عزم همگانی شهرستانهای 17 گانه آذربایجان غربی برای مشارکت در بازسازی عتبات عالیات
امسال مردم در شهرستانهای 17 گانه آذربایجان غربی عزم جدید را برای مشارکت در بازسازی عتبات عالیات از خود نشان دادهاند و آمارها حاکی است افزایش قابل ملاحظهای در این کار خیر و جلب نذورات اتفاق افتاده که در گزارش پیش رو جزئیات آن تشریح شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، ایران از زمانی که دین اسلام در ایران رواج یافت و مردمانش مسلمان شدند و به برجای آوردن وظایف دینی خود پرداختند همواره در این راه از رهنمودهای پیامبران و امامان استفاده کردند و این رهنمودها همیشه سبب رستگاری و زندگی پر از ارامش و برکتی برای آنان به ارمغان میآورد به همین دلیل به امامان و پیامبران ارادت و محبت خاصی دارند.
زیارت کردن حرم مطهر فرزند حضرت فاطمه (س) در مشهد مقدس که برای ایرانیان افتخاری است که این امام در کشورشان دفن شدهاند و میتوانند برای زیارت ایشان بدون مشکلی به شهر مشهد بروند.
از دیگر اموری که ارادت و محبت ایرانیان را به امامان معصوم نشان میدهد برگزاری عزاداری در ماههای محرم و رفتن به زیارت مرقد مطهر امام حسین و حضرت ابوالفضل است که در کربلا در عراق واقع شده است و مردم با هر مشقت و سختی که باشد برای حضور یافتن در این محل تلاش میکنند.
اما راه دیگری که مردم ایران برای نشان دادن احترام و ارزش خود به ائمه اطهار برگزیدهاند احداث و یا بازسازی حرم این معصومین است که در قالب جمع آوری نذورات مردمی برای بازسازی هرکدام از این حرمها استفاده میشود و هر ایرانی آرزو دارد در این امر شرکت داشته باشد.
برای جمع آوری این نذورات ستادی با نام ستاد بازسازی عتبات و عالیات در تمامی استانها و شهرستانهای کشور فعالیت میکنند که بعد از جمع آوری، این نذورات در بازسازی و احداث حرمهای ائمه صرف میشوند.
تعهد 50 میلیون تومانی چایپاره در سال 97
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات چایپاره در مصاحبه با خبرنگار تسنیم با اشاره به عملکرد سال گذشته میگوید: در سال 97 این ستاد 50 میلیون تومان متعهد شده بود که تمامی این مبلغ از طریق خیرین و نذورات مردم این شهرستان جمعآوریشده و به حساب این ستاد واریز شد.
سیفالدین نجفی با اشاره به هزینههای انجام شده در این امر میافزاید: سهم چایپاره در احداث صحن حضرت فاطمه (س) حدود 7 میلیون تومان و صحن عقیله بنیهاشم و گنبد امام حسین حدود 10 میلیون تومان، حرم حضرت ابوالفضل (ع) 20 هزار تومان و در بقیه حرمهای ائمه اطهار 32 میلیون تومان هزینه شده است.
به گفته وی حدود 3 میلیون تومان از این 50 میلیون توسط کمیته بانوان جمع آوری شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات چایپاره با بیان اینکه دلیل موفقیت این شهرستان اعتمادسازی میان مردم است، بیان میکند: این ستاد از طریق امام جمعه چایپاره هرماه یکبار گزارش عملکردی ارائه کرده و مردم را از این اطلاعات آگاه کنند.
نجفی با بیان اینکه همکاری اعضای ستاد و شورای هماهنگی ستاد در موفقیت این شهرستان تأثیرگذار بود تصریح میکند: تمامی برنامهها و جلسات به صورت مرتب و برنامهریزیشده برگزار میشود.
به گفته وی از دیگر کارهایی که در این مورد انجامیافته است دیدار چهره به چهر با مسئولان، بانکها و خیرین است که در این موضوع با ارائه میثاق نامهای در برنامههای مور علاقه خود مشارکت میکنند.
لزوم مشارکت دیگر سازمانها در برنامههای ستاد بازسازی عتبات عالیات
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات چایپاره با اشاره به عملکرد امسال میگوید: در چهار ماه نخست سال 98، 16 میلیون تومان نذورات جمع اوری شده و به حساب ستاد بازسازی عتبات عالیات واریزشده است
نجفی با بیان اینکه برای مشارکت دانش آموزان در این امر پاکتهایی برای دریافت نذورات تدارک دیده شده است میافزاید: امسال یکی از خیرین حدود 4 میلیون تومان برای مشارکت در بازسازی حرم ائمه کمک کرده است که برای این فرد سند افتخاری صادرشده است.
وی با اشاره به برنامههای آتی سال 98 بیان میکند: اجرای طرح برکت کشاورزان برای ادامه امسال برنامهریزیشده است که جهاد کشاورزی این شهرستان نیز در بازسازی عتبات عالیات مشارکت و همکاری داشته باشد.
نقده تنها شهری که دو برابر تعهداتش عمل کرده است
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نقده با اشاره به عملکرد سال 97 میگوید: نقده سال گذشته تنها شهرستانی است که دو برابر تعهدات خود نذورات را جمع آوری کرده و در استان رتبه اول را دارد.
