اعتراض به دستگیری شیخ علی اسلامی جرقه تظاهرات در ابرکوه/مجروحیت 5 فعال انقلابی در جریان تیراندازی مأموران شاه
مؤمن فلاح زاده یکی از جانبازان انقلاب اسلامی اعتراض مردم به دستگیری نماینده آیتالله گلپایگانی در ابرکوه را جرقه تظاهرات مردم ابرکوه با شعار «مَردان حق زنداناند یا کشته در میداناند» عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ابرکوه، مؤمن فلاح زاده یکی از جانبازان انقلاب در شهرستان ابرکوه است که در جریان تیراندازی مأموران ژاندارمری در تظاهرات علیه شاه مجروح شد و امروز در گفتگو با خبرنگار فارس به بیان خاطرات آن روزها پرداخت.
فلاح زاده که در سال 57 جوانی 20 ساله و دانشجوی دانشسرای راهنمایی در شهر یزد بود، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، گرامیداشت یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم و تبریک ایامالله دهه فجر اظهار کرد: پیش از انقلاب شرایط تحصیل بسیار سخت بود تا جایی که باید برای رفتن به یزد مسیر جادهای خاکی را طی کرده و بعضاً در گردنه گرفتار بارندگی شده و مجبور به بازگشت میشدیم.
وی که در زمان دانشجویی مشارکت فعالی در برنامههای مربوط به انقلاب و تظاهرات داشت، افزود: در یکی از تظاهراتهای یزد که شرکت کرده بودم، مأمورین برای متفرق کردن مردم از گاز اشکآور استفاده کردند و ما در کوچهپسکوچهها راه را پیدا میکردیم تا به تربیتمعلم برسیم.
حضور مردم در تظاهرات آگاهانه بود نه از سر احساسات
این جانبازان انقلاب اذعان کرد: جو خفقان، حیفومیلهایی که توسط خانواده سلطنتی انجام میشد، وابستگی کشور، سوءاستفاده فرهنگی و غارت اموال و حتی داراییهای تاریخی کشور توسط اجانب موجب بروز اعتراضات مردمی شد.
کشور ایران از نظر نفت بسیار غنی بود؛ اما کسی نمیدانست که پول فروش حاصل از این نفتها چه میشود؟
به چه کسی داده میشود و در قبال آنچه چیزی گرفته میشود؟
فلاح زاده بابیان اینکه حضورش در تظاهرات از سر احساس نبود و با آگاهی انجام میشد، افزود: اگر روشنگریهای امام راحل از سوی مردم پذیرش نداشت قطعاً منجر به برقراری حکومت اسلامی که در آن عدل علی وار اجرا و مردم بهحق و حقوق خود میرسند، نمیشد؛ اما این تفکرات امام همه و بهویژه قشر جوان را که حقطلب و مطالبه گر بودند، جذب کرد.
شیخ علی اسلامی نماینده آیتالله گلپایگانی در ابرکوه
وی عنوان کرد: طلاب حوزههای علمیه در ماههای محرم، صفر و رمضان به شهرهای مختلف میرفتند و اعلامیههای امام را به گوش مردم میرساندند و یا نمایندگانی در شهرهای مختلف داشتند که این امر از طریق نمایندگان انجام میشد.
در ابرکوه شیخ علی اسلامی نماینده آیتالله گلپایگانی بود.
این بازنشسته فرهنگی در رابطه با نحوه مطلع شدن مردم ابرکوه از رخدادهای شهرهای بزرگ گفت: ارتباطی که روحانیت، دانشجویان و طلاب با شهرهای خود داشتند موجب میشد اطلاعرسانی سریع انجام شود.
ضمن اینکه رادیو، تلویزیون و رسانههای جمعی در اختیار رژیم پهلوی بود و خبرهای اینچنینی بهندرت در روزنامهها تحت عنوان عملیات خرابکارانه منتشر میشد.
فلاح زاده ادامه داد: پدر من ازجمله بازاریهایی بود که ارتباط خوبی با روحانیت داشت و به همین دلیل روحانیونی که در ایام عزاداری و ...
به ابرکوه میآمدند در منزل پدرم دورهم جمع شده و از آنجا تقسیمات برای حضور هر یک از آنان در مسجد و محله خاص صورت میگرفت.
جرقه تظاهرات در ابرکوه در اعتراض به دستگیری شیخ علی اسلامی، زده شد
وی ابراز کرد: مأموران ژاندارمری در راستای مقابله با اقدامات انقلابی شخصیتهای مبلغ و تأثیرگذار در بازار را احضار کرده و از آنان تعهد میگرفتند.
ضمن اینکه در ساواک آباده شخصی بود که به فعالین انقلابی در ابرکوه مرتب خبر میداد که ساواکیها به دنبال چه کسی هستند و یا اسامی چه کسانی را بهعنوان خرابکار آوردهاند.
جانباز ابرکوهی به دستگیری شیخ علی اسلامی اشاره کرد و گفت: در یکی از شبهای ماه رمضان من به همراه چند نفر از دوستان به باغ رفته بودیم تا برای تظاهرات روز بعد برنامهریزی کنیم.
