هیچ بودجهای به رشته رزمآوران تعلق نمیگیرد
رئیس کمیته رزم آوران فدراسیون انجمنهای ورزشی ایران گفت: هیچ بودجهای در سال به رشته رزمآوران تعلق نمیگیرد و این انجمن از طریق کمکهای مردمی اداره میشود در حالی که عملکرد ما با ورزشهای پردرآمد مقایسه میگردد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نشست خبری مسابقات بینالمللی رزمآوران، جام وحدت (کشورهای حاشیه دریای خزر) ظهر امروز در سرای ورزشکاران و با حضور مجید رجایی، بنیانگذار و رئیس کمیته رزم آوران فدراسیون انجمنهای ورزشی ایران، سیامند پویامنش، رئیس کمیته رزمآوران هیئت انجمنهای ورزشی استان اصفهان و نمایندگان کشورهای ایران، ارمنستان، گرجستان، آذربایجان و افغانستان برگزار شد.
مجید رجایی ظهر امروز در نشست خبری مسابقات بینالمللی رزمآوران، جام وحدت اظهار داشت: رزمآوران یک ورزش رزمی ایرانی است که از سال 1358 در ایران شروع به کار کرده و مسابقات جام وحدت به مناسبت گرامیداشت چهلمین سالگرد تاسیس این رشته و با حضور کشورهای ایران، ارمنستان، گرجستان، آذربایجان و افغانستان به میزبانی استان اصفهان برگزار میشود و حدود 40 ورزشکار در این مسابقات شرکت دارند.
وی افزود: ورزشکارانی که به نمایندگی از ایران در این رقابتها شرکت دارند، سال گذشته در مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی شرکت کرده و به مدت 2 هفته در همدان اردو برگزار کردند تا آماده این رقابتها شوند.
رئیس کمیته رزم آوران فدراسیون انجمنهای ورزشی در ادامه از پروسه طولانی و موانع بسیار بر سر راه برگزاری این مسابقات گلایه کرد و گفت: این مسابقات در ابتدا قرار بود بهمن ماه سال گذشته برگزار شود اما روند اداری و دریافت مجوز شورای برونمرزی آنقدر طولانی شد که مسابقات به تاخیر افتاد.
وی افزود: در مرحله دوم قرار بود که این رقابتها در اردیبهشت ماه برگزار شود اما باز هم روند هماهنگیها و دریافت مجوز شورای برون مرزی با مشکل مواجه شد و علیرغم آنکه تیمهای دعوت شده به رقابتها حتی بلیطهای پروازشان به ایران را تهیه کرده بودند مجبور شدیم برنامه را کنسل کنیم و این برنامه باز هم تا 8 شهریور ماه به تاخیر افتاد.
در مرحله سوم تلاش ما برای برگزاری رقابتها باز هم آنقدر روند گرفتن مجوز شورای برونمرزی طولانی شد که تازه 3 هفته قبل به انجمن اعلام کردند که برگزاری مسابقات بلامانع است.
رجایی درمورد سطح کیفی این رقابتها خاطرنشان کرد: هماهنگ کردن مسابقات در 3 هفته، آماده سازی تیم ایران، اطلاع رسانی به تیمهای شرکت کننده و آماده شدن آنها به خصوص با صدماتی که در مرحله قبلی به آنها وارد کردیم، خیلی مشکل بود.
تیمهای شرکت کننده باور نمیکردند که بازیها برگزار شود و حتی مکاتبات رسمی فدراسیون با سایر کشورهای شرکت کننده انجام نشده بود و فقط با صحبتهای شفاهی، آنها توانستند خود را برای این مسابقات آماده کنند.
بنابراین انتظارات ما از این رقابتها برآورده نشد و همه چیز با ضرب العجل در حال برگزاری است و خود ما انتظار کیفیت بالایی از این رقابتها نداریم.
وی با گلایه از عدم حمایت وزارت ورزش از رشته رزمآوران، متذکر شد: در انجمن رزمآوران همه چیز به صورت خودگردان اداره میشود و حمایتها آنقدری که انتظار میرود، نیست.
رزمآوران یک رشته ملی و ایرانی است و دهها هزار نفر در کشور به آن مشغول هستند با این حال هیچ بودجهای در سال به این رشته تعلق نمیگیرد و از طریق کمکهای مردمی اداره میشود اما عملکرد ما با ورزشهای پردرآمد مقایسه میگردد.
اگر ما بخواهیم امکانات بگیریم حمایتی انجام نمیشود اما انتظارات از ما به اندازه سایر رشتهها است.
در عین حال با تمام کاستیها و سنگاندازیها ما راضی هستیم چون هر زمان عملکرد رزمآوران با سایر رشتههای پردرآمد مقایسه شده است، رزمآوران کم نیاورده و سربلند بوده است.
بنیانگذار رشته رزمآوران با اشاره به کاهش وزنهای مسابقات بینالملی جام وحدت، تصریح کرد: ما همیشه رقابتها را در تمامی ردههای سنی در 10 وزن برگزار میکنیم اما در این دوره از رقابتها به دلیل کمبود بودجه و امکانات، مسابقات در 5 وزن منهای 60، 70، 80، 90 و به اضافه 90 برگزار میشود.
