خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۶۰ درصد جمعیت استان همدان در سال ۲۰۳۰ در شرایط سالمندی خواهند بود

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 06 شهریور 1398 - 18:06
همدان-سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا گفت: حدود ۶۰ درصد جمعیت استان همدان در سال ۲۰۳۰ در شرایط سالمندی قرار می گیرند و از امروز باید به فکر مدیریت هزینه‌ها و اعتبارات در بخش‌ بهداشت بود.
درمان،تخصيص،سلامت،بهداشت،علوم،پزشكي،جمعيت،دانشگاه،درصد،قرار، ...

به گزارش خبرنگار مهر، رشید حیدری‌مقدم بعدازظهر چهارشنبه در نشست مشترک اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با رؤسای دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه۳ آمایشی کشور اظهار داشت: چالش‌های کلان منطقه ۳ کشور با اغلب چالش‌های کشور یکسان است و انتظار می‌رود متولیان بهداشت و درمان کشور اشراف کاملی بر موضوعات داشته و این موضوعات را در تصمیم‌سازی‌ها مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت با تمام مشکلات موجود از مهمترین اتفاقات کشور بود، عنوان کرد: حدود ۵۰۰ پروژه عمرانی طی اجرای طرح تحول سلامت در استان به بهره‌برداری رسید که تا ۳۰ سال آتی با همین ضریب رشد جمعیت نیازی به فضای عمرانی بیشتر در این حوزه نخواهیم داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا بازبینی جدی بسته‌های طرح تحول سلامت را به‌عنوان اولین دغدغه در حوزه بهداشت و درمان برشمرد و افزود: عدم رشد مناسب اعتبار مصوب عمومی متناسب با افزایش احکام کارگزینی و همچنین عدم تخصیص ۱۰۰درصد اعتبار مصوب از منابع عموم دولت به دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر به ویژه در تخصیص ماه‌های سال ۱۳۹۸ از دیگر مسائلی است که انتظار می‌رود مورد توجه قرار گیرد.
وی لزوم توجه به کسر ۳درصد توسعه متوازن از درآمد اختصاصی و اعتبار جاری دانشگاه‌ها و عدم تخصیص به پروژه‌های بهداشتی و درمانی در مناطق محروم را از مطالبات مهم دانشگاه‌های علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: عدم تخصیص کامل پاداش پایان خدمت بازنشستگان دانشگاه‌ها از سال ۹۶ تاکنون و ۴۲۰۰ پست سازمانی بلاتصدی در دانشگاه نیز از جمله همین دغدغه‌هاست.
حیدری‌مقدم بیان کرد: عدم پرداخت یا تأخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات دانشگاه توسط سازمان تامین اجتماعی و عدم پایبندی کامل سازمان‌های بیمه‌گر به تعهداتشان را از دغدغه‌های مهم اغلب دانشگاه‌های علوم پزشکی است که باید تدابیری برای آن منظور شود.
وی از عدم رشد متناسب بودجه بخش سلامت با وظایف و تکالیف محوله در قانون خبر داد و تبیین کرد: مسائلی مثل هزینه تأمین غذای دانشجویان که ۲۰۰ درصد رشد داشته‌ متناسب با ضریب رشد اعتبارات نیست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا ادامه داد: حدود ۶۰ درصد جمعیت استان همدان در سال ۲۰۳۰ در شرایط سالمندی قرار دارند بنابراین از همین امروز باید به فکر مدیریت هزینه‌ها و اعتبارات در بخش‌های مختلف به‌ویژه حوزه بهداشت باشیم تا کاهش هزینه‌های درمان را در سنین سالمندی این جمعیت رقم بزنیم.
وی خواستار تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبار مصوب منابع عمومی دولت به دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر به ویژه در تخصیص ۶ماهه اول سال ۱۳۹۸ شد و افزود: برنامه جامع نظام الکترونیک سلامت و پزشک خانواده از هزینه‌های سربار در بخش درمان می‌کاهد و از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم توجه به این دو موضوع مهم را در رأس قرار دهد.
حیدری‌مقدم با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات مهم در حوزه پیشگیری راه‌اندازی کمپین ملی فشارخون بود، عنوان کرد: در استان همدان ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی و ۷۵ درصد جمعیت شهری در این راستا مورد پایش قرار گرفتند که این اقدام ساده اما مؤثر می‌تواند یکی از علل مهم کاهش هزینه‌های درمان در بیماری‌های وابسته به فشارخون بالا واقع شود.