هر ۱۰ هزار شهروند استان تهران، یک مسجد دارد/ ۹۷ درصد شهدای انقلاب، مسجدی بودند
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: هم اکنون در استان تهران به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک مسجد داریم و این رقم تا استاندارد مطرح شده یعنی به ازای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد فاصله بسیاری دارد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: هم اکنون در استان تهران به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک مسجد داریم و این رقم تا استاندارد مطرح شده یعنی به ازای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد فاصله بسیاری دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، هفدهمین اجلاس سالانه روز جهانی مسجد صبح امروز چهارشنبه ۳۰ مرداد ماه با حضور آیتالله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام نوریزاده رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، زهرا مصطفوی دختر امام خمینی (ره) و جمعی از ائمه جماعت مساجد تهران در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
بر اساس این گزارش حجتالاسلام سیدناصرالدین نوریزاده در این مراسم اظهار داشت: غدیر تنها نام یک سرزمین نیست، بلکه یک اندیشه و آرمان است و واقعه غدیر رخ داد تا رسالت انبیای الهی به ثمر برسد و زمینهای برای ظهور منجی عالم محقق شود تا انشاالله قسط وعدل را در جهان برپا کند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی امروز پرچم غدیر را در دست گرفته است و به واسطه آن به عزت رسیده است، تصریح کرد: مساجد، مبدا و محل شروع فعالیتها جهت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی خواهند بود.
این بیانیه منشور و نقشه راه انقلاب برای ورود به گام دوم است و شیرینی اتفاقات گام اول نباید ما را از برنامهریزی برای حرکت در این مسیر باز دارد.همانطور که تلخیها نیز مانع فعالیتها نیست.
وی با بیان اینکه مساجد در تاسیس انقلاب اسلامی نقش بیبدیلی داشتند، گفت: نسلی که انقلاب را تاسیس کرد که در راس آنها شهدا هستند و نسلی که انقلاب را به شکوفایی رسانده است همگی مسجدی بودند و بر اساس آمار، ۹۷ درصد شهدای انقلاب اسلامی مسجدی بودهاند.
لذا مساجد در گام دوم انقلاب هم نقش تاثیرگذار خواهند داشت.
نوریزاده ادامه داد:لازمه تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هم افزایی نهادها و حتی باز تعریف ماموریتهای برخی از آنان است زیرا مقام معظم رهبری برای تدوین این بیانیه وقت زیادی صرف کردهاند و تجربه ۴۰ سال فعالیت انقلابی خود را برای تبیین بخشهای آن لحاظ کردند.
لذا نباید از آن سطحی گذشت.
وی با اشاره به اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی در اوج اقتدار خود و در عمر ۴۰ ساله خود قرار دارد در حالی که استکبار به دنبال نابودی آن بوده است، افزود: امروز صبح دولت انقلاب دمیده و فصل چیدن میوههای آن رسیده است و ظهور جریانهایی همچون حزبالله لبنان،انصارالله یمن و سقوط هژمونی غرب از جمله دستاوردهای انقلاب است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به نقش مساجد در تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: فضای جامعه به واسطه فعالیتهای مساجد قابل تغییر و اصلاح است.
البته در اجرای برنامهها باید به تفاوت زمان و نسلها توجه کرد و وضعیت کشور، سطح دانش، نحوه مدیریت، ابزار موجود، پیشرفتهای دنیا و غیره را نسبت به ابتدای انقلاب مدنظر داشت و برنامههای خلاقانه ومتناسب با نیازهای روز را اجرایی کرد.
نوریزاده گفت: دشمن با طرحها و برنامههای مختلف به دنبال تغییر سبک زندگی و کاهش ارزش خانواده است لذا مسجد با کارکرد اجتماعی خود باید برای مقابله با این هجمهها تلاش کند و بر این اساس توانمندسازی مساجد برای برخورد با آسیبهای اجتماعی و ایجاد سلامت اجتماعی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مسجد میتواند روی نوجوانان وجوانان بسیار تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: تهدید دوم دشمن در حوزه خانواده تلاش برای کاهش فرزند آوری است که مساجد میتوانند نقش تبلیغی و ترویجی در این زمینه داشته باشند.
