بازگشایی یک مرز عاشقانه/ از اینجا نزدیک تر به کربلا سلام کنید
مرز خسروی برای تردد زائران عتبات باز شده است و بنا بر پیش بینیها از این مرز زمینی بیش از یک میلیون زائر عبور خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نام «خسرو و شیرین» ترکیبی عاشقانه از یک داستان تراژیک است.
عشقی که در کتب دربارهاش زیاد نوشته اند و این داستان را پر و بال دادهاند.
اما این ترکیب در میان مردم کرمانشاه کمی نامانوس است؛ چرا که نقش عاشق این داستان افسانهای را فرهاد بر عهده دارد، همانی که برای وصال به شیرین به جان کوه بیستون افتاد.
اما چه خسرو و یا فرهاد، نام آنها اگر در کنار شیرین قرار بگیرد، یک حس عاشفانه و عاطفی را ایجاد میکند و انگار کلمات بوی عطر به خودشان میگیرند؛ انگار زیباتر میشوند و...
افسانه یا واقعیت، نام این سه تن در میان مردم کرمانشاه فراموش نشده است، بیستون نامش به فرهاد پیوند خورده است اما کمی آن سوتر، وقتی به سمت دشتهای گرمسیری کرمانشاه در غرب حرکت میکنیم، خسرو و شیرین دوباره نامشان با هم ترکیب شده است.
مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین؛ نام این دو را زمان به هم گره زده است، حتی اگر نای خواندن کتاب و یا تکه کاغذی درباره عشق این دو را نداشته باشیم، اراده تاریخ کار خودش را کرده است و آنها را به دل ابدیت برده است.
حال و پس از گذشت سالیان سال از آن عشق شیرین، این دو نام قرار است اینبار راهی باشند برای عشقی دیگر که جنس عاشقیاش فرق میکند.
مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین امسال به صورت رسمی گذرگاه عبور زائران عتبات عالیات شده است.
فیلم| مرز خسروی برای میزبانی از زائران عتبات مهیا می شود
در سال 97 حدود 2 میلیون زائر از ایران در پیادهروی اربعین شرکت کردند که 61 درصد آنان از مرز مهران، 22 درصد از شلمچه، 13 درصد از چذابه و چهار درصد هم به صورت هوایی وارد عراق شدند.
از این تعداد بیش از 700 هزار زائر از مسیر کرمانشاه راهی مرز مهران سپس عراق شدند و حدود 800 هزار زائر هم در مسیر بازگشت از کرمانشاه تردد کردند، یعنی در مجموع یک میلیون و صدهزار نفر از استان کرمانشاه برای رفتن به عتبات عبور کردهاند.
اما متاسفانه با توجه به زیرساختهای مناسب استان کرمانشاه و فعالیت مرز خسروی، به دلیل ناهماهنگیهای ایجاد شده از سوی مقامات دولت عراق، مرز خسروی به سوی زائران اربعین بسته بود اما با رایزنیهای صورت گرفته، امسال مرز خسروی میزبان زائران است.
مرز خسروی یکی از پایانههای رسمی و بینالمللی غربی ایران است که در شهرستان قصر شیرین واقع شدهاست و ارتباط زمینی ایران و بخش عربی عراق توسط این مرز برقرار است.
شهرستان قصرشیرین با داشتن 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارای دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی میباشد که مرز رسمی پرویزخان با اقلیم کردستان عراق و مرز خسروی با حوزه عربی کشور عراق هممرز است.
در سال 97 حدود 2 میلیون زائر از ایران در پیادهروی اربعین شرکت کردند که 61 درصد آنان از مرز مهران، 22 درصد از شلمچه، 13 درصد از چذابه و چهار درصد هم به صورت هوایی وارد عراق شدند.
رئیس پلیس راه کشور در خصوص ظرفیت این مرز عنوان کرده که «زائران اربعین حسینی برای رسیدن به مرز خسروی مسیر کمتری را طی می کنند و زیرساخت های ارتباطی این مسیر هم حدود 90 درصد بهتر از مرز مهران است.»
سردار سیدتیمور حسینی هم چنین گفته «انتظار می رود با باز شدن خسروی بسیاری از این زائران از رفتن به مرزهای مهران، چذابه و شلمچه منصرف شوند زیرا کرمانشاه نزدیکترین نقطه به کربلاست و زیرساختهای ارتباطی آن (فرودگاه، قطار و بزرگراه کربلا) هم تکمیل است.»
او در عین حال گفت: اگر از ظرفیت های مرز خسروی به صورت شایسته استفاده شود، بخش خصوصی تمایل دارد بسیاری از خدمات و زیرساخت های آن را ایجاد کند بنابراین با توجه به مطلوب بودن مرز خسروی نسبت به مرز مهران، لازم است مسئولان استان کرمانشاه برای جذب زائران اربعین و ایجاد رونق اقتصادی در این استان تدابیر لازم را در نظر بگیرند.
مرز خسروی بی تاب حضور زائران
فرماندار قصرشیرین هم در خصوص وضعیت خسروی برای عبور زائرین به فارس گفت: « آمادگی صد در صدی برای میزبانی از زائران حسینی (ع) را داریم؛ زیر ساختهای لازم را برای عبور و مرور از مرز را ایجاد کردهایم.»
مرز خسروی نزدیکترین مکان به کربلای معلی است.
بنابر گفته فرمانده پلیس راه کشور از نظر زیرساخت 90 درصد از مرز مهران بهتر است.
فرماندار شهرستان قصرشیرین هم از آمادگی صد در صدی برای میزبانی از زوار خبر داده است
مراد علی تاتار با اشاره به تاکیدات استاندار در خصوص سهولت عبور و مرور زائران از مرز خسروی گفت: احداث پارکینگ، آسفالت مسیرها، فیبرنوری، گیتهای گذرنامه، آب شرب در مسیر، جایگاه فعالیتهای پزشکی، احداث بیمارستان صحرایی، اردوگاه اقامتی، موکبها و...
از جمله اقداماتی است که در مرز خسروی ایجاد کردهایم.
وی با اشاره به اینکه برخی از زیرساختها نیازمند بازنگری و تکمیل دارند، ادامه داد: با توجه به اینکه در طول سالهای گذشته از برخی از زیر ساختها استفاده نشده است، نیازمند بازسازی و تعمیر وجود دارد.
فرماندار قصرشیرین در خصوص میزان کمی گیتهای گذرنامه، بیان کرد: در حال حاضر 58 گیت آماده خدمت دهی هستند، اما درخواستهایی در خصوص افزایش آنها صورت گرفته که امیدوارم با افزایش گیتها بتوانیم خدمات بهتری به زائران ارائه دهیم.
بنابر آمار موجود 14 واحد اقامتی شامل هتل، مهمانپذیر درجه یک تا سه با 321 اتاق و مجموعاً 1200 تخت در شهرستان قصرشیرین وجود دارد که ظرفیت نسبتاً مناسبی تلقی میشود
خسروی تا بغداد پایتخت عراق 187، کربلا 293، کاظمین 203، سامرا 220 و نجف 362 کیلومتر فاصله دارد در حالی که فاصله مهران، چذابه و شلمچه تا کربلا به ترتیب 300، 458 و 552 کیلومتر است.
گزارش از رضا حیدری
انتهای پیام/ح