نشریه سان از آرادی نفتکش ایرانی گریس ۱ خبر داد
نشریه سان در خبری اختصاصی نوشته است که کشتی گریس ۱ که از یک ماه و نیم پیش در نزدیکی ساحل جبل طارق در توقیف به سر میبرد، امروز (پنجشنبه) آزاد میشود.

به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه سان در خبری اختصاصی نوشته است که کشتی گریس ۱ که از یک ماه و نیم پیش در نزدیکی ساحل جبل طارق در توقیف به سر میبرد، امروز (پنجشنبه) آزاد میشود.
قرار است فردا دادگاه جبل طارق برای تصمیمگیری در مورد وضعیت این کشتی تشکیل جلسه دهد.
به نوشته سان، فابیان پیکاردو، وزیر ارشد منطقه جبل طارق دیگر از دادگاه نخواهد خواست که حکم بازداشت کشتی تمدید شود.
سان به نقل از منابع نزدیک به پیکاردو نوشته است وی اکنون قانع شده است که این کشتی به سوریه نمیرود.
این نشریه همچنین مدعی شده است که کاپیتان کشتی به مقامهای محلی تعهد مکتوب داده است.
یک منبع نزدیک به پیکاردو به سان گفته است: «اگر دیگر تصور نمیکنیم که این کشتی در حال نقض تحریمهای رژیم سوریه است، در آن صورت دیگر دلیلی برای نگه داشتن گریس ۱ در جبل طارق وجود ندارد.
الان در چنین وضعیت هستیم، به همین خاطر میتوانید انتظار داشته باشید که این کشتی فردا به راهش ادامه دهد.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی دولت محلی جبلالطارق روز سهشنبه اعلام کرد مهلت قانونی فرمان توقیف نفتکش گریس-۱ شنبهشب آینده به پایان میرسد.
همزمان برخی از رسانهها مدعی آزادی قریبالوقوع این نفتکش ایرانی طی ساعتهای آینده شدند.
با این حال رویترز به نقل از یک منبع دولتی جبلالطارق خبر آزادی نفتکش ایرانی تا عصر روز سهشنبه را تکذیب کرد.
مقامات جبلالطارق با تأکید بر تلاش برای کاهش تنش با ایران اعلام کردند در پی حل مشکلات حقوقی نفتکش توقیفشده حامل نفت ایران در این منطقه هستند.
دوشنبه شب وبسایت تَنکِر تِرَکِرز در پیامی توییتری گزارش داد نفتکش غولپیکر گریس - ۱ که حامل ۲ میلیون بشکه نفت ایران است پس از ۵ هفته توقیف در جبلالطارق، برای اولین بار با ارسال پیامی، مراکش را به عنوان مقصد بعدی خود اعلام کرد.
(اینجا)
۱۳ تیرماه مقامات منطقه جبلالطارق که تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد، در اقدامی که از سوی مقامات کشورمان راهزنی دریایی خوانده شد، نفتکش گریس ۱ را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه در نزدیکی آبهای این منطقه توقیف کرد.
ایران بارها ادعاهای مطرح شده از سوی مقامات انگلیس و جبلالطارق را رد و اعلام کرد این نفتکش از نظر فنی امکان پهلو گرفتن در بندری که انگلیس به آن اشاره میکند، نداشته است.
همچنین نفتکش استنا ایمپرو انگلیس ۲۸ تیرماه پس از نقض قوانین بینالمللی دریایی و ورود به آبهای کشورمان با اقدام مقتدرانه نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز متوقف و با ۲۳ خدمه به سواحل بندر عباس منتقل شد.
مالک این کشتی یک شرکت سوئدی است و در روز توقیف تحت پرچم انگلیس حرکت میکرد.
این کشتی متخلف انگلیسی همچنان در سواحل بندرعباس تحت بازداشت قرار دارد.
انتهای پیام/