مهار آتش در ارسباران/ روایت رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از دلایل آتشسوزی در جنگلها
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، با تاکید بر اینکه در حال حاضر آتش در جنگلهای ارسباران مهار شده است، گفت: تمام دستگاههای اجرایی پای کار آمده و این مشکل قابل حل است ولی متولی امر سازمان جنگلها و مراتع است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، با تاکید بر اینکه در حال حاضر آتش در جنگلهای ارسباران مهار شده است، گفت: تمام دستگاههای اجرایی پای کار آمده و این مشکل قابل حل است ولی متولی امر سازمان جنگلها و مراتع است.
اسماعیل نجار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: آمار دقیقی از مناطقی که در جنگلهای ارسباران دچار آتشسوزی شدهاند، ندارم ولی طبق مشاهدات و اطلاعات کسب شده، در منطقه ارسباران و شهرستان خداآفرین دچار حریق شده است.
وی با بیان اینکه آتشسوزی جنگل از ۲۸ مرداد سال جاری در این منطقه رخ داده و تلاش برای اطفاء آن از چند روز پیش آغاز شده است، توضیح داد: حدود چهار بار این عملیات انجام شده است و با توجه به اینکه باید لکهگیری انجام میگرفت، شاید در برخی نقاط لکهگیری به خوبی انجام نگرفته و با توجه به وزش باد و طوفان در این منطقه شعلهها گسترش یافتند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه در حال حاضر آتش مهار شده است، تصریح کرد: تمام دستگاههای اجرایی پایکار آمدهاند و این مشکل قابل حل است، ولی متولی امر سازمان جنگلها و مراتع است که این محیط در حیطه حفاظت آنهاست.
نجار اضافه کرد: در سالهای گذشته ۳۰۰ خودروی کمکدار از محل ماده ۱۲ خریداری شده و ۳۵ هزار دستگاه انفرادی برای اطفاء حریق در اختیار سازمان جنگلها و مراتع قرار گرفته است و الان نیز متولی اصلی آنها بوده و حتی ردیف بودجه برای آنها مشخص است.
وی خاطرنشان کرد: البته ما بر حسب وظیفه تمام تلاش خود را برای کمکهای مردمی انجام خواهیم داد.
معاون وزیر کشور در رابطه با علت آتشسوزی گفت: هنوز برای علت آتشسوزی گزارش دقیقی ارائه نشده ولی دلایل زیادی محتمل است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به این دلایل احتمالی اشاره کرد و تصریح کرد: بارندگی خوب و رشد بیش از حد علوفه و قصور انسانی دخیل میتواند باشد؛ به طوریکه اگر یک لیوان در صحرایی بشکند و زاویه خردهشیشهها با خورشید در موازات قرار گیرد منجر به آتشسوزی در آن مکان میشود.
وی ادامه داد: برای مثال امکان دارد فردی سیگار در دست بوده و بدون خاموش کردن سیگار، آن را در جنگل رها کرده باشد.
نجار ادامه داد: شدت آفتاب زیاد و توسعه مزارع توسط زارعان نیز از دلایل دیگر میتواند باشد.
وی توضیح داد: گاهی مشاهده شده است که زارعین برای توسعه زمینهای خود، اقدام به آتش زدن منطقه میکنند تا زمین زراعی خود را بزرگ کرده و هر چه سریعتر کشت و زرع کنند ولی در برخی موارد ملاحظه میشود که آگاهانه یا ناآگاهانه دست به آتش زدن جنگل میزنند که برخی از این موارد عمدی و یا غیرعمدی است و همه این احتمالات در آتشسوزی جنگلهای ارسباران محتمل است.
انتهای پیام/۶۰۰۲۷/س/ح