خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبخیر در سیستان 15 برابر آب انتقالی از دریای عمان است/ اراده گرفتن حق آبه هیرمند وجود ندارد

فارس | سیاسی | دوشنبه، 04 شهریور 1398 - 06:53
نماینده زابل در مجلس گفت: 820 میلیون متر مکعب حق‌آبه رایگان ایران از هیرمند است ولی می‌توانیم با انجام معاملات برق، گاز و راه‌آهن بین 2 تا 3 میلیارد متر مکعب در طول سال، آب از افغانستان برای انتقال به سیستان و بلوچستان خریداری کنیم.
آب،سيستان،استان،بلوچستان،افغانستان،انتقال،زابل،مكعب،نماينده، ...

نماینده زابل در مجلس گفت: 820 میلیون متر مکعب حق‌آبه رایگان ایران از هیرمند است ولی می‌توانیم با انجام معاملات برق، گاز و راه‌آهن بین 2 تا 3 میلیارد متر مکعب در طول سال، آب از افغانستان برای انتقال به سیستان و بلوچستان خریداری کنیم.
حبیب‌الله دهمرده نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو باخبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت:‌ من اراده جدی برای انتقال آب به استان سیستان و بلوچستان نمی‌بینم و این در حالی است که وجود حجم زیادی آب در دریای عمان که می‌تواند به استان سیستان و بلوچستان منتقل شود ظرفیت خوبی است که در صورت تحقق احداث خط آب می‌تواند مشکل کم آبی این استان را حل کند.
وی افزود: برای نگهداشت مردم استان سیستان و بلوچستان اولین مشکل آب است که باید همزمان برای رفع این مشکل چند اقدام در دستور کار قرار گیرد.
نماینده زابل در مجلس تصریح کرد: انتقال آب شرب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و شیرین سازی این آب، به آب شرب رسیدن از طریق نهایی شدن احداث چاه آب ژرف که البته چاهی که به همین منظور احداث شده به عمق 3 هزار متری رسیده و به آب رسیده است.
دهمرده گفت: باید حلقه‌ چاه‌های آب بیشتری با تکنولوژی روز برای رسیدن به آب ژرف احداث شود تا مانع مهاجرت مردم سیستان و بلوچستان شود.
وی گفت: جلوگیری از تبخیر چاه نیمه‌ها نیز مطرح است که باید برای این موضوع فکری اساسی شود.
این در حالی است که سالی 400 میلیون متر مکعب آب از همین طریق تبخیر می‌شود.
نماینده زابل در مجلس گفت:‌ اگر خط انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان تحقق پیدا کند 15 برابر میزان آبی که به دست می‌آید به وسیله گرمای فراوان این استان تبخیر می‌شود که باید ردیف بودجه‌ای برای جلوگیری از این تبخیر فراوان داشته باشیم.
دهمرده افزود:‌ حق‌آبه استان سیستان و بلوچستان از افغانستان باید هر چه سریع‌تر تحقق یابد و این در حالی است که افغانستان هیچ گاه در طول تاریخ پایبند به حق‌آبه رودخانه هیرمند نبوده است.
وی اظهار داشت: می‌توانیم با ارائه گاز، برق (نیروگاه بادی) و راه‌آهن به عنوان ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران به افغانستان داده شود که با این کار هم به کشورمان کمک کرده‌ایم و هم می‌توانیم به برخی کالاها نظیر پشم و کرک را از افغانستانی‌ها دریافت کرده و باقیمانده آن با استفاده از حق‌آبه‌ای که افغانستانی‌ها از طریق رودخانه هیرمند به ما می‌دهند تصفیه لازم صورت گیرد.
نماینده زابل در مجلس گفت: 820 میلیون متر مکعب حق‌آبه رایگان جمهوری اسلامی ایران از هیرمند است ولی می‌توانیم با استفاده از معاملات برق، گاز و راه‌آهنی که با آنها انجام می‌دهیم بین 2 تا سه میلیارد متر مکعب در طول سال، آب از افغانستان برای انتقال آب از سیستان و بلوچستان خریداری کنیم.
دهمرده خاطرنشان کرد: باید اراده لازم در بین مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای انتقال آب از افغانستان به استان سیستان و بلوچستان وجود داشته باشد تا مشکلات این استان به سامان شود و این در حالی است که در صورت وجود این اراده می‌توانیم ظرف مدت 6 تا 9 ماه مشکل را حل کنیم.
وی گفت: اگر آب به استان سیستان و بلوچستان برسد مهاجرت از این استان متوقف شده و بیکاری از بین رفته و رونق تولید به وجود می‌آید.
به گزارش خبرگزاری فارس، مخاطبان گرامی با ثبت سوژه‌ای در بخش «فارس من» با عنوان «به فریاد العطش سه هزار روستای سیستان برسید!» خواستار پیگیری این موضوع شدند.
انتهای پیام/