سفر معاون رئیس جمهور چه دستاوردی برای زنان اصفهانی داشت؟
سفر یک روزه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تنها به بیان اینکه دولت رویکرد عدالت جنسیتی دارد گذشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در سفر یک روزه خود به اصفهان و در برنامههایی که دعوت بود از نشست تخصصی حقوق کودکان تا نشست تخصصی با بانوان فعال و تاثیرگذار استان و بازدید از زندان زنان در مجموع، تنها از رویکرد عدالت جنسیتی و نگاه تعادلی دولت سخن گفت و به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان پس از مدتها مسکوت ماندن اشاره کرد.
در جلسه هماندیشی با بانوان فرهیخته و تاثیرگذار استان با وجودی که از مشکلات و مسئلههای مربوط به حوزه زنان و خانواده سخن به میان آمد و خواسته شد که از کلی گویی اجتناب کنند، اما بازهم معاون رئیس جمهور به همان مسائل تکراری بسنده کرد و آنها را بازگو کرد و گفت دولت رویکرد عدالت جنسیتی دارد.
نکته عجیب و قابل تأملی که در سخنان معاون رئیس جمهور دیده شد، اشاره به مسئله حجاب بود.
وی گفت: «اگر بخواهیم الگوی اجتماعی و فرهنگی زن مسلمان را پیاده کنیم باید با دقت و ظرافت برخورد کنیم.
در مسئله حجاب برخورد سلبی و اینکه مرتب فقط تذکر و هشدار داده شود هیچ فایده و اثر بخشی ندارد زیرا ماهیت فرهنگی و اعتقادی با این رویکردها تناسب ندارد.»
در این جلسات با اینکه زمان قابل توجهی صرف تعارفات و تشکر و بیان اینکه رشته تحصیلی خانم ابتکار با استاندار مشترک است، گذشت، وی حتی با وعدهای هم دل اصفهانیها را به رفع مشخص مشکلات و معضلات حوزه زنان خوش نکرد.
از کلی گویی پرهیز کنیم
لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای استان اصفهان در جمع بانوان فرهیخته خطاب به معاون رئیس جمهور گفت: خلاءهایی در قانون برای زنان به ویژه در بحث خشونت علیه زنان وجود دارد و پای برخی از قوانین خوبی هم که وجود دارد در مرحله اجرا و نظارت لنگ میماند و تضمینی برای اجرایی شدن ندارند.
فقدان آگاهی لازم خانوادهها و زنان به امور حقوقی خود، عدم آسیبشناسی درست در این حوزه، سوق دادن رسالههای دکتری و دانشگاهی به سمت مشکلات زنان و خانواده و پیادهسازی آنها از جمله مواردی بود که به آن اشاره شد.
طاهره چنگیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به ارتباط بانوان و سلامت و جایگاه آنها پرداخت.
وی زنان را در نظام سلامت به سه بخش تقسیم کرد، ارائه دهنده خدمت، آموزش دهنده، و خدمت گیرنده که وضعیت رشد سلامت زنان را امیدوارکننده و روبه رشد دانست اما معتقد بود که خطری که بانوان را تهدید میکند، بیماریهای واگیردار و برخی از بیماریهای ریزفاکتور مانند سرطان و بیماری قلبی و به ویژه کم تحرکی و اضافه وزن است.
وی با اشاره به شعار وزارت بهداشت مبنی بر اینکه هر خانه یک پایگاه سلامت باشد، گفت: این شعار زمانی محقق میشود که مادران توانمند شوند و این توانمندی از دوران دبستان برای دختران باید رقم بخورد.
بی توجهی به بانوان فرهیخته شهرستانی در نشست بانوان
این جلسه اما با وجودی که از همه زنان فعال و فرهیخته استان اصفهان دعوت کرده بود و حتی جایی برای نشستن نداشت با گله و شکایت برخی از بانوان همراه بود چراکه در این جلسه تنها به ایراد سخنرانی بسنده کردند نه به بیان مشکلات زنان به ویژه در حوزه شهرستان و این بانوان که اکثرا از شورای شهر شهرستانهای استان آمده و مسافت طولانی را طی کرده بودند، اما مجال صحبت و بیان مشکلات خود را نداشتند.
آنها معتقد بودند که مسئولان بالادستی استان دسترسی به استانداری و بیان مشکلات را دارند اما کسی از رده پایین و شهرستان نتوانست حرفی بزند حتی به نمایندگی.
در ادامه اما یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان معتقد بود که زنان در مورد حقوق خود نباید به دنبال مساوات باشند بلکه عدالت اهمیت بیشتری دارد و این دو معنای یکسانی ندارد زیرا توانمندی زنان با مردان متفاوت است.
آنچه که نیاز است توازن و عدالت اجتماعی است.
وی گفت: آشفتگی روانی برای زنان به این دلیل نیست که چرا پست مدیریتی دارند بلکه این موضوع به دلیل نبود و فقدان مهارت و آموزش مهارت است.
این روانشناس تاکید کرد که علی رغم اینکه گمان میکنیم زنان توانمند شدهاند، در واقع زنان یک بعد آنها و آن هم در حیطه علوم رشد پیدا کرده است و به تعبیری مهارتهای زنانه مغفول مانده است.
انتهای پیام/ ع