استاندار فارس به داد پتروشیمی های فارس برسد
شیراز- در حالیکه چندصدایی و اختلاف میان نمایندگان مجلس و برخی مسئولان، سرمایه گذار پتروشیمی های فارس را مردد کرده، ورود جدی استاندار برای رفع مشکل این پروژه ها در شرایط کنونی ضروری شده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: از میانه دهه ۸۰ بود که زمزمههای احداث چند پتروشیمی در استان فارس به گوش رسید.
این خبر خوب که نوید بخش تحولی اساسی در بخش اقتصاد و صنعت استان فارس بود، با سفر مقام معظم رهبری به استان فارس در سال ۸۷ رنگ و بوی واقعیت به خود گرفت و با تصویب دولت وقت، مقرر شد ۱۱ پتروشیمی در ۱۱ نقطه استان فارس احداث شود و به بهره برداری برسد.
از نخستین روز طرح احداث این پتروشیمیها، مشخص بود که هیچیک از این مناطق یازده گانه، جزو مناطق نفتی کشور محسوب نمیشوند اما تلاش برای توزیع عادلانه ثروت، پدافند غیر عامل و ایجاد زیرساختهای صنعتی در استان پهناور فارس از جمله دلایلی بود که سبب شد احداث این پتروشیمیها در سطح کلان کشور، در دستور کار قرار بگیرد.
خبرگزاری مهر پیشتر، طی گزارشهایی به ابعاد این مساله پرداخته و با صاحبنظران و کارشناسان در این زمینه به گفتگو نشسته و موانع به تعویق افتادن بیش از ۱۱ ساله این پتروشیمیها را بررسی کرده است.
در آخرین رویداد، آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز که تنها یک سال از انتصاب وی میگذرد، با طرح چندباره بحث لزوم احداث پتروشیمیها در استان فارس، بار دیگر این پروژه خاک خورده و فراموش شده را به صدر اخبار کشاند تا بلکه مسئولان استان طرحی نو دراندازند و این پتروشیمیها را از بُنبست خارج کنند.
خبرنگار مهر مطلع شد که سرمایه گذار اصلی پتروشیمی های فارس، به دلیل طولانی شدن بیش از حد این پروژه و چند صدایی و اختلاف نظر شدید میان برخی نمایندگان و مسئولان استان بر سر نقطه احداث آنها، احتمال دارد به کلی از سرمایه گذاری در این پروژه انصراف دهد در آخرین تحولات روی داده در اینباره، خبرنگار مهر مطلع شد که سرمایه گذار اصلی، به دلیل طولانی شدن بیش از حد این پروژه و چند صدایی و اختلاف نظر شدید میان برخی نمایندگان و مسئولان استان بر سر نقطه احداث آنها، احتمال دارد به کلی از سرمایه گذاری در این پروژه انصراف دهد.
به نظر میرسد امروز سرنوشت احداث پتروشیمیهای فارس تا حد بسیاری، در دست استاندار فارس است.
طبعا هماهنگ کردن مسئولان ذیربط دولتی و حتی برخی نمایندگان، تنها از عهده استاندار فارس بر میآید و به نظر میرسد اگر مسئولان و نمایندگان استان، بر سر احداث پتروشیمیها در مناطقی که به لحاظ پدافند غیر عامل و عوامل تاثیرگذاری چون عدم آلایندگی برای محیط زیست و دسترسی به آب، پیوست اقتصادی و فنی دارد به تفاهم برسند، مجددا عملیات اجرایی این پروژهها از سر گرفته میشود.
طبق اطلاع خبرنگار مهر، هم اکنون برخی نمایندگان فارس عنوان کردهاند اگر شعبه ای از این پتروشیمیها، در شهر آنها احداث نشود به کلی از احداث این مجموعه پتروشیمی در استان جلوگیری خواهند کرد!
ادعایی بس خطرناک و خلاف مصالح بیش از ۵ میلیون استان فارسی که تنها حکایت از اغراض سیاسی و تنگ نظری های فردی دارد.
از طرفی، به نظر میرسد مسئولان دولتی مربوطه نیز تنها به شعار دادن در این زمینه اکتفا کرده و تلاشی برای حل مشکلاتی که بر سر راه احداث پتروشیمیهای فارس وجود دارد انجام نمیدهند.
امروز مردم فارس از استاندار این استان توقع دارند جلوی ملغی شدن احداث پتروشیمیها در استان فارس را بگیرد و با درایت و تدبیر، به این مساله دیرینه ورود جدیتری کرده و با در نظر گرفتن مصالح کلان استان و با اصل قرار دادن توزیع عادلانه ثروت در مناطق کمتر برخوردار، فارسیها را به آرزوی دیرینه خود که همان برخورداری از صنایع و کارخانجات مولد، سودآور و اشتغال زاست برسانند.