سهم ناچیز افزایش تسهیلات بانکهای کردستان در برابر میزان منابع
تسهیلات پرداختی بانکهای استان کردستان در اردیبهشت ماه امسال 76.93 درصد منابع است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود «کل مانده تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان اردیبهشت 1398» را اعلام کرد.
براساس این گزارش، رقم سپردهها در کردستان 120684 میلیارد ریال (شامل سپردههای ریالی و ارزی که سپردههای ارزی فاقد سپرده قانونی است)، رقم سپردهها بعد از کسر سپرده قانونی، 107175 میلیارد ریال و رقم تسهیلات جاری و غیرجاری هم 82455 میلیارد ریال اعلام شده است.
طبق گزارش منتشره و آمارهای اعلام شده، تسهیلات در کردستان در پایان اردیبهشت ماه سالجاری، 76.93 درصد منابع است.
نگاهی اجمالی به اعداد و ارقام مندرج در گزارش بانک مرکزی گویای آن است که رقم تسهیلات جاری و غیرجاری در کردستان در پایان اردیبهشت ماه امسال هم، همانند اسفند 97 و فروردین 98 از 25 استان کشور کمتر است.
اطلاعات منتشره نشان میدهد در حالی که رقم سپرده نزد بانکهای استان کردستان در اردیبهشت 98 نسبت به اسفند 97، 5079 میلیارد ریال افزایش داشته اما با این حال، رقم تسهیلات تنها 1525 میلیارد ریال افزایش یافته است!
نکته دیگری که در گزارش اخیر بانک مرکزی، مانند گزارش ماههای قبل مشاهده میشود، رقم و درصد پایین تسهیلات در کردستان نسبت به برخی استانهای دیگر کشور است؛ برای نمونه، رقم سپردههای ریالی و ارزی در پایان اردیبهشت 98 در استان «کردستان» 3505 میلیارد ریال از استان «چهارمحال و بختیاری» بیشتر است و در این حال رقم تسهیلات در پایان اردیبهشت 98 در استان «چهارمحال و بختیاری» 8919 میلیارد ریال از کردستان بیشتر است (یعنی بانکهای چهارمحال و بختیاری، 88.02 درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کردهاند اما بانکهای استان کردستان 76.93 درصد از منابع خود را تسهیلات پرداخت کردهاند).
به گزارش تسنیم؛ درصد تسهیلات نسبت به منابع در کردستان ماههاست از عدد مشخصی حدود 78 درصد فراتر نمیرود و اینکه مدیران ارشد استان هم بخواهند با ابزارهایی چون توصیه و التماس بانکهای کردستان را مجاب به افزایش رقم تسهیلات کنند با عرض پوزش، مضحک به نظر میرسد و نتیجه این رویکرد هم، در گزارش بانک مرکزی که ماهانه منتشر میشود، قابل مشاهده است!
مادامی که عملکرد بانکهای استان در بحث رقم سپرده و تسهیلات برای مردم شفافسازی نشود، تغییر رویکرد بانکها اتفاق نمیافتد و بهنظر میرسد مسئولان بانکها به ریش استاندار بیاختیار و پایتختنشین کردستان میخندند و اظهارات تکراری و کمرمق مدیران ارشد هم در انتقاد از بانکهای استان، بهجایی نمیرسد.
انتهای پیام/ ت