مرندی: مطمئنا رونق تولید و ایجاد پالایشگاه تحریمها را به فرصت تبدیل میکند
عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با تولید، ایجاد پالایشگاه و تبدیل نفت به فرآوردههای مختلف کاملاً بر مبنای علمی است و اگر دولت به این مسئله توجه کند مطمئنا تحریمها به فرصت تبدیل خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با تولید، ایجاد پالایشگاه و تبدیل نفت به فرآوردههای مختلف کاملاً بر مبنای علمی است و اگر دولت به این مسئله توجه کند مطمئنا تحریمها به فرصت تبدیل خواهد شد.
محمدرضا مرندی عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت بر رونق تولید، تبدیل نفت به فرآوردههای مختلف و همچنین ضرورت ساخت پالایشگاه گفت: مسلما همه چیز اقتصاد به تولید بر میگردد و اگر تولید رونق پیدا کند اقتصاد به گردش در میآید، تورم کاهش پیدا میکند، بیکاری از بین میرود و ثبات اقتصادی در کشور به وجود خواهد آمد.
وی افزود: اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال رونق تولید نام گذاری کردند و 2 سال قبل از آن هم پشت سر هم در نامگذاری سالها بر اقتصاد مقاومتی تاکید کردند، نشان دهنده این این موضوع است که موضوع اقتصاد در وضعیت کنونی جامعه باید در اولویت قرار گیرد.
مرندی با اشاره به تحریمهای آمریکا علیه ایران، تصریح کرد: ما حدود ۳۹ سال است که تحریم هستیم و تحریمها چیز جدیدی برای ما نیست ولی تحریمهای جدیدی که همه جانبه بوده پیش از این که تهدیدی برای اقتصاد ما باشد یک فرصت بوده و هست.
این استاد دانشگاه یادآور شد: تحلیلگران اقتصادی غرب هم همین مسئله را اعلام کردند که تحریم های جدیدی که با خروج آمریکا از برجام به ایران تحمیل شد ممکن است در ایران جهش اقتصادی به وجود آورد، به نظر ما این امکان یک امکان معقول و شدنی است و تجربه هم این را نشان داده است.
وی تصریح کرد: تجربه نشان داده هر جایی که ما بیشتر تحریم بودهایم بیشتر موفق شدیم، الان ببنیند در بحث تجهیزات نظامی و دفاعی ما بیشتر از حوزههای دیگر تحریم بودیم ولی الان برخی شکوفاییهایی که در حوزه و تجهیزات نظامی و دفاعی داریم از کشورهای درجه یک دنیا برتری پیدا کرده است، این مسئله برای این است که ما در این حوزه به توان داخلی و نیروهای خودی اتکاکردیم.
مرندی خاطرنشان کرد: دولت آقای روحانی در 6 سال فعالیتی که داشت همه تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشت، البته در سال گذشته که وضعیت برجام بدتر شد به این نتیجه رسیدند که باید به اقتصاد داخلی توجه کنند.
اگر دولت از همان ابتدا به توان داخلی و تولید توجه کرده بود امروز بسیاری از مشکلات اقتصادی را شاهد نبودیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به ظرفیتهای بسیاری که تحریم نفتی میتواند برای کشور ایجاد کند، گفت: اقتصاد ما باید یک اقتصاد بدون نفت باشد، آیا آن کشورهایی که نفت ندارند مانند ژاپن، ترکیه و مالزی نتوانستند پیشرفت کنند؟
این کشورها نفت ندارند اما اقتصاد خود را به ابعاد دیگر توسعه صنعتی متکی کردند و توانستند موفق هم شوند.
وی خاطرنشان کرد: ما حدود 7-8 سال پیش یک بار تحریم نفتی شدیم و همین موجب شد تا با بتوانیم پالایشگاه بسازیم و فرآوردههای نفتی تولید کنیم و به صادرکننده بنزین هم تبدیل شدیم.
الان هم خامفروشی هنر نیست هنر این است که نفت را بتوانیم به فرآوردههای مختلف تبدیل کنیم و یا حداقل به نفت سفید و بنزین تبدیل کنیم و بفروشیم این چیزی است که برای ما مزیت اقتصادی زیادی ایجاد خواهد کرد.
مرندی اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با تولید، ایجاد پالایشگاه و تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی کاملاً بر مبنای علمی است و اگر دولت به این مسئله توجه کند این تحریم موجب میشود اقتصاد ما رشد کند و در حوزه نفت هم شکوفا شود، چنانچه تا حد زیادی ما در صنعت نفت موفق بوده ایم می توانید این موفقیت را به مراحل کامل خود برسانیم.
انتهای پیام/