دارد.