خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ریاست جمهوری افغانستان: توافق آمریکا و طالبان باید منجر به پایان جنگ شود

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 27 مرداد 1398 - 09:54
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت که آمریکا و طالبان هنوز به توافق نرسیده‌اند اما هرگونه تفاهم طرفین باید منجر به پایان جنگ در افغانستان شود.
افغانستان،آمريكا،طالبان،توافق،صلح،خليلزاد،صديقي،دولت،رئيس،كابل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، هشت دور نشست و مذاکرات صلح آمریکا و طالبان دوشنبه گذشته در حالی پایان یافت که دولت افغانستان در هیچ یک از این نشست‌ها اجازه حضور نیافته و گزارش‌هایی از نگرانی کابل از تلاش آمریکا برای ایجاد یک توافق یکجانبه با طالبان وجود دارد.
«صدیق صدیقی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اما در یک نشست خبری گفت: «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان پیش از دیدار با ترامپ و اعضای تیم امنیت ملی آمریکا «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان را در جریان آخرین تحولات روند صلح قرار داد.
روز گذشته ترامپ در نشست با خلیلزاد، معاون اولش، وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی، وزیر دفاع، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و رئیس سازمان سیا درباره افغانستان جلسه داشت اما به گزارش رسانه‌ها این نشست منجر به اتخاذ هیچ‌گونه تصمیمی درباره افغانستان نشد.
صدیقی اظهارداشت که گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان به مرحله حساسی رسیده اما زمان ایجاد توافق هنوز مشخص نیست.
برخی منابع به «طلوع» می‌گویند که خلیلزاد خروج نیروهای خارجی از افغانستان را مبتنی بر شرایط خوانده و افزوده که پس از توافق آمریکا و طالبان یک مقام ارشد آمریکایی به کابل خواهد آمد تا در بیانیه‌ای مشترک با دولت افغانستان این موضوع و تجدید تعهدات آمریکا در قبال افغانستان را اعلام کند.
این در حالی است که یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفته که پس از دور هشتم گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان هنوز اختلافات جدی بین دو طرف وجود دارد.
با این حال، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان همچنین تاکید کرد که توافق بین طالبان و آمریکا باید منجر به پایان جنگ در افغانستان شود.
صدیقی در توئیتی نیز نوشت: صلح در صورتی معنی خواهد داشت که به دو مسئله آتش‌بس و آمادگی طالبان برای رو آوردن به زندگی سیاسی دست پیدا کنیم.
دولت افغانستان متعهد است که در جهت دستیابی به این اهداف تلاش کند.
انتهای پیام/.