تعطیلی پروژههای راهسازی ایران در نبود قیر/ کارخانجات تولید قیر گویا رانت اطلاعاتی دارند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت درباره نحوه تامین و توزیع قیر رایگان برای پروژههای راهسازی گفتند: در حالی که بسیاری از این پروژهها تعطیل است اما قیر به کشورهای ترکیه و گرجستان صادر میشود ضمن اینکه شورای هماهنگی سران قوا هم مصوبهای در مورد کاهش اعتبار قیر رایگان نداشته است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دولت درباره نحوه تامین و توزیع قیر رایگان برای پروژههای راهسازی گفتند: در حالی که بسیاری از این پروژهها تعطیل است اما قیر به کشورهای ترکیه و گرجستان صادر میشود ضمن اینکه شورای هماهنگی سران قوا هم مصوبهای در مورد کاهش اعتبار قیر رایگان نداشته است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، بعد از قرائت گزارش کمیسیون عمران در باره مشکلات نحوه تامین و توزیع قیر رایگان تعدادی از نمایندگان به تخلف دولت در این باره اشاره کردند و خواستار تعیین تکلیف سریعتر این موضوع شدند.
حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در این باره گفت: کارخانجات تولید قیر گویا رانت اطلاعاتی داشته و قیمت قیر را هر روز در بورس بالا میبرند و باعث شدهاند تا شهرداریها توان خرید قیر را نداشته باشند.
وی ادامه داد: بعد از بررسیهای مختلف مشخص شده است که ما در طول سال نیازمند 4 میلیون تن قیر هستیم و قرار نبوده که این نیازمندی تبدیل به پول شود.
نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بودجه سال جاری 6000 میلیارد تومان اعتبار برای تامین قیر رایگان در نظر گرفته شده که با افزایش قیمت قیر در ماههای اخیر فقط میتوان 2 میلیون تن قیر خریداری کرد، در حالی که ما به 4 میلیون تن قیر نیاز داریم.
وی گفت: زیرساختها توسط پیمانکاران راه و شهرسازی انجام شده و مردم مدام خاک میخورند اما قیر تولیدی در کشورمان به ترکیه و گرجستان صادر میشود و مردم ایران از آن محروم هستند.
وی ادامه داد: پول مشکلگشای تامین قیر نیست و باید 4 میلیون تن قیر تحویل پروژههای عمرانی شود.
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم در انتقاد به تخلفات دولت در مورد تامین قیر رایگان گفت: در بودجه سال جاری برای 4 میلیون تن قیر مبلغ 6000 میلیارد تومان مصوب کردیم و دولت هم این رقم را ابلاغ کرد، ولی یک هفته بعد این رقم در نشست شورای هماهنگی قوا به 2000 میلیارد تومان رسید.
لاهوتی گفت: این ادعا در حالی از سوی دولت مطرح شده که اصلا در نشست شورای هماهنگی قوا این موضوع مطرح نشده است و آنچه دولت از این موضوع تفسیر کرده اشتباه است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریح کرد: دولت باید در باره قیر اعلام وضعیت قرمز کند.
وی گفت: قیر باید به 48 درصد راههای روستایی و 17 درصد شهرهای کمتر از 50 هزار نفر و 11 درصد برای ماشپاشی و 19 درصد به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و 5 درصد به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند.
در ادامه انتقاد نمایندگان مجلس به تخلفات دولت در زمینه نحوه تامین و توزیع قیر رایگان، نادر قاضیپور نماینده ارومیه گفت: مجلس از سال 93 قیر رایگان را تصویب کردند ولی دولت در اجرای این مصوبه و قانون متاسفانه سنگاندازی میکند.
وی اظهار داشت: تامین قیر رایگان منجر به مهاجرت معکوس روستائیان و آزادی آن مناطق خواهد شد.
نماینده ارومیه در مجلس گفت:دولت مخالف اجرای تامین و توزیع قیر رایگان است و منابع لازم را برای این کار تخصیص نمیدهد.
انتهای پیام/