کاهش ۱۴ هزار نفری جمعیت دانشجویی دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران از کاهش ۱۴ هزار نفری جمعیت دانشجویی این دانشگاه خبر داد و گفت: در سال جاری ۱۳ هزار دانشجوی جدید وارد دانشگاه تهران میشوند و با توجه به ثابت ماندن ظرفیت پذیرش در دوره کارشناسی، بیشتر کاهش جمعیت در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری اتفاق افتاده است.

رئیس دانشگاه تهران از کاهش ۱۴ هزار نفری جمعیت دانشجویی این دانشگاه خبر داد و گفت: در سال جاری ۱۳ هزار دانشجوی جدید وارد دانشگاه تهران میشوند و با توجه به ثابت ماندن ظرفیت پذیرش در دوره کارشناسی، بیشتر کاهش جمعیت در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری اتفاق افتاده است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در نشست خبری که به منظور تشریح فعالیتهای دانشگاه تهران طی چند ماه گذشته و همچنین اعلام برنامههای این دانشگاه که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید برگزار شده بود، گفت: ما در آستانه آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ یکسری اقداماتی را انجام دادیم و یکسری اقدامات نیز در دست انجام است به طوری که در سال جاری حدود ۱۳ هزار دانشجوی جدید وارد دانشگاه تهران میشوند که ۴۰۰۰ نفر آنها در دوره کارشناسی، ۷۰۰۰ در دوره کارشناسی ارشد و ۱۲۰۰ دانشجو نیز در دوره دکتری است.
وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی دانشگاه تهران چندین سال است که افزایش نداشته است، تصریح کرد: در سال جاری ۷۰۰ دانشجو در دوره کارشناسی ارشد و ۱۰۰ دانشجو نیز در دوره دکتری براساس آییننامه استعدادهای درخشان جذب دانشگاه تهران میشوند.
کاهش آمار جمعیت دانشجویی دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: به طور کلی جمعیت دانشجویی این دانشگاه از ۵۴ هزار دانشجو به ۴۰ هزار دانشجو کاهش یافته است و با توجه به اینکه ما در ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی تغییری نداشتیم بیشترین کاهش در دوره دکتری و کارشناسی ارشد اتفاق افتاده است به گونهای که در دوره کارشناسی ارشد ظرفیت پذیرش دانشجوی مجازی کاهش پیدا کرد و در حال حاضر نیز نسبت استاد به دانشجو دراین دانشگاه به شاخص مورد تأیید بینالمللی رسیده است.
دکتر نیلی جمعیت دانشجویان دکتری را از ظرفیتهای مهم کشور و موتور محرکه توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: دانشگاه تهران سعی میکند از دستاوردهای این دانشجویان در پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری به نحو احسن استفاده و آن را دراختیار جامعه قرار بدهد که البته این مسیر از طریق پارکهای علم و فناوری امکان پذیر است.
طراحی دو دوره رویش و شکوفایی برای تجاریسازی پایاننامهها
وی یادآور شد: خوشبختانه با طراحی دورههای رویش و شکوفایی میتوانیم پایاننامههایی که قابلیت تبدیل به محصول دارند را به عرصه تجاریسازی برسانیم و ایدههای دانشجویان را به کسب و کار تبدیل کنیم که البته این پروژه سه سالی است که در دانشگاه شروع شده است.
اجرای طرح پایلوت در حوزه پایاننامههای دانشجویی
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه موضوعات رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید منطبق با نیاز کشور باشد، گفت: در این زمینه با شرکت نفت و فولاد مبارکه طرحی را به صورت پایلوت شروع و توافق کردیم این دو شرکت موضوعات و پروژههای مورد نیاز خود را به ما اعلام کنند تا پذیرش دانشجویان ما براساس این پروژههای اعلامی صورت بگیرد.
در واقع در این طرح موضوع رسالههای دانشجویان قبل از پذیرش در دانشگاه مشخص است.
اجرای مدل جدید کهاد در دانشگاه تهران از ابتدای سال
دکتر نیلی تأکید کرد: دانشگاه تمرکز زیادی بر روی کیفیت آموزشی دانشجویان دوره کارشناسی دارد.
در این حوزه نیز ما الگوی کهاد را معرفی کردیم که براساس آن دانشجویان در کنار دورههای رسمی آموزشی یک بسته آموزشی دیگر نیز در رشتههای غیر از رشته تحصیلی دریافت کنند که البته مدل دو وجهی این طرح را اجرایی خواهیم کرد که براساس آن بسته دانشجویان اجباری برای گذراندن واحدهای بیش از واحدهای مصوب ندارند بلکه میتوانند دروس اختیاری خود را در قالب یک بسته از دروس دیگر دریافت کنند.
اهمیت مسئولیت اجتماعی دانشگاهها
دکتر نیلی بر نقش اجتماعی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: دانشگاه تلاش دارد تا مسئولیتهای اجتماعی خود را جدی بگیرد.
بنابراین در قالب پروژههای مختلف این مسئولیت را اجرایی میکند و به زودی نیز با سران سه قوه جلسهای در حوزه اقتصاد انرژی برگزار میکنیم تا با توجه به اینکه کشور ما به شدت مصرف انرژی بالایی دارد در خصوص نرخ، کیفیت و سایر موضوعات با نگاه اقتصادی تصمیمگیری کنیم ضمن اینکه ما همواره در مسائلی نظیر زلزله سرپل ذهاب، سیل و ...
حضور موثری را داشتهایم.
راهاندازی باشگاه دانشآموزی
وی به راهاندازی باشگاه دانشآموزی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: این باشگاه با هدف تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه راهاندازی شده است تا بتوانیم از ظرفیت علمی و تخصصی دانشآموزان استفاده کنیم.
با توجه به محدودیت ظرفیت در این باشگاه تلاش داریم بیشتر دانشآموزان مستعد مناطق مختلف به ویژه محروم را جذب کنیم.
ادامه دارد