تولید سالانه 115هزار تن انگور در استان کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: در استان کردستان 14 هزار هکتار انگور کشت شده و سالانه بالغ بر 115 هزار تن انگور برداشت میشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: در استان کردستان 14 هزار هکتار انگور کشت شده و سالانه بالغ بر 115 هزار تن انگور برداشت میشود.
به گزارش ایسنا، خالد جعفری در اولین جشنواره استانی انگور در شهرستان بانه، اظهار کرد: ایران یازدهمین تولیدکننده انگور و سومین کشور تولید کننده کشمش در دنیا است.
وی افزود: استان کردستان در تولید انگور دیم رتبه دوم کشور را کسب کردده و شهرستانهای مریوان، بانه و سروآباد به ترتیب بالاترین سطح زیر کشت و تولید انگور دیم را در استان دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، گفت: رقم خوشناو یا رشه که در شهرستانهای مریوان، بانه و سردشت ثبت شده است.
جعفری ذکر کرد: حدود 55 هزار تن از انگور تولیدی در استان به صورت تازه خوری و یا به فرآوردههایی چون مویز، غوره و ...
مصرف میشود .
به گفته وی حدود 65 درصد انگور کشت شده در کردستان به صورت دیم و غالبا از نوع انگور سیاه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، بیان کرد: بیش از 20 رقم انگور در کردستان شناسایی شده که رقم انگور ( رشه) دارای آنتیاکسیدانی بوده که در درمان بیماریهای قلبی و عروقی موثر است.
جعفری عنوان کرد: باپیگیریهای مجدانه استاندار کردستان و جهاد کشاورزی استان تامین اعتبار طرحهای پیشران بخش کشاورزی کردستان در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی به دلیل درونزا بودن در شرایط تحریمهای ظالمانه و شرایط ویژه اقتصادی حاکم بر کشور به توسعه، پیشرفت و تولید ادامه داده است بهطوریکه در حال حاضر 45 هزار هکتار باغات در کردستان وجود دارد.
وی گفت: در سال گذشته 1700 هکتار توسعه باغات در استان داشتهایم و بیش از 750 هزار قلمه ریشه دار مو به صورت رایگان بین کشاورزان استان توزیع شده است.
جعفری بر تشکیل و ورود تشکلها در بخش کشاورزی بهخصوص صنایع فرآوری محصولات کشاورزی تاکید و تصریح کرد: محدودیتی در پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون، توسعه صنعت زنبورداری و اجرای سیستمهای نوین آبیاری نداریم.
انتهای پیام