شرط آمریکا برای لغو خروج از پیمان موشکی ۱۹۸۷
یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد در صورتیکه مسکو به تعهدات خود تحت پیمان موشکی ۱۹۸۷ عمل کند، واشنگتن حق لغو اعلام خروج از این پیمان را برای خود محفوظ میداند.

به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت واشنگتن حق لغو اعلام خروج از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را تا پیش از پایان مهلت شش ماهه آن برای خود محفوظ میداند، اما در صورتیکه روسیه به اجرای کامل و قابل اعتماد این پیمان بازگردد.
با این حال در صورت مشاهده نشدن چنین تغییری در رفتار روسیه، ما بر تصمیم خود برای خروج از پیمان پابرجا خواهیم بود و به این پیمان پایان خواهیم داد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: زمانیکه روسیه شروع به عمل به تعهدات خود تحت پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد کند، واشنگتن ممکن است به این پیمان بازگردد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد واشنگتن تعهدات خود تحت پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را از روز شنبه به مدت شش ماه به حالت تعلیق درمیآورد.
وی گفت: در صورتیکه تعهد روسیه به این پیمان محقق نشود، واشنگتن به تعهدات خود عمل نخواهد کرد و بطور کامل از آن خارج میشود.
به دنبال آن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز روز گذشته در واکنش به این اقدام واشنگتن اعلام کرد مسکو تعهدات خود تحت پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را به حالت تعلیق درمیآورد.
واشنگتن بارها روسیه را به نقض پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد متهم کرده است.
مسکو نیز استقرار سپر موشکی آمریکا در اروپا، را که قادر به پرتاب موشکهای کروز در بُرد ممنوعه است، نقض آشکار این پیمان میداند.
پیمان موشکی «آی ان اف» در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و به عقیده کارشناسان، به عنوان یک اقدام اساسی در جهت تنشزدایی دوران جنگ سرد عمل کرد.
این پیمان در ۸ دسامبر آن سال در واشنگتن به امضای رونالد ریگان، رئیسجمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی رسید.
انتهای پیام/