دستاورد ماشینی شدن فرآیند تولید بادام زمینی چیست؟
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ماشینی شدن همه فرآیند تولید بادام زمینی، افزون بر بهبود کیفیت محصول، کاهش دورریز و صرفه جویی در هزینه و زمان را در پی خواهد داشت.
.jpg/3)
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ماشینی شدن همه فرآیند تولید بادام زمینی، افزون بر بهبود کیفیت محصول، کاهش دورریز و صرفه جویی در هزینه و زمان را در پی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، ابراهیم اکبرزاده با بیان اینکه گیلان با داشتن 3000 هکتار مزرعه بادام زمینی که بیش از 90 درصد آن در آستانه اشرفیه است، گفت: بیش از 70 درصد بادام زمینی کشور در گیلان تولید میشود.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری که تولید بادام زمینی از جمله نبود بذر مرغوب، سنتی بودن ساختار کاشت، داشت و برداشت، حمله آفات و بیماریهایی چون پوسیدگی سفید طوقه بادام زمینی وجود دارد، افزود: با وجود این مشکلات، پیشبینی میشود 5000 بادامکار گیلان امسال 11هزار و 500 تن پیله خشک بادام زمینی به ارزش 200میلیارد تومان به دست آورند و همچنان گیلان را در جایگاه اول تولید نگه دارند.
اکبرزاده، معرفی بذر گواهی شده بادام زمینی را در بهبود کمی و کیفی تولید این محصول اثرگذار دانست و در عین حال به آثار خوب ماشینی شدن فرآیند تولید اشاره کرد و ادامه داد: ماشینی شدن همه فرآیند تولید بادام زمینی، افزون بر بهبود کیفیت محصول، کاهش دورریز و صرفهجویی در هزینه و زمان را درپی خواهد داشت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان در تشریح فواید ماشینیشدن تولید بادام زمینی افزود: با این کار ضایعات و دورریز این محصول در هر هکتار 350 تا400 کیلوگرم، معادل10تا20 درصد، کاهش مییابد.
اکبرزاده تصریح کرد: اگر تمام فرآیند تولید از آمادهسازی بستر تا برداشت محصول، ماشینی انجام شود، حدود 50 درصد هم در هزینههای تولید صرفهجویی خواهد شد.
وی افزود: از طرفی از آنجا که در کشت ماشینی، عمق و فاصله چالهها مناسب است و بذر بادامزمینی در ردیفهای همسان کاشته میشود، املاح و مواد غذایی موجود در خاک، بهتر جذب شده و کاهش آفات و بیماریهایی چون پوسیدگی سفید طوقه بادام زمینی را در پی دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه دو برابر سطح زیر کشت فعلی، زمین مستعد کشت بادام زمینی در شهرستانهای ساحلی گیلان از جمله آستارا، تالش،انزلی، رشت، آستانه و لاهیجان وجود دارد، گفت: از آنجا که دوره رشد بادام زمینی نسبت به محصولات دیگر طولانیتر و فرآیند تولید آن هزینه بیشتری دارد، کشاورزان تمایل دارند از این زمینها برای محصولات زود بازده و کم هزینهتر چون انواع صیفی جات، بهویژه هندوانه استفاده کنند.
اکبرزاده یکی از راهکارهای مهم توسعه کشت بادام زمینی را معرفی ارقام پر محصول و روغنی عنوان کرد و گفت: رقمی که در گیلان کشت میشود، جزء ارقام روغنی نیست و چنانچه رقم روغنی معرفی و تولید شود، بر اساس دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی بادامکاران از کمکهای مالی دولت برای خرید ماشینآلات کشاورزی و تسهیلات سرمایه در گردش برخوردار و نهادههای تولید هم برایشان تامین خواهد شد.
انتهای پیام