رسول صیامی با اشاره به عملکرد امسال این ستاد میافزاید: سه ماهه اول امسال دو برابر تعهد سالانه عمل کردهایم و این ستاد 700 خشت از صحن امام حسین را برای مشارکت در بازسازی تقبل کرده است.
به گفته وی در تیرماه امسال مبلغ 150 میلیون تومان نذورات جمع آوری شده است که این امار رکورد به حساب می آید و یک و نیم برابر تعهد سالانه است.
جمع آوری 10 میلیون تومان در 4 ماهه اول سال 98
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات میاندوآب با اشاره به عملکرد این شهر و باروق و چهار برج در سال 97 میگوید: جمعاً از این سه شهرستان 32 میلیون تومان جمع اوری شده است که به حساب ستاد بازسازی عتبات عالیات واریزشده است.
قلی شیخ منیری با اشاره به عملکرد 4 ماهه اول امسال میافزاید: امسال از این سه شهرستان 10 میلیون تومان جمع آوری شده و به حساب ستاد مرکزی واریز شده است.
وی با اشاره به برنامههای آتی این ستاد بیان میکند: با هماهنگی این شهرستان و ستاد مرکزی موکبهایی به کشور عراق اعزام میشوند.
475 میلیون تومان در سال 97 جذبشده است
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ارومیه با اشاره به عملکرد سال گذشته ستاد بازسازی عتبات عالیات بیان میکند: مبلغ 475 میلیون جذب و در پروژههای صحن ائمه اطهار هزینه شده است.
جعفر جوان با بیان اینکه تعدادی موکب در داخل و خارج کشور فعالیت کردند، میگوید: تعداد 9 موکب که در مرز بازرگان سه راهی ایواوغلی و مرز مهران در داخل کشور و تعداد 6 موکب در نجف اشرف، سامرا، کربلا خدمترسانی کردند.
وی در این باره نمیافزاید: مواکب داخل کشور مجموعاً روزانه 900 نفر اسکان داشته و 12 هزار و 400 پرس روزانه غذا و در مواکب خارج از کشور 4 هزار و 950 نفر اسکان داشته و 32 هزار و 300 پرس غذا تهیه و پخششده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ارومیه همچنین در ادامه بیان میکند: بر گزاری جشنواره محبت در آذر سال گذشته سبب جذب مبلغ 450 میلیون ریال به صورت نقد و بیش از 4 میلیارد و 500 هزار تومان برای یک سال تعهد شد، تعداد 5 متبرعی جهت کار افتخاری یک ماهه در امورات ترمیمی و توسعهای پروژههای در حال اجرا در تخصصهای مختلف اعزام شدهاند.
وی با اشاره به عملکرد سال 98 بیان میکند: ساختمان واگذارشده، توسط خیرین آماده سازی شده و در اردیبهشت امسال افتتاح گردید.
جوان در این باره میافزاید: هنگام وقوع سیل اعزام موکب به ایلام و صرف هزینه بیش از 350 میلیون تومان به صورت پخش غذای گرم و همچنین تقسیم بستههای مایحتاج عمومی برای سیلزدگان در شهرستان ماژین صورت گرفته است.
جذب 4 میلیون تومان در 4 ماهه اول امسال/ساماندهی موکبها از برنامههای این ستاد است
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ارومیه با اشاره به جذب نذورات میگوید: در چهار ماه اول امسال 4 میلیون تومان نذورات جمع آوری و در پروژههای عتبات در عراق و صحن عقیله بنیهاشم هزینه شده است.
وی با اشاره به برنامههایی که در سال 98 انجام خواهد شد، بیان میکند: ادامه جذب نذورات برای توسعه و بازسازی حرمهای مطهر، سازماندهی موکبهای مردمی، صدور مجوز و اعزام به عراق در دستور کار این ستاد قرار دارد که البته تاکنون 8 موکب در سامانه ستاد ثبتنام و مراحل اداری را طی میکنند تا به شهرهای نجف اشرف، کربلا معلی و سامرا اعزام شوند.
جوان در این باره ادامه میدهد: در راستای فعال نمودن بخشهای تابعه ارومیه ستاد بازسازی عتبات عالیات در سه ماهه اول امسال در بخش نازلو (نوشن شهر) تشکیل و به فعالیت خود آغاز کرده و در آینده نیز ستاد بخش انزل نیز راهاندازی میشود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ماکو با اشاره به عملکرد سال گذشته میگوید: مبلغ صد میلیون تومان به صورت نقدی، 47/030 گرم طلا، یک قطعه زمین کشاورزی مستعد باغ به متراژ 2500 مترمربع در سال 97 جمعآوریشده است.
اسلام محمود زاده با بیان اینکه در 4 ماهه نخست امسال 10 میلیون و 800 هزار تومان نذورات جمع آوری شده است، میافزاید: اطلاعرسانی میان افراد و کارکنان ادارات و نهادها، نمازگزاران مساجد و دانش آموزان و بانوان، فروش زمین اهدائی و یافتن متبرعین خاص از برنامههای آتی این ستاد است.
گزارش از ثمین کاظمی
انتهای پیام/ن