البته دولت نیز در حوزه حمایتی به ویژه در مسئله اشتغال و مسکن باید خانوادهها را کمک کند تا بستر لازم برای فرزند آوری مهیا شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: دوره آموزشی تربیت مبلغ متخصص برای ۶۰ نفر از ائمه جماعت مساجد تهران با موضوع خانواده بناست برگزار شود که فارغ التحصیلان این دورههای دو ساله گواهینامه مورد تائید وزارت علوم را کسب خواهند کرد.
نوریزاده با بیان اینکه تجربه مشارکت مساجد در سیل اخیر با مساعدتهای مالی و جانی و همچنین فعالیت صندوقهای قرض الحسنه و تلاش در حوزه کارآفرینی نشاندهنده ظرفیت اجتماعی مساجد است، گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به نقش جوانان اشاره بسیار داشتند و حضور جوان در مراسم اعتکاف، دعای ندبه و اردوهای جهادی وهمچنین آوردگاههای علمی و دفاع از حرم را نشاندهنده موفقیت انقلاب در گسترش مبانی خود برشمردند اما متاسفانه هنوز نتوانستهایم از ظرفیت جوانان در مساجد استفاده کنیم.
البته بر اساس بیانات مقام معظم رهبری این استفاده به معنای پیرزدایی نیست بلکه باید از تجربه افراد مسن نیز استفاده کرد.
وی افزود: ائمه جماعات مساجد باید به جوانان میدان دهند و امور فرهنگی را به آنان بسپارند که قطعا پشیمان نخواهند شد.
همچنین مساجد باید به هیأتهای مذهبی جوانان اهمیت دهند و برای کادر سازی آینده مساجد بر روی جوانان سرمایهگذاری کنند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با طرح این سؤال که مسجد انقلابی چیست، افزود: برخی معتقدند تاریخ انقلابیگری تمام شده است اما ما معتقدیم ادبیات انقلابی باید در مسجد جریان داشته باشد و در دیدار اخیر با آیتالله نوری همدانی از مراجع تقلید شیعه ایشان اعتقاد داشتند که امام جماعت مسجد باید فقیهی انقلابی باشد.
نوریزاده افزود: ائمه جماعت در ایام ماه محرم با توجه به تجمع عزاداران حسینی در مساجد باید به بیان مفاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی وتاریخ انقلاب بر روی منبرها اهتمام داشته باشند.
وی تصریح کرد: از اقدام سپاه انقلاب اسلامی در مورد هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی و همچنین توقیف نفتکش انگلیسی تقدیر و تشکر میکنیم که موجب افتخار جامعه اسلامی شد.
امام علی (ع) در جنگ خیبر ضربهای به عمربن عبدوود که بر اساس نقدهای تاریخی هیچ خانهای نبود که شادی بر اساس این اتفاق در آن وارد شود و این حرکت سپاه نیز مشابه آن ضربه حضرت علی (ع) بود که شادی را در دل ایرانیان به وجود آورد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند درب مساجد از صبح تا بعد از نماز مغرب و عشا باید باز باشد و مساجد فعال باشند لذا نیاز است ائمه جماعت با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی در باز بودن درب مساجد تلاش کنند.
همچنین برگزاری نماز صبح نیز باید در مساجد کشور علیرغم زحمتی که برای ائمه جماعات دارد با مشارکت سایر نهادهای وظیفه مند اجرایی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نهضت مسجدسازی باید ادامه داشته باشد.
هم اکنون در استان تهران به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک مسجد داریم و این رقم تا استاندارد مطرح شده یعنی به ازای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد فاصله بسیاری دارد.
انتهای پیام/