«چمر» مراسم خاص و سنتی ایلامیها در عزای امام حسین(ع) + تصاویر
چمر مراسمی سنتی در اقوام کرد است که مردم با اجرای آن به استقبال عزای امام حسین(ع) میروند و غم و اندوه خود را نشان میدهند. این مراسم شب گذشته در شهرستان سیروان نیز برگزار شد.

چمر مراسمی سنتی در اقوام کرد است که مردم با اجرای آن به استقبال عزای امام حسین(ع) میروند و غم و اندوه خود را نشان میدهند.
این مراسم شب گذشته در شهرستان سیروان نیز برگزار شد.
محشر؛ ویژهنامه محرم خبرگزاری فارس، مراسم «چمر» پیشینهای کهن دارد در زمانی که جوانی شجاع و یا فردی خوشنام دعوت حق را لبیک میگوید عشیره و طایفه او به فکر انجام چمر میافتند که بعد از تصمیمگیری به جمعآوری ملزومات آن میپردازند که به آن اصطلاحاً (خرج چمر) میگویند.
مراسم چمر با اساطیر آغاز دوره نوسنگی ارتباط مییابد که در ایران، فینیقیه و اسکندریه این مراسم را بعد از برداشت گندم یعنی زمان خشکیدن گیاهان انجام میدادند.
مراسم چمر در بین اقوام کلهر، کرد و لک، بخصوص ایلام به فاصله چند روز بعد از مرگ متوفی انجام میشود و سبب این تاخیر آن است که صاحب عزا دعوتنامههایی را به مناطق و اطراف میفرستد تا از طوایف و تیرههای که با آنان ارتباط دارند برای شرکت در این مراسم دعوت به عمل آورند.
این مراسم در استان ایلام بیشتر برای عزای امام حسین(ع) استفاده میشود و مردمان ایلام با برگزاری این مراسم، سنگینی عزای حسین ابن علی(ع) را به نمایش میگذارند.
انتخاب جایگاه و محل برگزاری مراسم و تعیین (چمرگاه) به اعتبار و نقش عمده آن در ایجاد جاذبه و معرفی هر چه با شکوهتر صحنه مراسم ارتباط دارد به نحوی که پس از خاتمه مراسم با بهجای گذاردن علائم تصویری تا سالیان دراز این علایم ضامن و تداعی کننده خاطرات فرد متوفی است.
همسرایان در مراسم چمر ضمن سرودن همزمان شعرشان به همراه نوازندگان دهل و سرنا و به آرامی حول میدانی دایره شکل که صفوف فشرده مردان و زنان میهمان آن را احاطه کردند به حرکت در میآیند در وسط میدان با تیرهای چوبی کوتاه سکویی ایجاد میکنند که به (کتل) معروف است که البسه و تفنگ و قطار و عکس متوفی را بر روی آن نصب میکنند.
اسب امام حسین(ع) را نیز با پارچه تزئین کرده و سپس زنان جدای از مردان و در گوشهای از میدان صفوف فشردهای را تشکیل میدهند و عدهای از زنان که به (مور آرها) معروف هستند و صدای رسا و دل انگیز دارند به دور کتل حلقه زده و به صورت جمعی یا انفرادی اشعاری غم انگیز در رثای متوفی میسرایند در نزدیکی ظهر از میهمانان جهت صرف نهار در سیاه چادرهای که قبلاً در یک یا دو ردیف برپا شدهاند دعوت به عمل می آورند.
آئین استقبال از ماه محرم در اکثر نقاط کشور همزمان با نزدیک شدن به ماه محرم صورت میگیرد و با انجام این آئین رسما مراسمات عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) آغاز میشود.
محلهی درویشان از شهرستان سیروان امسال با برگزاری ویژه برنامه چمر با حضور مردم به استقبال این ماه رفتند.
کوچک و بزرگ پیر و جوان با آذینبندی جایگاه و هیئت عزاداری همه چیز را برای ایام محرم مهیا کردند.
شب گذشته با اجرای این برنامه سنتی و معنوی رسما مراسم عزاداری اما حسین(ع) آغاز شد.
گفتنی است این محله هرساله با اجرای برنامه تعزیه شکوه خاصی به مراسم عاشورای حسینی میدهد.