دیروقت بود که به خانه برمیگشتیم و من در مقابل مسجد صاحبالزمان (عج) چند نیروی مسلح را دیدم که پشت یک ماشین بنز ایستاده بودند.
مَردان حق زنداناند یا کشته در میداناند، شعار اولین تظاهرات مردم ابرکوه
فلاح زاده اضافه کرد: در همان تاریکی یک پیکان جوانان توجه مرا جلب کرد.
به سمت ماشین رفتم و چند نفر غریبه را دیدم که پوشش آنان شبیه نیروهای ساواک بود که منتظر بودند زمانی که شیخ اسلامی به سمت مسجد برای نماز صبح میرود، او را دستگیر کنند.
وی در رابطه با جرقه اولین راهپیمایی در ابرکوه، ابراز کرد: صبح روز بعد خبر دستگیری اسلامی در شهر پیچید و همان شب مردم در مسجد صاحبالزمان (عج) تجمع کرده و این شعار را سر میدادند: «مَردان حق زنداناند یا کشته در میداناند».
نکته قابل توجه اینکه شعارهای مردم در تظاهرات بهتناسب وقایع روز کشور و مطالبات مردم تغییر میکرد.
تغییر شعارها بهتناسب وقایع روز در کشور
این جانباز انقلاب ادامه داد: «درود بر خمینی» اولین شعار مردم بود که رفتهرفته مردم در اعتراض به شاه «مرگ بر شاه» را نیز به شعارهای خود اضافه کردند.
زمانی که شاه از ایران خارج شد «شاه فراری شده، سگ شکاری شده» و بعدازآن مطالبه بازگشت امام به کشور را با شعار «وای به حالت بختیار اگر امام فردا نیاد» خواستار میشدند.
این تغییر شعارها همراه با رشد و بلوغ انقلاب، بسیار جالب بود.
فلاح زاده به حادثه 10 دیماه 57 در ابرکوه که منجر به تیراندازی و مجروح شدن 5 نفر از مردم انقلابی شد، اشاره کرد و افزود: آن روز تظاهراتی گسترده از حسینیه درب قلعه شکل گرفت و بنابراین بود که همه مردم در مقابل مسجد جامع تجمع کرده و نماز ظهر و عصر را در مسجد و یا در میدان امام حسین (ع) اقامه کنند.
وی اذعان کرد: سیل جمعیت به راه افتاد ولی صد متر مانده به مسجد جامع، ماشین ژاندارمری راه را بست و عده از مأمورین داخل ماشین و عدهای هم در مقابل مردم به زانو نشسته و هر دو گروه درحالیکه مسلح بودند، به مردم هشدار میدادند که متفرق شوند.
مجروح شدن 5 نفر از انقلابیون ابرکوه در جریان تیراندازی مأموران ژاندارمری
جانباز ابرکوهی اظهار کرد: مردم به هشدارها توجه نکرده و همچنان جلو میآمدند تا اینکه مأموران بالای ماشین چند تیر هوایی شلیک کرده و طبیعتاً عدهای از مردم متفرق شدند.
ما در بین جمعیت همچنان به راه خود ادامه دادیم تا به مسجد برسیم؛ اما این بار سربازان به زانو نشسته شروع به تیراندازی به سمت مردم کردند.
فلاح زاده افزود: در این حادثه 5 نفر از انقلابیون ازجمله رضا مهدی پور، آقا امیر عظیمی، میرزا احمد عادل و بیژن فتاحی و من، با اصابت گلوله مجروح شدیم که ما را جهت درمان به شهرستان آباده اعزام و پس از حدود 12 روز از بیمارستان مرخص کردند.
وی ادامه داد: وقتی تیراندازی شروع شد من تلاش میکردم خود را به افرادی که پلاکارد در دست دارند برسانم که لحظهای سوزش در ناحیه پا احساس کردم و در این لحظه متوجه جراحت خود شدم.
خود را به یک کوچه باریک رساندم و اگر اشتباه نکنم عباس عادل مرا روی پشت خود انداخت و به دلیل اینکه در کوچه امکان تردد ماشین نبود، مرا به یک کوچه عریضتر منتقل کرد.
این بازنشسته فرهنگی اضافه کرد: در کوچه جدید مرحوم سید علی نجفی با یک خودرو پیکان وارد کوچه شد و مرا به مرکز بهداشت انتقال داده که در آنجا هم به علت نبودن امکانات تنها یک پانسمان سطحی انجام شد و با سایر مجروحین به آباده منتقل شدیم.
مجروح شدن شهید حسین آدمی به دلیل افتادن عکس شاه بر زمین
فلاح زاده همچنین در رابطه با مجروح شدن شهید حسین آدمی تصریح کرد: در میدان امام حسین (ع) ابرکوه یک طاق نصرت بود که به مناسبتهای مختلف آذینبندی میشد و همیشه عکس شاه روی آن قرار داشت.
من خود شخصاً شاهد این بودم که شخصی به بالای طاق نصرت رفت و عکس شاه را بر زمین انداخت.