این اتفاق برای انتخابی تیم ملی مشکلاتی را برای ما به وجود آورد اما تلاش کردیم تا مسابقات را در حد توانایی و بودجهای که داریم برگزار کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که عامل بیتوجهیها به رشته رزمآوران چیست، گفت: ما بعد از انقلاب باور داشتیم که کشور ما این توانمندی را دارد که در رشتههای رزمی همه نوآوریهای متخصصان را جمعآوری کند و با ترکیب آنها با فرهنگ ایرانی و اسلامی آن را به سایر کشورها صادر کند.
در دوران جنگ نیز خوب کار شد و ما در دفاع مقدس حضور فعالی داشتیم و 1400 شهید و جانباز در این دوران از بچههای رزمآوران داشتیم.
بچههای رزمآوران در دوران دفاع مقدس به دلیل تخصص و مهارتی که داشتند، در هنگام عملیاتها جزو خط مقدم بودند و حضور فعال داشتند.
اما بعد از جنگ نمیدانم چرا خط مشیها تغییر کرده و در جلسهای گفتند که دیگر به ما نیازی نیست، در حالی که هدف اولیه ما ورزش بود و در دوران جنگ بر اساس رسالتی که داشتیم، حضور پیدا کردیم.
رجایی در پاسخ به سوال مطرح شده درباره بیتوجهی انجمن برای تهیه بخشی از مخارج مسابقات رزمآوران از طریق اسپانسر، عنوان کرد: اسپانسر همیشه برای بهرهبرداری از مخارج است.
در مسابقات جهانی اخیر، نامهای از صداسیما برای پخش زنده مسابقات داشتیم و به کمک همین مسئله، توانستیم چند میلیون تومان از طریق اسپانسر جذب کنیم، اما این پخش زنده کنسل شد و مجبور شدیم که پولهای اسپانسرها را برگشت دهیم.
خیرینی باید پیدا شوند که به انجام این مسابقات کمک کنند و مخارج مسابقات ما را تامین کنند.
رئیس کمیته رزم آوران فدراسیون انجمنهای ورزشی ادامه داد: ما قراربود که نوآوریها و سبکهای متعدد رشتههای ورزشی را پوشش دهیم اما شرایط الان به گونهای است که هر کس میتواند سبکی را به وجود آورد و وزارت نیز توانایی حمایت از همه آنها را ندارد و البته این سبکهای جدید نیز قابل قیاس با رزمآوران نیست.
قوانین وزارت ورزش به گونهای است که بتواند از ورزشهای ریشهداری مانند رزمآوران حمایت کند و تنها چیزی که برای آنها اهمیت دارد المپیکی بودن و یا فدراسیون جهانی داشتن رشته است.
وی در پایان صحبتهایش ابراز امیدواری کرد که رشته رزمآوران توسعه آسیایی و جهانی یابد و گفت: امیدوارم بتوانیم رشته رزمآوران را در سایر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی گسترش دهیم.
اگرچه در برخی از کشورها هماکنون این رشته فعال است، باید به سمتی برویم که جلسهای را برای تشکیل کنفدراسیون آسیایی رشته رزمآوران در ایران داشته باشیم تا بلکه این رشته هم مثل سایر ورزشها درصدی از سرانه ورزش مملکت را داسته باشد.
به گزارش تسنیم، سیامند پویامنش، رئیس ستاد برگزاری مسابقات جام وحدت و نائب رئیس انجمن رزمآوران نیز که در این نشست حضور داشت، به سوالات خبرنگاران درباره دستاوردهای این رشته واکنش نشان داده و اظهار داشت: ما گلهمند بوده و منتقد دولت و رسانهها هستیم.
انقلاب ما انقلاب ارزشها و هنجارها بود، ما در بین سایر کشورها مدعی هستیم، بالاترین درجه برای انسان شهادت و ایثار و گذشت برای خدمت به بشریت است و بالاترین دستاورد برای یک رشته ورزشی، تربیت است.
هدف رزمآوران تربیت برای خدمت بشریت است، اینکه نسلی را تربیت کند که ارزشمدار باشد و معیارش قهرمانی نباشد.
قهرمانی که خدمت به بشریت نیست.
زمانی که یک رزمآور جان خود را در دفاع از ناموس و خاکش فدا میکند، چه دستاوردی بالاتر از این برای انقلاب اسلامی باشد؟
وی در ادامه افزود: مسئولان باید پاسخگو باشند، انقلاب شد، شهید داده شد که راه درست باشد.
جای تاسف دارد بعد از دادن بیش از 1400 شهید و جانباز در دفاع مقدس و جنگ با داعش، بعد از جنگ که باید به دنبال صدور فرهنگها و ارزشها باشیم، به ما بگویند دیگر به شما نیازی نیست.
من رزمآوران را یک زبان، باور و فرهنگ میدانم.
با دست خالی و بدون حمایت باید چهکار میکردیم؟
مگر با دست خالی میشود کار کرد؟
وقتی برای آب خوردن نیز پول نیاز است، مگر میشود با دست خالی مسابقات برگزار کرد تا دستاورد داشته باشد؟
ما گلهمندیم.
رئیس کمیته رزمآوران اصفهان با بیان این که مسابقات بین المللی رزمآوران با حضور 4 کشور به میزبانی استان اصفهان برگزار میشود، ادامه داد: برای اولین بار در این مسابقات اسپانسر داشتیم.
امیدواریم این مسابقات با بهترین سطح از لحاظ فنی برگزار شود و شاهد مسابقهای با سطح بالا باشیم.
امیدوارم که با کمک اصحاب رسانه و مسئولان ورزش ایران روزی برسد که بیش از 100 کشور در مسابقات رزمآوران شرکت کنند.
انتهای پیام/ع