غلامی: ریلگذاری اقتصاد کشور برپایه اقتصاد مقاومتی نیست
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا متأسفانه هنوز دولتمردان ما به اقتصاد مقاومتی اعتقاد چندانی ندارند و ریلهای اقتصاد کشور را بر پایه اقتصاد مقاومتی کار نگذاشتهاند.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا متأسفانه هنوز دولتمردان ما به اقتصاد مقاومتی اعتقاد چندانی ندارند و ریلهای اقتصاد کشور را بر پایه اقتصاد مقاومتی کار نگذاشتهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراس رونمایی از کتاب درسنامه اقتصاد مقاومتی صبح امروز در سالن اجتماعات مسجد حضرت خدیجه (س) تهران برگزار شد.
براساس این گزارش، حجتالاسلام رضا غلامی رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در این مراسم اظهار داشت: در سالهای اخیر جای خالی یک درسنامه خوب در موضوع اقتصاد مقاومتی حس میشد و آقای یوسفی شجاعانه قدم اول را در این زمینه برداشتند.
هر چه جلوتر میرویم اهمیت اقتصاد مقاومتی و قدرت منحصربفرد آن در علاج بیماریها و عقب ماندگیهای اقتصادی نمایانتر میشود.
وی با بیان اینکه هرجا موفقیتی هست رد پای اقتصاد مقاومتی دیده میشود و هر جا شکستی هست رد پای اقتصاد لیبرال و رونویسی از نسخههای بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و مانند آن مشاهده میشود،گفت: متأسفانه هنوز دولتمردان ما به اقتصاد مقاومتی اعتقاد چندانی ندارند و ریلهای اقتصاد کشور را بر پایه اقتصاد مقاومتی کار نگذاشتهاند و لذا به جرأت میتوان گفت خیلی از گرفتاریها اعم از موارد ناشی از سوء تدبیر یا گرفتاریهای ناشی از تحریمهای ظالمانه امریکا و غرب، محصول همین بیاعتقادی مسئولان است.
غلامی تصریح کرد: هرچند معتقدم اقتصاد مقاومتی میوه اقتصاد اسلامی است اما واقعیت این است که هر اقتصاددان عاقلی چه مسلمان و چه غیر مسلمان تأیید میکند که راه حفظ استقلال و خوداتکایی کشور و خروج از بردگی قدرتهای سلطهگر، اولا، اتکاء به ظرفیتهای فراوان و کمنظیر داخلی و ثانیاً به دستگیری ابتکار عمل در تعاملات جهانی است.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با اشاره به اینکه همه میدانند که اقتصاد مقاومتی مخالف تعاملات بینالمللی یا حضور در میدانهای رقابتی نیست، افزود: اقتصاد مقاومتی به دنبال هوشمندانه کردن این تعاملات، بهرهبرداری فعال و مبتکرانه از ظرفیتهای دیگران و ایجاد قدرت یک رقابت واقعی و نه کاذب با رقبای اقتصادی است چیزی که تا الآن وجود نداشته و به اسم تعامل یا رقابت، انواع ظلمهای اقتصادی به این کشور صورت گرفته است.
وی ادامه داد: بر خلاف تصور کسانی که اقتصاد مقاومتی را یک شعار صرف تلقی میکنند، اقتصاد مقاومتی یک تئوری محکم است که میتوان مبتنی بر آن به انواع مدلها و فرمولهای اقتصادی دست یافت.
غلامی گفت: به نظر میرسد، اگر چهار ضلعی دانشمحوری، مردمی شدن اقتصاد، فکر و عمل جهادی و عدالتگرایی، بر روی توانمندیها و ظرفیتهای داخلی متمرکز شود اتفاقات بزرگی در اقتصاد ایران رقم خواهد خورد که کمترین ثمره آن رونق تولید، گسترش اشتغال و در کل بهبود زندگی عموم مردم و کم شدن فاصلههاست.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا تصریح کرد: من تعجب میکنم که این همه عضو هیأت علمی در رشته اقتصاد در دانشگاهها از محل بودجه عمومی استخدام شدهاند و این همه پژوهشکده و مجله علمی و پژوهشی در رشتههای اقتصادی وجود دارد اما مسئولان وزارت علوم یا متولیان شورای تحول در علوم انسانی تاکنون باب تولید علم در زمینه اقتصاد مقاومتی را باز نکردهاند و نشانه آن این است که تلاش مؤثری برای سوق دادن اعضاء هیات علمی برای کار علمی مناسب بر روی اقتصاد مقاومتی مشاهده نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شما بررسی بفرمایید امروز چند مقاله علمی و پژوهشی یا اثر علمی ممتاز در موضوع اقتصاد مقاومتی در سامانه ISC یا در سامانه اطلاعات نشر کشور به ثبت رسیده است؟
من معتقدم نظریهپردازی حول اقتصاد مقاومتی باید به یکی از تقاط تمرکز اساتید و پژوهشگران اقتصادی تبدیل شود و مسئولان باید هم مشوّقهای جذاب، و هم بسترهای فنی لازم را در این زمینه مهیا کنند.
به هر حال، مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی مدتی است بنا به وسع خود کار روی اقتصاد مقاومتی را شروع کرده و بنده در اینجا با افتخار حمایت مجمع از کارهای علمی نوآورانه در موضوع اقتصاد مقاومتی را اعلام میکنم.
انتهای پیام/