وی افزود: در همان لحظه شهید حسین آدمی نیز در آن صحنه حضور داشت که وقتی مأموران متوجه افتادن عکس شاه شدند به تصور اینکه شهید آدمی عکس را بر زمین انداخته به سمت او شلیک کردند که در این حادثه حدود 6 یا 7 تیر به بدن وی اصابت کرد و زمانی که ما در بیمارستان بودیم، او هم در همان بیمارستان بستری بود و بعدها در جنگ تحمیلی به شهادت رسید.
این جانباز انقلاب ضمن قدردانی از مردم، عنوان کرد: زمانی که در بیمارستان بودیم مردم ابرکوه اتوبوس اتوبوس برای دیدن مجروحان به آباده میآمدند و با محبتهای خود ما را شرمنده میکردند.
بعد از مرخصی از بیمارستان باز هم عصابهدست در تظاهرات شرکت میکردم و این کار را وظیفه خود میدانستم.
مردم خواستار بازگشت مبانی و احکام اسلامی و اجرای آن در جامعه بودند
فلاح زاده تأکید کرد: از ابتدای انقلاب شعار مرد «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بود و آنان در حوزه معنوی و مذهبی خواستار بازگشت مبانی و احکام اسلامی و اجرای آن در جامعه بودند تا بتوانند به حقوق خود دست یابند.
این در حالی است که کشورهایی که دستشان از سوءاستفاده از منابع ایران قطع شد، از ابتدای انقلاب برای نابودی آن دست به توطئه زدند.
این جانباز انقلاب تصریح کرد: لذا امروز ایجاد جو دروغین در فضای مجازی علیه انقلاب اسلامی توسط همانهایی انجام میشود که از انقلاب ایران متضرر شدهاند و میخواهند با طرح مشکلات داخلی ایران و بزرگنمایی در مورد آن، دوباره جای پایی در کشور پیدا کنند.
مردم ایران جنگ تحمیلی و انواع تحریمها و تهدیدهای 40 ساله را تحمل نکردهاند که تسلیم خواسته منافقین و سلطنتطلبها شوند
وی با تأکید بر اینکه مردم هرچقدر هم مشکل داشته باشند تسلیم خواسته منافقین، سلطنتطلبها و دشمنان نمیشوند، افزود: مردم ایران با اتحاد حکومت پهلوی را سرنگون و نظام اسلامی را در کشور مستقر کردند، در جنگ تحمیلی هزاران شهید داده اما یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادند و با تحمل تحریمها و تهدیدهای بسیار، انقلاب را به سن بلوغ رساندهاند.
فلاح زاده اضافه کرد: دستاوردهای انقلاب آنقدر ارزش دارد که مردم باز هم برای حفظ آن ایستادگی میکنند و همانطور که با پیروی از امام خمینی (ره) انقلابی عظیم را رقم زدند، امروز نیز برای تداوم بخشی به انقلاب فرامین و منویات مقام معظم رهبری را پیش روی خود قرار میدهند تا پرچم این انقلاب را به دست صاحبالزمان (عج) بسپارند.
جوان در فضای مجازی در معرض هجوم انواع اطلاعات غلط قرار دارند
وی با تأکید بر اینکه دشمن هرگز خیر و خوبی ما را نمیخواهد، خاطرنشان کرد: با توسعه فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و سایر رسانهها، نسل جوان در معرض انواع اطلاعات و آمارهای غلطی قرار میگیرد که با توجه به نداشتن اطلاعات صحیح در مورد اهداف انقلاب و چگونگی به ثمر نشستن آن، بهسرعت تحت تأثیر این اخبار ناصحیح قرار میگیرد.
جانباز ابرکوهی توجه به نیازهای مسکن، اشتغال، ازدواج و ...
نسل جوان را ازجمله ضروریات برای عبور از بحرانهای فعلی کشور برشمرد و عنوان کرد: وقتی جوانان از یکسو زندگی اشرافی مسئولان و از سوی دیگر وضعیت نامطلوب معیشت و اقتصاد قشر آسیبپذیر را مشاهده میکنند، شبهات بسیاری در ذهنشان شکل میگیرد که پاسخگویی به آن سخت است.
پیروی از فرامین مقام معظم رهبری راهکار خروج از مشکلات فعلی کشور
فلاح زاده بابیان اینکه مردم و جوانان باید مطالبه گر بوده و خواستههای خود را فریاد بزنند، ابراز کرد: همه ما باید هوشیار بوده و با بصیرت و آگاهی در صحنههایی که میتوانیم در سرنوشت کشور تأثیرگذار باشیم و حق انتخاب داریم، افرادی را بهعنوان مسئول انتخاب کنیم که دردکشیده بوده و درد مستضعفین و جوانان را خوب بشناسند.
وی در خاتمه با اشاره به جمله امام که فرمودند مراقب باشید انقلاب به دست نااهلان نیفتد، تأکید کرد: به نظر میرسد امروز کشور به دست نااهلان افتاده و ما برای خروج از این موقعیت باید راهکارهای مقام معظم رهبری را پیش روی خود قرار دهیم تا انشا الله افراد ناکارآمد غربالشده و چهره واقعی آنان برای مردم آشکار شود.
انتهای پیام/3404